Zapojenie elektromera a HDO

El. inštalácie, NN a VN rozvody, El. stroje

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
5ko
Power user
Power user
Dátum registrácie: 18 Feb 2010, 00:00
Vek: 69

Re: Zapojenie elektromera a HDO

Príspevok od používateľa 5ko » 14 Sep 2024, 16:02

Natrafil som náhodou na staršiu otázku v téme,ale pre úplnosť len doplním, že typ elmera neurčuje zákazník,ale o tom rozhoduje DS.

K predchádzajucej diskusii o vstavanom kontakte v IMS elmeri, ktorý spína HDO obvody,podla mojej skúsenosti,SSEd, požadovala zapojenie pomocného relatka na výstup HDO, až potom cez jeho kontakty sa mohli spínať ďalšie stykače pre blokované spotrebiče.
V podstate je to
rozumnejšie riešenie, pretože tými kontaktami sa môže spínať aj fáza a zároveň je elmer galvanicky oddelený a chránený pred nepredvídateľným stavom v náväznych obvodoch.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Vek: 36

Príspevok od používateľa Marek89 » 12 Apr 2025, 14:21

Privodna faza na kontakt stykac HDO (nie A1,A2) je jedno ci je L1, L2 ci L3 ? Mam teraz jeden stykac ktory je na bojler, privod berie z L3. Chcem k tomu paralelne dat dalsi stykac ktory by zopinal klimu na nizky tarif. Ta klima je napajana z L2 (to nie je podstatne). Jedna sa mi len o meranie spotreby na nizkej tarife, ci to je jedno z ktorej fazy alebo nie. VSE
0

Používateľov profilový obrázok
5ko
Power user
Power user
Dátum registrácie: 18 Feb 2010, 00:00
Vek: 69

Príspevok od používateľa 5ko » 12 Apr 2025, 16:22

HDO prepína meranie VT/NT pre všetky fázy súčasne, takže je jedno s ktorej fázy aky stykač čo napája,
ale ovladanie cievok by malo byť z jednej fázy.
2
Obrázok 2
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok