Aky kabel na indukcnu dosku

El. inštalácie, NN a VN rozvody, El. stroje

Moderátori: Drakoush, Moderátori

ivanko362
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 25 Apr 2020, 18:33

Aky kabel na indukcnu dosku

Príspevok od používateľa ivanko362 » 21 Nov 2020, 00:01

Dobry den, riesim dilemu aky kabel pripravit na napojenie indukcnej varnej dosky....
Celkovy prikon dosky 7,8kw...povodne som chcel dat 5x2,5 2 fazy na dosku a tretiu na ruru...ale niekto mi povedal , ze to nemusi stacit tak dam ruru radsej samostatne....
Dlzka kabla je 15 metrov
Bonusova otazka: momentalne mame elektricky sporak+ rura (max prikon 8,6kw)
Ten ide dole rodicom taktiez 15metrov kabla....bude stacit kabel cysy 5x2,5? Ten uz mam totiz kupeny ale chcem pokojne spavat a nie setrit kde netreba...dakujem za rady.
0

plukovnik
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 15 Nov 2020, 13:04

Príspevok od používateľa plukovnik » 21 Nov 2020, 02:51

Trosku odveci ale tie indukcne dosky su podla mna nieco podobne ako bol svojho casu boom s fritovacimi hrncami.
0

milansprlak
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 153
Dátum registrácie: 07 Feb 2014, 10:54
Bydlisko: Trstená
Vek: 28

Príspevok od používateľa milansprlak » 21 Nov 2020, 04:35

Aky prierez odporuca vyrobca? Ake mas istenie ? Ak mas istenie 16A a vyrobca neudava inak tak podla mna tych 2.5 staci. Len zvycajne byva vyzadovana montaz servisnym technikom, kvoli zaruke.
0

ivanko362
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 25 Apr 2020, 18:33

Príspevok od používateľa ivanko362 » 21 Nov 2020, 09:33

Neviem najst odporucanie vyrobcu na kabel....
jedna sa o dosku "ELECTROLUX 700 SENSE SenseBoil EIS62449"
Jeden elektrikar mi tvrdil, ze na danu dlzku moze byt ten kabel nedostacujuci a bude na hrane...druhy zas tvrdi, ze vydrzi v pohode tak neviem teraz
Istenie dam ake bude potrebne bud 16A alebo 20A...
Servisnym technikom? Nestaci nejaky elektrikar s peciatkou?
0

Používateľov profilový obrázok
Merak
Moderator
Moderator
Príspevky: 7255
Dátum registrácie: 10 Júl 2012, 22:04
Bydlisko: Bratislava - Vrakuňa
Vek: 41

Príspevok od používateľa Merak » 21 Nov 2020, 09:50

tú varnú dosku máš už doma? čo je napísané na štítku a v návode?
tých 7800W je, keď máš zapnuté všetky štyri zóny na plné gule - ešte som sa s takým niečím nikdy nestretol, žeby išli všetky štyri naraz naplno
z popisu je to takto:
Výkon
Typ ohrevu: Indukčný
Ľavá predná zóna - výkon/priemer: 2300/3200W/210mm
Ľavá zadná zóna - výkon/priemer: 2300/3200W/210mm
Pravá predná zóna - výkon/priemer: 1400/2500W/145mm
Pravá zadná zóna - výkon/priemer: 1800/2800W/180mm

tak isto som sa dočítal aj toto:
Spoločný výkon varných zón: 7200 W

predpokladám, že riadiaca elektronika si to nejako reguluje, aby to nepresiahlo určitý príkon

z môjho hľadiska, ak nevieš čo a ako, tak si tam natiahni CYKY-J 5x4 a isti to B20/3 ističom, istič vieš kedykoľvek znížiť na B16/3 pre prípad potreby

ja mám doma na varnú dosku natiahnutý kábel CYKY-J 5x1,5 a istič B13/3
0
život je ako sínusovka, raz si hore, raz si dolu, a medzitým si dvakrát na nule
ponúkam na predaj: http://svetelektro.com/Forum/predam-pop ... art40.html
P.S.: skôr som vedel zapojiť vidlicu a zásuvku ako rozprávať

ivanko362
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 25 Apr 2020, 18:33

Príspevok od používateľa ivanko362 » 21 Nov 2020, 09:59

Nemam ju este doma vychadzal len z toho technickeho listu...
Rozumiem, ze varit naplno na vsetkych styroch platniach je skor scifi ako realita ale radsej mat aspon kabelaz nato dimenzovanu tu uz menit nebudem je tam dost velky ohyb v povodnej chranicke (25tka) tak budem tahat asi 5 vodicov samostatne cy4 lebo ako cyky by sa mi to nedalo...este tu je alternativa cysy 5x4 ale ten vraj nepatri do pevnych instalacii
0

Používateľov profilový obrázok
Merak
Moderator
Moderator
Príspevky: 7255
Dátum registrácie: 10 Júl 2012, 22:04
Bydlisko: Bratislava - Vrakuňa
Vek: 41

Príspevok od používateľa Merak » 21 Nov 2020, 10:16

takže inštalácia je už porobená ale kábel na dosku ešte nie je?
0
život je ako sínusovka, raz si hore, raz si dolu, a medzitým si dvakrát na nule
ponúkam na predaj: http://svetelektro.com/Forum/predam-pop ... art40.html
P.S.: skôr som vedel zapojiť vidlicu a zásuvku ako rozprávať

ivanko362
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 25 Apr 2020, 18:33

Príspevok od používateľa ivanko362 » 21 Nov 2020, 10:23

Povodne mam 5 novych okruhov (jeden z nich je 5x2,5 ktory som planoval na varnu dosku spolu s rurou) na kuchynu pripravenych, ciastocne zasadrovanych v stene (chranicky)
Ale na varnu dosku chcem potiahnut po starej trase co je momentalne elektricky sporak....je to cez vypinac a ja chcem vo vypinaci nadpojit chranicku a pokracovat kablom az za novu linku...prerabka sa uskutocni na jar takze priestor na dodatocne upravy este mam aj co sa tyka elektroinstalacie..
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok