Už jsem se o tom zmínil vícekrát a nic - je opravdu problém do speciálních znaků (v liště pod symbolem Ω) doplnit ALESPOŇ často používaný znak "na druhou", tedy toto: ²
Všelijak se to pořád obchází např symbolem ∧2 nebo násobením.
Čte vůbec někdo z vedení fora tyto připomínky?
Musíme to pořád kopírovat dokola odjinud (např. z přiloženého dokumentu)?
speciální znaky
Moderátori: zawin, Moderátori
- Jirka84
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
- Vek: 74
Re: speciální znaky
Protože často píšu hlavně na PC, tak využívám často "charmap" - prvních 126znaků, abych předešel "ubližování vlastním nervům" s těmito znaky (je jich ale podstatně víc - z abecedy řecké , ruské ...) - třeba:
x °C, x² ,x³, zlomky atd. používám přes "Vybrat+Kopírovat", hlavně proto, že na jiných webech nemají ani jeden znak z těch 62, které jsou pod "Ω". Dalo by se vložit i mnohem víc znaků, ale to už by byl "přepych" pro líné tvory, jako jsem i já (třeba ze slovenské sady " ô ľ " atd. aby psali i SK správně pravopisně). Kdo se zabýval sadami znaků, tak to jistě zná. V Excelu i Wordu jsou mnohé dostupné přes hlavní panel.
Mobily "chytré" jsou v tomto směru často "blbé"
.
x °C, x² ,x³, zlomky atd. používám přes "Vybrat+Kopírovat", hlavně proto, že na jiných webech nemají ani jeden znak z těch 62, které jsou pod "Ω". Dalo by se vložit i mnohem víc znaků, ale to už by byl "přepych" pro líné tvory, jako jsem i já (třeba ze slovenské sady " ô ľ " atd. aby psali i SK správně pravopisně). Kdo se zabýval sadami znaků, tak to jistě zná. V Excelu i Wordu jsou mnohé dostupné přes hlavní panel.
Mobily "chytré" jsou v tomto směru často "blbé"

0
LAIK se DIVÍ, odborník žasne nad schopnostmi LAIKA...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Noxové: ...mladí nedělají vždy , co se jim říká...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Noxové: ...mladí nedělají vždy , co se jim říká...