Prerábka elektrických rozvodov v panelákovom byte
Moderátori: Drakoush, Moderátori
Re: Prerábka elektrických rozvodov v panelákovom byte
Vďaka za odpoveď.
Má to nejaký aj význam z funkčného hľadiska, ak je na každú fázu použitý RCD oproti dvom 3 fázovým.
Ale vyzerá to lepšie takto, to musím povedať, aj 2 moduly sa ušetria v rozvádzači.
Má to nejaký aj význam z funkčného hľadiska, ak je na každú fázu použitý RCD oproti dvom 3 fázovým.
Ale vyzerá to lepšie takto, to musím povedať, aj 2 moduly sa ušetria v rozvádzači.
0
- Merak
- Moderator
- Dátum registrácie: 10 Júl 2012, 22:04
- Vek: 45
je to rozdelené
1. RCD - kuchyňa
2. RCD - bytové jadro
3. RCD - zvyšok bytu
poprípade ak je v kuchyni viacero výkonových spotrebičov, tak rozložiť medzi ostatnými RCD okruhmi
význam - viacero RCD - menej okruhov na jednom RCD - menšia pravdepodobnosť vybavovania RCD z dôvodu unikajúcich prúdov
1. RCD - kuchyňa
2. RCD - bytové jadro
3. RCD - zvyšok bytu
poprípade ak je v kuchyni viacero výkonových spotrebičov, tak rozložiť medzi ostatnými RCD okruhmi
význam - viacero RCD - menej okruhov na jednom RCD - menšia pravdepodobnosť vybavovania RCD z dôvodu unikajúcich prúdov
0
život je ako sínusovka, raz si hore, raz si dolu, a medzitým si dvakrát na nule
P.S.: skôr som vedel zapojiť vidlicu a zásuvku ako rozprávať
Aká by mala byť požadovaná hodnota hlavného vypínača v bytovom rozvádzači ? Bud taká ista ako je istič pred elektromerom alebo vyššia nie ? resp. 25A je istič .. takže 32A hodnota by nemala vadiť nie ? Keďže to sa len jedná koľko zvládne prúdové zaťaženie, že ? Len preto sa pýtam, že dám väčší už hneď, ak v budúcnu vymením kábel. Vďaka za info.
0
Hlavne jednoduchšia identifikácia poruchoveho okruhu,bez zbytočného výpadku tých bezporuchovych.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
- Merak
- Moderator
- Dátum registrácie: 10 Júl 2012, 22:04
- Vek: 45
áno, rovnaká alebo vyššiamimik_007 napísal: ↑19 Aug 2024, 20:36Aká by mala byť požadovaná hodnota hlavného vypínača v bytovom rozvádzači ? Bud taká ista ako je istič pred elektromerom alebo vyššia nie ? resp. 25A je istič .. takže 32A hodnota by nemala vadiť nie ? Keďže to sa len jedná koľko zvládne prúdové zaťaženie, že ? Len preto sa pýtam, že dám väčší už hneď, ak v budúcnu vymením kábel. Vďaka za info.
0
život je ako sínusovka, raz si hore, raz si dolu, a medzitým si dvakrát na nule
No, ono môžeš v budúcnosti vymeniť kábel. Ale bude to prd platné, keď istič na prípojke ostane 25A.
1
1
Pochopený omyl je cennejší, ako vlastná pravda vedúca do slepej uličky.........
myslel som celú pripojku vymeniť vrátane navýšenia ističa na požadovanú hodnotu od distribúcie, ale tam nesmerovala moja otázka
Merak vďaka za info
0
To sa ti vôbec nemusí podariť - dostať vyššie istenie od distribučky. A ak áno, riadne stúpnu paušálne mesačné platby.
1
1
Pochopený omyl je cennejší, ako vlastná pravda vedúca do slepej uličky.........
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Pri tejto príležitosti by som sa chcel opýtať na opačný stav - rezervovaný nižší príkon...
Mal som vadný trojfázový hlavný istič 32A a na ten je aj registrovaná prípojka...Z núdze sme ho vymenili za 25-ku (teda ja nie, ale elektrikár s papiermi... bol akurát predĺžený víkend a len taký mal doma).
Mám to nechať tak, pre stríčka príhodu - až by bolo treba náhodou v budúcnosti viac ampérov?? A "nepreregistrovať ho" ?
Tá 25-ka stačí v pohode... cirkulár, hobľovačka, miešačka - na 3F - ostatné "normálny" domový rozvod - kúrenie beží na plyn, TUV na solár a plyn...
Je vôbec nejaký výrazný rozdiel v cene toho rezervovaného výkonu 32/25 ? Oplatí sa mi vôbec absolvovať turné na vybavovanie ?
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok