Ako pripojiť Meteostanicu HU-061 na server
Moderátor: Moderátori
Ako pripojiť Meteostanicu HU-061 na server
Dobrý deň,predom sa ospravedlňujem ak môj príspevok sem nepatrí,ale horeuvedená "hračka" používa ESP8266.Teraz k veci.Zostavil som meteostanicu s hodinami.Pripojil som ju na router,funguje,až na to,že zobrazuje posunutý čas a nezobrazuje meteorologické údaje.Vyžaduje totiž pripojenie na meteoserver.K tomu je potrebné zadať telefónne číslo.V ponuke tel.čísel sa ale Slovensko nevyskytuje a tam som skončil.Neviem ako ďalej.Ak niekto má túto "hračku" prosím o radu ako získať API kód a pripojiť ju na server.
Ďakujem boro
Ďakujem boro
0
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 42
Re: Ako pripojiť Meteostanicu HU-061 na server
otazka je, kto chce to telefonne cislo? ked som pozrel navod (ak som nasiel spravne, ze je to vlastne nejaka cinska skladacka), tak to chce registraciu na id.gweather.com, ale ta stranka ma presmerovava na vselijake reklamne stranky.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
Vyzerá to tak, že táto hračka nie je určená pre Slovákov (a mnoho ďalších krajín).
Pri registrácii si pýtajú tel. číslo, aby ti vedeli poslať overovaciu SMS, ale slovenskú predvoľbu nemajú v zozname. Skúšal som zadať náhodné poľské číslo a dokonca si overuje aj správnosť čísla, navyše musíš súhlasiť s ich podmienkami a so zaslaním správy. Ja by som do takého projektu neliezol
Pri registrácii si pýtajú tel. číslo, aby ti vedeli poslať overovaciu SMS, ale slovenskú predvoľbu nemajú v zozname. Skúšal som zadať náhodné poľské číslo a dokonca si overuje aj správnosť čísla, navyše musíš súhlasiť s ich podmienkami a so zaslaním správy. Ja by som do takého projektu neliezol
0
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

Sani1: prosim ta, to chce registraciu priamo v tom zariadeni, ci na nejaku externu sluzbu?
Podla vsetkeho je to len esp + display, bez nejakych speci snimacov, takze by mozno stalo za to urobit si vlastny fw.
Podla vsetkeho je to len esp + display, bez nejakych speci snimacov, takze by mozno stalo za to urobit si vlastny fw.
0
Ďakujem pekne za rady.Som trochu na Aliexpres nakakaný,že mi také niečo predali.Doteraz som mal len dobré skúsenosti
Zdravím boro
Zdravím boro
0
Ono to nie je meteo stanica, preto nemá žiadne snímače. Registruješ službu predpovede počasia tupocitujlasku napísal: ↑07 Okt 2025, 15:41Sani1: prosim ta, to chce registraciu priamo v tom zariadeni, ci na nejaku externu sluzbu?
Dáš im mail, dáš im tel. číslo, takže už o tebe vedia skoro všetko, potom ti vygenerujú tajný kľúč, ktorý zadáš cez web server do ESP-čka, zadáš časovú zónu a ID tvojho mesta alebo súradnice (takže už majú ďalšie údaje
0
Ali je v tom nevinne, oni ti predajú všetko čo si objednáš. To skôr ten qweather za to môže. Ale sú aj iní, čo takúto službu ponúkajú, ale asi to nebude fungovať s tým softom, čo máš v ESP-čku.
0
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

Sani1: takze, ako som si myslel, je to len zobrazovac udajov z internetu. Takze trochu programovania a preflesnut si vlastnym sw, kde pojdes na nieco normalne, napr. accuweather, alebo inu beznejsiu sluzbu, kde staci obycajna registracia, bez tel. cisla.
Alebo to pouzit na cokolvek ine. Ak dobre pozeram, je to esp 01 a cez i2c je pripojeny ten klasicky displejik a nejaky ten obal.
Ali je v tom nevinne, on len dava portal obchodnikom, ktori ponukaju vsetko mozne.
Alebo to pouzit na cokolvek ine. Ak dobre pozeram, je to esp 01 a cez i2c je pripojeny ten klasicky displejik a nejaky ten obal.
Ali je v tom nevinne, on len dava portal obchodnikom, ktori ponukaju vsetko mozne.
0
Dobrý deň,ďakujem za všetky rady.Ani posledný link sa nedá použiť,lebo to je z Nórska a Nórsko je v zozname.Reklamoval som to na Aliexp a predajca mi napísal,že mi pošle riešenie.Ak bude niečo nové,budem informovať.
boro
boro
0
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

v poho, ale ja osobne by som svoje tel. cislo len tak na cinske stranky nedaval. Uz len z principu, ze naco je niekomu telefon, ked jedine co potrebujem je, stiahnut si raz za cas info o aktualnom pocasi. Najma, ked to vela stranok poskytuje "zadara" - staci obycajna registracia cez email
0
Ešte raz zdravím,Aliexpres mi poslal peniaze späť.Preprogramoval som to na NTP hodiny, len hodiny:minúty.
Ešte uvažujem,či nepridám aj deň v týždni,dátum a rok,všetko na striedačku,lebo displej 0,96"je ozaj veľmi malý,ledva to vidím bez okuliarov.
boro
Ešte uvažujem,či nepridám aj deň v týždni,dátum a rok,všetko na striedačku,lebo displej 0,96"je ozaj veľmi malý,ledva to vidím bez okuliarov.
boro
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 6 Odpovedí
- 1361 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa 5ko