Vidím že nejakú snahu máš, síce diakritiku ani y som zatiaľ nenašiel ale ten text je o kúsok čitateľnejší.
Ako tak už rozumiem čo chceš. Stále ale je tam z mojej strany plno nejasností. Vieš ja som inžinier a mne sa musí povedať všetko presne. Inak sa vypytujem a nepracujem. Na ilustráciu jeden vtip
Istá žena v balóne stratila orientáciu. Spustí sa nižšie a zazrie dolu na
zemi muža. Spustí sa ešte nižšie a zavolá naňho:
"Prepáčte, nemohli by ste mi prosím pomôcť? Sľúbila som priateľovi, že sa pred hodinou stretneme - a teraz neviem, kde som."
Muž zdola odpovedá:
"Nachádzate sa v balóne približne 10 m nad zemou. Konkrétne ste na 49. stupni, 28 minút a 11 sekúnd severnej šírky a 8. stupni, 28 minút a 58 sekúnd východnej dĺžky."
"Vy ste určite inžinier," vraví žena v balóne.
"To je pravda," odpovie muž, "odkiaľ to viete?"
"Nuž," povie žena v balóne, "všetko, čo ste mi povedali, je z technického hľadiska správne, ale nemám poňatia, čo si mám s Vašimi informáciami počať, lebo v konečnom dôsledku ešte stále neviem, kde som. Pravdu povediac ste mi vôbec nepomohli. Nanajvýš ste môj let len predĺžili."
Muž nato odpovie:
"Vy ste očividne zamestnaná v manažmente."
"Áno," hovorí žena v balóne, "ale odkiaľ to viete?"
"Nuž," povie muž, "neviete, kde ste, ani kam smerujete. Vďaka veľkému množstvu teplého vzduchu ste sa dostali na terajšiu pozíciu. Sľúbili ste niečo, o čom nemáte ani páru, ako to dodržať a od ľudí pod Vami očakávate, že vyriešia Vaše problémy. Faktom je, že sa nachádzate v rovnakej situácii ako pred naším stretnutím, ale zo záhadného dôvodu som (akosi) na vine ja!"
A teraz k tvojmu príspevku.
avr je zapnuti ide don +5v
Rozumiem.
spusti sa program napriklad zapne pin pb0
Nerozumiem. Čo má byť formulácia, zapne sa pin PB0? Keď sa má zapnúť LED tomu rozumiem - svieti, ale zapnutý pin robí čo?
a teraz nejaki prikaz ktori zastavi program a po stlaceni tlacidla program pokracuje napr
Tomuto síce rozumiem, ale tak ako to píšeš je to laické vyjadrovanie človeka ktorý nevie ako funguje procesor. Pokiaľ je procesor zapnutý a nie je v stave RESET, tak program stále beží. Môže však čakať v cykle na nejakú udalosť. Stlačenie tlačidla môže byť taká udalosť ale to by to tlačidlo muselo byť niekde a nejako pripojené. Potom sa dá debatovať o tom ako to programovo obslúžiť.
na pine pb1 zacne blikat abo to uz zatim je jedno
Blikať LEDkou už vieš. Čo ale nevieš ako riadiť beh programu tak aby sa pohyboval tam kde to potrebuješ. Myslim si, že doteraz poriadne nevieš čo znamená to
while
proste tlacidlo ktore spusti pokracovanie programu
Už sa k tomu vyjadril. Pripoj ho niekam, nejako.
HLADAL som ten if prikaz ale naslo mi to auta a štetky
Toto ti už vysvetlil dxr.
a tie predpony pbx dpx... mi nenaslo
Sa nečudujem. V prvom rade si sa pomýlil má to byť PBx a PDx. No a potom treba pouziť znalosti matematiky. V matematike je x premenná. Keď technik potrebuje vyjadriť premenný údaj tak to môže urobiť napríklad takto. Kedže sa bavíme o AVR a o bitoch portu B prípadne D tak znalý problematiky vie že sa tým myslia PB0, PB1, ... PB7 a PD0 až PD7. Ja som dal do Google tieto dve slová
PORTB PB0 a všetky odkazy sú o AVR
https://www.google.sk/search?q=portb+PB ... 2&ie=UTF-8 Ako vyhľadávať ti tiež ukázal drx.
JA VIEM SOM HROZNY A DAKUJEM TIM KTORI MI RADIA ALEBO VIDRZALI AZ DO TERAZ
Toto je zbytočné. Má to nulovú informačnú hodnotu, uvádza to fakt ktorý je všetkým dávno známy. Ak si myslíš že to budem chápať ako nejaké ospravedlnenie tak sa mýliš. Aký si, to vidím. Ak budeš ignorovať rady druhých tak skôr alebo neskôr ich to prestane baviť.
Takže záver. Nakresli schému zariadenia aby sme sa bavili presne technicky
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.