vysoke emi v byte? problem s pc

El. inštalácie, NN a VN rozvody, El. stroje

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Edgar
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2035
Dátum registrácie: 12 Aug 2013, 02:28
Bydlisko: Košice
Vek: 24

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa Edgar » 11 Jan 2021, 20:10

maskrtnik01 napísal:
08 Jan 2021, 11:20
Edgar: A čo reštart? Tam sa vypne celý?

Reset button nie je práve najmilšie riešenie :D
Trochu vznikol konflikt medzi pojmami, samozrejme som myslel reštart :D
remusator napísal:
08 Jan 2021, 13:17

Win10 používa default tzv. hybrid shutdown, niečo medzi shutdown a hibernate.
Presne na to narážam, používa sa to tuším už od Windows 8. Za mňa je s tým viac problémov ako úžitku, hlavne v dobe lacných SSD...


Ale je to offtopic, takže to tu už asi nemusíme riešiť, len som poznamenal že vypínanie a zapínanie už nie je také ako bolo na Windows 7 a nižších, teda keď nebude fast startup vypnuté v možnostiach napájania.
0

malannim
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 10
Dátum registrácie: 08 Jan 2021, 22:13

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa malannim » 11 Jan 2021, 21:10

OHAJ napísal:
11 Jan 2021, 19:12
agn napísal:
08 Jan 2021, 21:50
Vsetok respekt voci vam chlapi ale nikdo ma nepresvedci ze to nema priami suvis s elektrinou alebo to nieje priamo emi.
Ty si i tak presvedčený o svojej pravde, tak už dávno si mal kúpiť zásuvkovú prepäťovku s integrovanou filtráciou (potlačenie šumu podle EMI/RFI min. 30dB) napr. takúto za 10€:
Obrázok
https://www.ingram.sk/apc/apc-essential ... a-zasuvka/

Dáš do nej iba comp, nie vsetky zariadenia, aby si vylucil i moznost, že Ti to rusi vlastna zostava.
EMI je len zosilnovač tohto problemu su pripady vysokych hodnot EMI kde človek nemal problem Z PC ani degradaciou signalu frequencie monitoru
EMI len ako keby pomaha tomu problemu ktory netušime aky je ho zosilnit
ta analyza siete v bloku netušim no či sa to nerobi len za za neviem kolko rokou uvidime či ten kolega z domom či sa mu podari vybavit tu analyzu aby sme mali viacej informacie
0

technikus110
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 867
Dátum registrácie: 28 Jún 2018, 10:40
Bydlisko: BA / W
Vek: 61
Kontaktovať používateľa:

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa technikus110 » 12 Jan 2021, 05:17

Viem, že nesmiem čakať 100% slovenčinu, ale niektoré príspevky "sťažovateľov" mi pripadajú ako preklad od uja Gúgla. Ale aj štylistika je taká, ako by ich jedna mater mala... Nenudí sa tu niekto?
0

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1946
Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
Bydlisko: okolie KE
Vek: 24

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 12 Jan 2021, 08:59

Je to možné. Celá táto téma je proste divná. Autor má jasno v tom, čo je problém. Ale netuším čo chce počuť, keď rekonštrukcia sa mu nepáči, a ani rada volať elektrikára to neukončila.
0

Používateľov profilový obrázok
OHAJ
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 468
Dátum registrácie: 01 Máj 2010, 00:00
Bydlisko: OHAJ
Vek: 41

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa OHAJ » 13 Jan 2021, 17:00

By som sa nečudoval, keby mu rušenie spôsobovalo práve to fóliové tienienie CAT-u (schválne by som vyskúšal krátku predlžovačku z najlacnejšieho UTP Cat.5 kábla , na prerušenie tejto zemniacej slučky).
Neverím, že ten PC zdroj nemá v sebe sieťový filter ?!
Obrázok
Obrázok
0

Používateľov profilový obrázok
Merak
Moderator
Moderator
Príspevky: 7288
Dátum registrácie: 10 Júl 2012, 22:04
Bydlisko: Bratislava - Vrakuňa
Vek: 41

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa Merak » 14 Jan 2021, 13:41

