oprava páskového káblu
Moderátori: mirosne, Moderátori
oprava páskového káblu
Najradšej by som to nejak rozlepil, a medzi poškodené vrstvy dal izoláciu. Ale je to veľmi tenké, žiletkou to veľmi nejde, resp. riziko totálneho zničenia veľké ,
Zrejme tu v tejto časti pod tým tenším spojom je ďalšia vrstva Napadá ma iba to na oboch stranách prerušiť, a nadpojiť drôtikom.
Tj. čím naleptať, zmäkčiť tú fóliu aby sa dala rozlepiť? Vyššiu teplotu tu nechcem dávať, lebo z druhej strany je dosť veľa vodičov
0
- YellowJacket
- Pokročilý člen
- Dátum registrácie: 05 Feb 2012, 11:58
- Vek: 34
Re: oprava páskového káblu
Osobne si myslim, ze je to len dvojvrstvovy kabel ( mozno sa mylim, no zatial som sa s viac-vrstvovym nestretol. Alebo ak stretol, neuvedomil som si to ). Ja flex kable opravujem takto:
https://www.youtube.com/shorts/el8nbBkk5J4
To narezanie je len simulacia poskodenia. V tvojom pripade opravis spoje na oboch stranach. Pripadne ak je skutocne viacvrstvova, tak zosuchat/zbrusit hlbsie a opravit aj dalsiu vrstvu.
https://www.youtube.com/shorts/el8nbBkk5J4
To narezanie je len simulacia poskodenia. V tvojom pripade opravis spoje na oboch stranach. Pripadne ak je skutocne viacvrstvova, tak zosuchat/zbrusit hlbsie a opravit aj dalsiu vrstvu.
0
Re: oprava páskového káblu
ten sposob vyzera dobre, doteraz som taketo kable opravoval tak ze som to poprepajal a az potom zalepil epoxidom, toto vyzera lepsie lebo to pekne drzi pokope.
ani mne sa nezda ze by tam bola tretia vrstva, ale ked s kablom pohnem a pristroj nefunguje jeden cip sa prehrieva, ak to ohnem do polohy ked to funguje cip je ok, z toho som dedukoval ze tam je skrat vnutri lebo z druhej strany tam spoj nie je v seknutej casti.
vyskusam to len prepojit co to spravi
ani mne sa nezda ze by tam bola tretia vrstva, ale ked s kablom pohnem a pristroj nefunguje jeden cip sa prehrieva, ak to ohnem do polohy ked to funguje cip je ok, z toho som dedukoval ze tam je skrat vnutri lebo z druhej strany tam spoj nie je v seknutej casti.
vyskusam to len prepojit co to spravi
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 12 Odpovedí
- 1221 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa mr.dred