Arduino Clock

Sekcia určená pre Arduino nadšencov

Moderátor: Moderátori

mirokovac
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 22
Dátum registrácie: 05 Sep 2017, 14:44

Arduino Clock

Príspevok od používateľa mirokovac » 19 Máj 2022, 15:13

Dobrý deň.
Nemôžem nikde nájsť knižnicu pre arduino z názvom: FontLEDClock.

Téma presunutá do správnej sekcie.presunul: 20.5.2022 mirosne
0

milami
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 76
Dátum registrácie: 06 Feb 2008, 00:00

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa milami » 19 Máj 2022, 16:45

Toto nebude ono?

Kód: Vybrať všetko

https://github.com/javastraat/arduino/blob/master/libraries/FontLEDClock/FontLEDClock.h
0

mirokovac
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 22
Dátum registrácie: 05 Sep 2017, 14:44

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa mirokovac » 20 Máj 2022, 13:14

V poriadku tam som už bol,je tam výpis tejto knižnice ale neviem ako to
dodtať do arduina IDE.Absolutne to neviem nijako stiahnúť.
0

jukov
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 216
Dátum registrácie: 04 Aug 2011, 00:00
Bydlisko: IPD (BA)
Vek: 53

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa jukov » 20 Máj 2022, 14:36

Keby si šiel o úroveň (adresár) vyššie, dostal by si sa sem:
https://github.com/javastraat/arduino/t ... ntLEDClock
Na súbor FontLEDClock.h klikneš pravým tlačítkom myši a dáš uložiť ako ...
0

milami
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 76
Dátum registrácie: 06 Feb 2008, 00:00

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa milami » 20 Máj 2022, 15:23

"jukov" neviem, ale asi tak sa to nedá. To mu uloží html tvar súboru. Takéto:
" <!DOCTYPE html>
<html lang="en" data-color-mode="auto" data-light-theme="light" data-dark-theme="dark" data-a11y-animated-images="system">
<head>
<meta charset="utf-8">
<link rel="dns-prefe..........."

Z Githubu ja ukladám dvojakým spôsobom:
1. vybereš si na stránke všetky riadky súboru (napr ľavým tlačítkom myši),
s CTRL+C si to uložíš do schránky. V ľubovolnom editore otvoríš súbor
FontLEDClock.h a s CTRL+V ho tam nakopíruješ. Potom si to ulož do adresára
kde máš súbor .ino.
2. Na tej stránke klikni uplne hore vľavo na ARDUINO. Objaví sa ti hlavná stránka
príspevku, tam klikni na CODE a potom na Download ZIP. Po rozzipovaní si
vyhľadaj FontLEDClock.h a ulož do adr. s tvojím .ino.

Pozn. V súbore .ino musíš mať príkaz #include "FontLEDClock.h" , t.j. súbor
medzi úvodzovkami, nie medzi zobáčikmi <>
0

jukov
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 216
Dátum registrácie: 04 Aug 2011, 00:00
Bydlisko: IPD (BA)
Vek: 53

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa jukov » 20 Máj 2022, 15:40

Máš pravdu.
Teraz som to skúsil.
Ponúkne síce na uloženie .h ale vo vnútri súboru je .html.
0

milami
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 76
Dátum registrácie: 06 Feb 2008, 00:00

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa milami » 20 Máj 2022, 16:42

Ja to vždy robím tak, že kliknem na názov príspevku, stiahnem celý ZIP a potom si vyberiem
čo potrebujem.
0

jukov
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 216
Dátum registrácie: 04 Aug 2011, 00:00
Bydlisko: IPD (BA)
Vek: 53

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa jukov » 20 Máj 2022, 17:05

Aj ja, ale tu to antivirus zablokoval, preto som to radšej neradil.
0

nalimko33
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4459
Dátum registrácie: 29 Dec 2008, 00:00
Bydlisko: Košeca
Vek: 49

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa nalimko33 » 21 Máj 2022, 07:46

0
SHARP MZ-811

Používateľov profilový obrázok
mac26
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1283
Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
Bydlisko: Martin

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa mac26 » 21 Máj 2022, 09:00

