no overím to, ten obvod v žltom obdĺžniku je Atmel, ATA6630

- image.png (38.21 KiB) 2025 zobrazení
teda LIN Bus transceiver s 3,3V/5V regulatorom a watchdog, tipujem, že skôr zabezpečuje nejakú komunikáciu neviem, či pre CAN, alebo niečo iné,
mám ale k porovnaniu identickú funkčnú jednotku,podla nej som porovnával hodnoty, v okolí toho ATMELU by už po oprave malo byť všetko v poriadku, teda aspoň čo multimeter ukazuje,.
kontroloval som aj prepojky, jednu som musel opraviť, bola vnútri prehnitá.
inak to bolo v tom rohu kde je atmel zašpinené, usadeniny z vody a kadečoho, plus zoxidovaný cín, neviem ako to vyzerá pod Atmelom, ten by som dával dole až v krajnom prípade, očistil som čo sa dalo.
modul neviem, či je iba pre denné LEDky ktoré sú zároveň smerovky, alebo to spína aj svetlá, skôr asi iba tie ledky, svetlá sú podľa všetkého xenony.
neviem, ako by sa to dalo "aktívne" otestovať, zapnúť na "stole" neviem nájsť zapojenie konektora, a "medveďa" tu nemám, síce mi ho môžu doniesť, ale zabarikaduje mi tu pol dvora
ešte taký detail, prekvapilo ma, že kontakty konektora sú do plošáku iba tak zasunuté, žiadne pájkovanie, nič ? nechápem , ani z jednej ani druhej strany, to sa tak spoliehajú na pozlátené prekovy a piny poniklované, či pocínované ?, Žeby tam asi nešli veľké prúdy ?
Zdroje asi sú tam oddelene pre biele a oranžové LEDky a tretí pre hlavné napájanie ?