Ja som k nim vyrobil basak - subwofer . , o to ani tak nejde mam chuť vyrobiť take repraky jak som popisal.
ale že ani valdus 100se vam nedodal odvahy prezradit čo mate vy doma na počuvanie.. isto nejake plastove hifi Sony

asi take kde sa ani vyhybka nedava pač na to stači jeden 4W širokopasmak

Ja som si už niečo prečital medzičasom .. a zistil som že zaťaž reproduktoru je pemenliva .. v niektorych častiach frekvencie dosahuje aj desatnasobky nominalneho odporu...z toho mi teda trošku vyplyva že by nemalo vadiť ked zapojim dva 8ohmaky do serie v stredovom pasme. ..=16ohm.
dozvedel som sa aj to že tranzistorove zosilnovače v podstate maju radi odpor vyšii ako su stavane .. ale elektronkove naopak ..tam hrozi poškodenie koncovej elektronky , takže tam je lepšie dať reprak takejej ohmaže ako je stavany.
Ked si všimneš na grafe su decibely a frekvecieVyhybka sa uz rozhodne neladi podla uhlovych stupnov
ja som len naznačil prlbližny uhol ktory zhruba predstavuje oktava cca 300Hz /a 12decibelov .
samozrejme okava v okoli 2,5kHz má cca 1000Hz

Když vaříš také nenaházíš vše do jednoho hrnce, nezapneš sporák naplno a nejdeš pryč.