Brum vo Walkmane od motora
Moderátori: mirosne, Moderátori
Brum vo Walkmane od motora
Čau majstry. Nemáte skúsenosť ako odstrániť brum motora? Je to model Aiwa JS145. Motor iného výrobcu som kúpil nový no problém sa ešte zhoršil.Pôvodný motor mal konštatný brum nezávislý od hlasu ale menil sa pri zvýšení otáčok. Nový motor zvyšuje brum pri pridávaní hlasu. Skúšal som aj signál filtrovať kondíkom a tlmivkami ktoré som vybral z modelového autíčka, nepomohlo. Možno je problém v samotnej konštrukcii Motora. V prilohe je pôvodný motor. Zrejme bude cesta skúšať filtrovať signál ešte inak.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Re: Brum vo Walkmane od motora
V tom zariadení nie je závada v konštrukcii motora. Návrh samotného plošného spoja je zmršený výrobcom..
Nejaká úprava bola aj TU ... študuj a skúšaj
Nejaká úprava bola aj TU ... študuj a skúšaj

0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
ano vdaka za odkaz. Upravil som plosak podla navodu.Zatial brum pokracuje. Skusim dat medzi poly motora kondik a k +polu motora usmernovaciu diodu.
0
Motor generuje prud ako dynamo. Dal som diodu ku kladnemu polu a vyrazne sa to zlepsilo, potlacila vyssie tony, kondik 220uF medzi poly nefunguje.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
..nie je to generátor - dynamo, ale spotrebič, a pri jeho prevádzke vzniká "protiprúd", ktorý má na zberačoch/uhlíkoch a komutátore pri "odpínaní" vplyvom indukcie opačnú polaritu.. To sa dá čiastočne eliminovať diódou, ale len do určitého napätia daným prechodovým úbytkom napätia diódy.. skús použiť nejakú rýchlu (shotky) a možno to zlezie pod kritickú úroveň...
Ale v prvom rade - je to jeden z najlacnejších prehrávačov čo výrobca urobil a s nejakým odstupom - signál / šum /brum /vrčanie motora sa v podstate nezapodieval...zato bol aj ten buletin zverejnený..
Ešte ma tak napadlo - nenapájaš to z nejakého ext. zdroja ? Lebo baterky sú aj v takomto prípade ten najlepší filter....A na napájaní z batérií to bolo v podstate postavené...
0
Napajam z bateriek. Co sa tyka kvality walkmana mam 3 modely a jeden je bez vady, zvuk je top. Inak by som to neriesil. Skusam este privod spliest.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
Hmm - ten čo máš bez vady . je určite totožný s tými ďaľšími dvomi ?
Vedenie GND na DPS a následné pospojovanie máva veľa príčin takýchto symptómov..
Vedenie GND na DPS a následné pospojovanie máva veľa príčin takýchto symptómov..
0
pozeral som aj prepinace ci nie su zaoxidovane , studene spoje.Nic som si nevsimol. Dosky vyzeraju bez vady. Toto je detektivka na dlhe trate. Ale vseobecne Aiwy maju tento problem s motormi no nevidim nepocujem nejaku ziarivu skusenost vyliecenia. Verim tomu ze ked boli na pulte tak brum nebol.
0
- purdo
- Stály člen
- Dátum registrácie: 16 Nov 2015, 23:11
- Vek: 54
- Kontaktovať používateľa:
Motor a mechanika je uzemnena? Neindukuje ti ten brum do mgf hlavy? Ako sa to chova, ked vyskratujes vstup od mgf hlavy?
0
Čomu nerozumieš, toho sa zbav !
Myslieť, znamená hovno vedieť
ked bezi motor mimo sasi tak nevrci. Az ked ho osadim tak tak to zacne. Zaujimalo by ma ci vytvara pole alebo len impulzy ktore idu vodicmi. Tu diodu tam urcite umiestnim.
0
Magneticka hlava nema na to vplyv, lebo som to skusal ked bola odpojena. Motor ma drziak, ktory ma silikonove terce na ktorych vysi motor.Drziak je uzemneny. Skusim odizolovat motor.
0
- purdo
- Stály člen
Kovovy obal motoru musi byt spojeny s minus polom. Tienenie kablika od hlavy musi byt zapojene len na dps, u hlavy sa nezapojuje. Ak to mas inak, tak to bude vrcat.
0
napojenie hlavy na dosku.
Plast motora sa mozno dotyka kostry ale netusim.Premeram. Spojim jednu skrutku co je na drziaku s kostrou.
Plast motora sa mozno dotyka kostry ale netusim.Premeram. Spojim jednu skrutku co je na drziaku s kostrou.
0
- cool-zool
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 09 Dec 2013, 11:39
- Vek: 55
A niekedy s tym neprides na poriadok kym to neprerobis cele... Mal som kedysi davno stolovy magnetofon BRG MK 42 mal riesenu pauzu odpajanim motora a ako nahle sa motor roztocil prenasal sa do zvukoveho signalu taky elektricky bzukot... Robili sme aj s kamaratom rozne pokusy, vcetne vymeny motora, roznych filtrov a odruseni, ale vzdy som to tam pocul (sice slabsie) az sme to vyriesili prelozenim motora od mechaniky na vacsiu vzdialenost na konstrukciu sasi stroja a vymenenim gumicky za dlhsiu a doladenim rychlosti...(lenze tam bolo miesta a miesta)...
Purdo mozno sa este pamatas, potom si tam spravil druhy korekcak s koncakom...
Purdo mozno sa este pamatas, potom si tam spravil druhy korekcak s koncakom...

0
- mr.dred
- Ultimate člen
Tieto diery na držiaku motora nasvedčujú tomu, že motor by mal byť - možno pôvodný aj bol, elektricky odizolovaný gumenými prechodkami.
Ukostrením motora aj v tomto mieste ti vzniká zemná slučka medzi DPS, motorom a šasi. Ako píšeš: "ked bezi motor mimo sasi tak nevrci. Az ked ho osadim tak tak to zacne"
- To odizolovanie samotného motora bude určite stačiť. Ostatné uveď do pôvodného stavu.
0
- purdo
- Stály člen
Tak na ten MK42 si pametam... ten sme prerobili cely od zakladu

0
Meral som puzdro na motore a kostru, puzdro je izolovane.Pod skrutkami je silikonova podlozka, cize drziak je izolovany ale ukostreny. Dnes prepojim drziak a motor(skrutku) a uvidim. Puzdro je navinuty lakovany plech okolo motora hr. 0.5mm aby vytvoril tienenie.
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 7 Odpovedí
- 1496 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa cs001
-