Prílohy
Snímka obrazovky_2022-05-21_08-58-45.png
1
Obrázok 1

mirokovac
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 22
Dátum registrácie: 05 Sep 2017, 14:44

Opäť clock

Príspevok od používateľa mirokovac » 22 Máj 2022, 13:45

Teraz ďalší problém.Tuto sa my to vždy zastaví:
BUTTON.jpg
0

dan21
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2945
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Bydlisko: ZA

Re: Opäť clock

Príspevok od používateľa dan21 » 22 Máj 2022, 15:33

Cau.
Ak vies trochu po anglicky, tak ti to musi byt jasne:-)
Ak nie tak potom ti to hovori ze nemas zadeklarovanu premennu/konstantu... :-)
0

mirokovac
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 22
Dátum registrácie: 05 Sep 2017, 14:44

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa mirokovac » 23 Máj 2022, 11:00

No to je v poriadku.Ale čo stým?
0

dan21
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2945
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Bydlisko: ZA

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa dan21 » 23 Máj 2022, 13:05

Co s tym ?
Treba to zadeklarovat :-) :-)
Neviem odkial mas triedu Button. Predpokladam ze by to tam malo byt zadeklarovane. Ak nie tak si to zadeklaruj ty :-)
https://github.com/javastraat/arduino/b ... n/Button.h
0

mirokovac
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 22
Dátum registrácie: 05 Sep 2017, 14:44

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa mirokovac » 23 Máj 2022, 16:21

Nerozumiem sa do programovania.Uz som urobil skôk skopiroval niekolko
projektov a az na mensie problemi s kniznicemi to vzdy fungovalo.
Vsedko co viem je nahrat uz hotovy program do arduina ak to nefunguje som
viac menej bezradny.Potreboval by som to vysvetlit podrobnejsie.
dakujem
0

Používateľov profilový obrázok
jirka.jirka.
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1345
Dátum registrácie: 17 Okt 2008, 00:00
Bydlisko: Uherské Hradiště
Kontaktovať používateľa:

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa jirka.jirka. » 23 Máj 2022, 19:02

Vždyť to tam je napsané. Ale vysvětlíme.
V tom odkazu je: https://github.com/javastraat/arduino/b ... n/Button.h

Kód: Vybrať všetko

#define BUTTON_PULLUP HIGH
Což je to co tvůj kód nevidí. Takže když nahradíš v tvém kódu BUTTON_PULLUP za HIGH bude to OK.
0

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2292
Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
Bydlisko: okolie KE
Vek: 25

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 24 Máj 2022, 09:51

To iba mne príde čudné, že chyba sa prejaví až pri druhom použití konštanty? Viď predošlý riadok.

Odkiaľ je ten kód?
0

mirokovac
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 22
Dátum registrácie: 05 Sep 2017, 14:44

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa mirokovac » 24 Máj 2022, 12:44

create.arduino.cc/projecthub/mircemk/mini-led-matrix-clock-d4f5f5
0

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2292
Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
Bydlisko: okolie KE
Vek: 25

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 24 Máj 2022, 13:35

Pozrel som sa na to, takže nie je jedno ktorú knižnicu Button nainštalujete. Bohužial ich existuje viacero a sú vzájomne nekompatibilné. Hore uvedené riešenie nahradiť BUTTON_PULLUP s HIGH nefunguje, musí sa použiť verzia určená v komentári na riadku s #include.

Mal som ešte problém na riadku 1570, namiesto dayOfWeek treba dať dayOfTheWeek. A potom v knižnici FontLEDClock je treba na riadkoch 4, 94 a 108 pridať kľúčové slovo const.

Po inštalácii správnej knižnice a uvedených úpravách mi kód skompilovalo. Odskúšať ho na reálnom arduine nemám možnosť.
0

alzo
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 33
Dátum registrácie: 07 Nov 2010, 00:00

Re: Arduino Clock

Príspevok od používateľa alzo » 24 Máj 2022, 13:40

Zkus použít tyto knihovny.
Prílohy
libraries.zip
(17.12 KiB) 9 stiahnutí
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok