budem nadvazovat na >> tento prispevok << kedze po vymene IC tento prijimac dlho nepozil

Fungoval mozno dva tyzdne, potom ze zacal blbnut takym stylom, ze display svietil slabsie a niekedy to chlapovi slo zapnut iba ak zapol/vypol par krat hlavny vypinac vzadu. Az mu to jedneho dna bachlo znova - tentokrat horsie ( samozrejme znova odstrelilo dekel

Tu by uz kazdy normalny ukoncil tento pokus krovli rentabilite, ale u mna to uz je boj s egom

Aktualna situcia - zhorena poistka, vsetky styri usmernovacie diody, riadiaci IC, X2-kovy kondenzator, a dokonca aj vstupny odrusovaci filter - ta dvoj cievka navinuta na jedno jadro. Ako keby tam ani nebola poistka, ktora by to zachranila. Vsetko nateraz vymenene, avsak zdroj nespina. IC je urcite funkcny, pretoze na VCC pine vidno zivot. Avsak iba za usmernovaciou diodou. Pred nou nic, vid prilozeny obrazok1 ( zelena za usmernenim, zlta pred ). Prvotne som myslel, ze je to z AUX vinutia a teda ze spina, ale na druhom obrazku vidiet popis Vstr pinu, a ono ten priebeh na VCC pine je vlastne napajanie z vnutornej struktury, z pinu Vstr.
Dlhy popis, ale chcel som, aby ste zachytili co najviac z predchadzajucej cinnosti a teraz konecne otazka - co moze byt problem? Vzhladom na uplnu jednoduchost obvodu mi napada iba jedine a to transformator. Mohol to schytat vzhladom na popisany priebeh? Ak ano, nejaky sposob, ako si to overit? Doplnim, ze napatie na pine 5 je pritomne ( nie je tam ziaden rezistor, ako v datasheete ) a napatie na draine ( pin 8, 7, 6 ) sa nemeni, je rovne napatiu filtracneho kondenzatora. Dakujem vopred za rady.