Klávesy Korg PA3X - praskanie

Sekcia zameraná na servis elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

Victorio
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 12 Mar 2014, 21:09

Klávesy Korg PA3X - praskanie

Príspevok od používateľa Victorio » 18 Júl 2024, 10:56

Zdravím,
ak je tu niekto expert na syntetizéry, efekty audio a pod, riešim problém s týmto . A stlačím klávesu, a pustím, po pár sekundách je počuť intenzívne praskanie, akoby dozvuk toho, čo som práve "zahral". Mám už vysledované, že ak vypnem efekty, tj. čistý tón, bez dozvuku, tak to nerobí.
Robí to problém až keď sa to nahreje, mám tiež vysledované miesto cca 4x4cm, na mainboarde, kde pri ochladení chladiacim sprejom to prestane, po nahriatí znova začne. Overil som tantaly z jednej strany,ale tie sú v poriadku, z druhej strany sú ale čipy, predpokladám, že jeden z nich bude vadný.
Oba sú D/A prevodníky
PCM4202: High Performance 24-Bit, 216kHz Sampling
a
PCM4104: High-Performance, 24-Bit, 216kHz Sampling
resp. ešte je tam v blízkosti jeden čip
MX5010B/LSR - WAVES IC Chips QFN40, ku tomuto ale neviem zohnať info čo je to, ale je už ďalej od podozrivej zóny,

Meral som signály v okolí, a v jednom bode je signál divný, ide tam digitálny signál, ktorý po uvoľnení klávesy niekedy zmizne, ale niekedy tam ostáva trvale pravoúhlý priebeh akoby ostal nejaký signál zopnutý.

Vie niekto poradiť, ktorý z vyššie uvedených čipov je "zodpovedný" za dozvuk, sustain, echo resp. veci okolo toho ?
0

• Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok