Volant na PS - potenciometer
Moderátori: mirosne, Moderátori
Volant na PS - potenciometer
Ahojte, zháňam potenciometer ktorý je vymontovaný z volantu na PS...je to presne tento potenciometer ako je v linku na Ruskej stránke...Bohužiaľ z tejto stránky ho objednať neviem a nikde inde som ho nezohnal.
Je 180° a 10k a ešte má taký malý strediaci kolík...nevedeli by ste kde by som ešte mohol skúsiť zháňať?
https://www.farpost.ru/vladivostok/tech ... 57755.html
Je 180° a 10k a ešte má taký malý strediaci kolík...nevedeli by ste kde by som ešte mohol skúsiť zháňať?
https://www.farpost.ru/vladivostok/tech ... 57755.html
0
The power of Linux.
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Re: Volant na PS - potenciometer
Skús na alíku pod týmto názvom https://www.aliexpress.com/w/wholesale- ... t.search.0
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
Ešte teoreticky ak by mi to niekto vedel objednať s tej ruskej stránky kľudne za odmenu .
0
The power of Linux.
a čo je to také vínimočné na tom potenciometre ? kolík je iba na fiksáciu určitej polohy .... možno niekde aj mám 10K pot . len nevieme či chceš lineárny alebo logaritmický ?
a čo je s pôvodným ? je vydraná cestička alebo je zodratý bežec ?
a čo je s pôvodným ? je vydraná cestička alebo je zodratý bežec ?
0
- cool-zool
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 09 Dec 2013, 11:39
- Vek: 55
Ono tie otočné potenciometre ,,B103,, sú bežne dostupné za pár drobných , ale tu skôr vidím problém v uhle pootočenia 180st ?! Bežne sa robia okolo 300 st. A neviem , neviem či náhodou nemajú nejakú špecialnu odporovú dráhu ?! ( napr . s vyvedeným stredom ) ....
0
Odporová dráha vyzerá bežná...v prípade potreby môžem odfotiť...no bude nejako poškodená tá odp.dráha, pretože v strede neukazuje polku odporu na obochstranách voči strednému pinu...pri najhoršiom by mohol byť aj iný potenciometer len nech má rovnakú hriadeľku a závit...
0
The power of Linux.
Nemas to ako zaplatit, a colnica ti to neda.
Skusil by som toto. Snad 5k nebude vadit I just found this on AliExpress:
€1.27 | 1Pcs Potentiometer 5K 180-degree Multi-purpose Game Aircraft Toys, Etc.
https://a.aliexpress.com/_EHtP0XA
0
otázka pre Iliju , nedalo by sa to objednať do srbska a odtiaľ to dať sem ?
0
- cool-zool
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 09 Dec 2013, 11:39
- Vek: 55
Áno , mohol by si dať foto toho potenciometra aj s hodnotami odporov ako si nameral ... To že v strede nie je presná polovica je bežná vec ... Mohol by si skúsiť ten potenciometer opatrne rozobrať aby sme videli aj odporovú dráhu , možno bude stačiť prečistiť , prípadne už som sa stretol aj so studeným spojom na vývode ( pine prinitovanom na začiatok / koniec odporovej dráhy , prípadne bežca ) ...
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Problémom takýchto poteciometrov býva v celkovej mechanike prevedenia..
1 - začiatok a koniec odporovej dráhy nemá poriadny kontakt vývodu s odporovou dráhou... opätovným spájkovaním sa do miesta styku dostane kolofónia/flux a už ten spoj nie je 100% - niekedy pomôže jemné "priklepnutie" nitu vývodu "jamkárom" vývodu o teleso odporovej dráhy...
2 - veľká vôľa na hriadeli - spôsobuje doslova "zodratie" styčných plôch bežca na odporovej dráhe, lebo ten tiež nemá dokonale - oblé časti bežca... stačí malá nerovnosť na bežci a pri xxx posunutiach "vyrajbe drážku" do pdporovej vrstvy.. Dá sa to nachvíľu poriešiť "jemným" prihnutím kontaktu bežca mimo vydratú časť...
a za 3 - oxidácia bežca po "kovovej" časti (stredu - bežca) potenciometra.. tú stačí väčšinou očistiť a ošetriť vhodnou "vodičkou" (stará DIAVA , alebo iný prostriedok na regeneráciu potenciometrov - na odporovú dráhu tiež - dostať bežne..).
Len nepouži "dəblyo͞odíforty" - to nie je na poťáky!!!
1 - začiatok a koniec odporovej dráhy nemá poriadny kontakt vývodu s odporovou dráhou... opätovným spájkovaním sa do miesta styku dostane kolofónia/flux a už ten spoj nie je 100% - niekedy pomôže jemné "priklepnutie" nitu vývodu "jamkárom" vývodu o teleso odporovej dráhy...
2 - veľká vôľa na hriadeli - spôsobuje doslova "zodratie" styčných plôch bežca na odporovej dráhe, lebo ten tiež nemá dokonale - oblé časti bežca... stačí malá nerovnosť na bežci a pri xxx posunutiach "vyrajbe drážku" do pdporovej vrstvy.. Dá sa to nachvíľu poriešiť "jemným" prihnutím kontaktu bežca mimo vydratú časť...
a za 3 - oxidácia bežca po "kovovej" časti (stredu - bežca) potenciometra.. tú stačí väčšinou očistiť a ošetriť vhodnou "vodičkou" (stará DIAVA , alebo iný prostriedok na regeneráciu potenciometrov - na odporovú dráhu tiež - dostať bežne..).
Len nepouži "dəblyo͞odíforty" - to nie je na poťáky!!!
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!