spínané zdroje v akejkoľvek výkonovej forme sa stávajú nočnou morou hlavne pri amatérskych opravách... a každý - možno aj nepodstatný poznatok či skúsenosť sa pre "nás neskuséných" stáva buď novým poznatkom, alebo aj riešením pri oprave... robím s nimi (DC/DC) - meničmi už nejaký deň, ale stále sú nejaké "prekvapkania", ktorým neviem prísť na "kĺb"... viď v nedávnom príspevku vo vlákne "Čo vás dnes potešilo", kde som spomenul úspech u "výkonného" 50A meniča...kde nakoniec pomohla len výmena spínacích mosfetov (aj keď boli parametre podľa následného merania takmer zhodné - ale iného označenia) ...ostatné možnosti boli tým pádom irelevantné...Dumali sme na tom takmer týždeň...
Zdroj s IO FSDH321 nechce naskočiť
Moderátori: mirosne, Moderátori
- mr.dred
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
Re: Zdroj s IO FSDH321 nechce naskočiť
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
kontroloval som aj osciloskopom, tam mi dokonca ukazalo vysku pulzov iba cca 0.5V
dnes som vymenil vsetky schottky, bez zmeny, aj zd som dal novu 24v, dtto
ak zatazim 12v s 5w autoziarovkou, ledky signalizacie stavu zdroja slabo blikaju , ale napatia nic, ak zatazim 10w tak zdroj ani neklika,
uz som to zbalil nech to vyskusaju pripojit, mozno to fakt caka nejaky ovladaci impulz z druheho modulu, resp. ovladacieho panelu.
ak nenaskoci budem riesit dalej, alebo sa na to ...
nova doska cca 300e, iba co ak chyba bude este inde, napr kompresor, a potom nic z namahy
zase som sa chcel nieco viac naucit ale nedari sa.
dnes som vymenil vsetky schottky, bez zmeny, aj zd som dal novu 24v, dtto
ak zatazim 12v s 5w autoziarovkou, ledky signalizacie stavu zdroja slabo blikaju , ale napatia nic, ak zatazim 10w tak zdroj ani neklika,
uz som to zbalil nech to vyskusaju pripojit, mozno to fakt caka nejaky ovladaci impulz z druheho modulu, resp. ovladacieho panelu.
ak nenaskoci budem riesit dalej, alebo sa na to ...
nova doska cca 300e, iba co ak chyba bude este inde, napr kompresor, a potom nic z namahy
zase som sa chcel nieco viac naucit ale nedari sa.
0
- mr.dred
- Ultimate člen

Skús pohľadať nejakú súvislosť ohľadom nejakého prepojenia so 431 a "vonkajškom"... Lebo v podstate je to najjednoduchšia cesta aj na externé riadenie.. stačilo by jeho zablokovanie a zdroj by nabehol možno normálne...z fotky to určiť nejde...
0
okolie tl431 som uz skumal ale stratil som sa nejak v prepojkach dps, ale mozno to bude dolezite v blokovej scheme je pfc drive module kde ide signal PFC z procesora, aj procesor je zakresleny a ma vystup oznaceny pfc lenze na dps tp nejak nepasuje, na pinoch mcu je na tych pinoch akurat krystal, ale este overim, skusim to prejst a rozkreslit aspon cast 431
procesor je tam MB90F823 , 80pin, a Pfc by mal ist z pinu 27, tam je ale krystal, pritom na scheme je xtal na piny 23,24, takze asi nejaka zmena...
procesor je tam MB90F823 , 80pin, a Pfc by mal ist z pinu 27, tam je ale krystal, pritom na scheme je xtal na piny 23,24, takze asi nejaka zmena...
0
- mr.dred
- Ultimate člen

No Zdar Boh!... ešte je tam aj profesor
tak to už že aký "orloj" spáchali ??
..ale pozri aj súvislosť s optočlenom ( v jeho napájaní / prevádzke - môže byť niečo, čo ho externe ovláda )... ten je v podstate zodpovedný za beh toho "malého" zdroja - jeho spätnú väzbu...
..ale pozri aj súvislosť s optočlenom ( v jeho napájaní / prevádzke - môže byť niečo, čo ho externe ovláda )... ten je v podstate zodpovedný za beh toho "malého" zdroja - jeho spätnú väzbu...
0
keby jeden, rovno dva, na oboch doskach su, a ktovie co si hrkutaju cez rx,tx port 🥸
a este 2ks uln2003ag to su sice len budice pre nejaku logiku a dali ich pekne oproti sebe z oboch stran dps aby sa v tom lepsie dalo vyznat...,
ale buduca verzia tam daju iba jeden do zivice zaliaty hybrid s konektorom a opravitelnost zarucena = kup nove
a este 2ks uln2003ag to su sice len budice pre nejaku logiku a dali ich pekne oproti sebe z oboch stran dps aby sa v tom lepsie dalo vyznat...,
ale buduca verzia tam daju iba jeden do zivice zaliaty hybrid s konektorom a opravitelnost zarucena = kup nove
0
Pripomenuli ste mi moju prvu opravu spinaneho zdroja s PFC. Ked som uz bol presvedceny ze by malo byt vsetko OK, pripojil som zdroj ako vzdy pre istotu cez seriovu ziarovku. Ta vsak aj pri pouziti 100W svietila ako by som mal na zdroji stale skrat. Tak som sa zoznamil s "profesorom".
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 108 Odpovedí
- 67024 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa Dumitru
-