Dr.Martin napísal:
08 Jan 2021, 15:35
Nejak si z elektrického hľadiska neviem predstaviť ako by toto mohla spôsobiť zlá elektroinštalácia. Skôr by som to tiež videl na nejaký čínsky adaptér alebo nejaký podobný zdroj vysokofrekvenčného rušenia ktoré ovplivnuje buď procesor monitor alebo nejakú komunikáciu. Píšeš že bývaš v byte kludne to môže ísť od susedov alebo zo strechy ak tam máte nejaký zosilnovač na 4G a pod. Skús PC na inej fáze ak vieš kde máš inú fázu :D , ked nie opýtaj sa nás ako ju nájdeš.
ide o to, že v starej TN-C sieti sa ti všetky ruchy a šumy a všetok bordel zo spotrebičov v byte prenášajú cez PEN vodič na kostru a GND v PC.
pokiaľ je už nová elektroinštalácia v prevedení TN-S (nech je bod rozdelenia v rozvádzači), tak neutrálny pracovný vodič je vedený samostatne a PE ochranný vodič samostatne a teda rušenie sa po vedení neprenáša v takej miere, ako keď sú spoločné
0
život je ako sínusovka, raz si hore, raz si dolu, a medzitým si dvakrát na nule
ponúkam na predaj: http://svetelektro.com/Forum/predam-pop ... art40.html
P.S.: skôr som vedel zapojiť vidlicu a zásuvku ako rozprávať

malannim
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 10
Dátum registrácie: 08 Jan 2021, 22:13

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa malannim » 17 Jan 2021, 01:09

predpokladam že ten bordel zo spotrebičou ide aj od susedou nie len odomna v byte že?
0

milansprlak
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 164
Dátum registrácie: 07 Feb 2014, 10:54
Bydlisko: Trstená
Vek: 28

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa milansprlak » 17 Jan 2021, 07:19

Áno, ale ako tu bolo spomínané tak táto téma nemá zmysel pokiaľ si nezavolate elektrikára s analyzatorom a so skúsenosťami s elektromagnetickým rušením. Maximálne ešte môžete vyskúšať použiť obyčajný utp kábel.
0

agn
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 07 Jan 2021, 20:41

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa agn » 17 Jan 2021, 11:10

Merak napísal:
14 Jan 2021, 13:41
Dr.Martin napísal:
08 Jan 2021, 15:35
Nejak si z elektrického hľadiska neviem predstaviť ako by toto mohla spôsobiť zlá elektroinštalácia. Skôr by som to tiež videl na nejaký čínsky adaptér alebo nejaký podobný zdroj vysokofrekvenčného rušenia ktoré ovplivnuje buď procesor monitor alebo nejakú komunikáciu. Píšeš že bývaš v byte kludne to môže ísť od susedov alebo zo strechy ak tam máte nejaký zosilnovač na 4G a pod. Skús PC na inej fáze ak vieš kde máš inú fázu :D , ked nie opýtaj sa nás ako ju nájdeš.
ide o to, že v starej TN-C sieti sa ti všetky ruchy a šumy a všetok bordel zo spotrebičov v byte prenášajú cez PEN vodič na kostru a GND v PC.
pokiaľ je už nová elektroinštalácia v prevedení TN-S (nech je bod rozdelenia v rozvádzači), tak neutrálny pracovný vodič je vedený samostatne a PE ochranný vodič samostatne a teda rušenie sa po vedení neprenáša v takej miere, ako keď sú spoločné
Velmi pekne dakujem za odpoved!. Hoci som momentalne zapojeny na online ups a vsetko ide zatial v pohode , cakam kedy to prejde zasa do "povodneho" stavu. Ako zistim ci mam elektroinstalaciu v sustave TN-C alebo TN-S. S toho co som si zistoval tu majitel nez predaval byt robil novu elektroinstalaciu / 380V co by mala byt trojfaza?.
0

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1946
Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
Bydlisko: okolie KE
Vek: 24

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 17 Jan 2021, 11:18

O počet fáz nejde.

Odfoťte, čo všetko máte v rozvádzači(ističe, prúdové chrániče, prepäťovku,...). Ak tam ten chránič bude, je to tn-s. Ak tam nebude, pravdepodobne je to tn-c.

Alebo pri vypnutom ističi otvorte zásuvku a odfoťte ako je zapojená - aj to môže pomôcť.
Určite ale pri vypnutom ističi, a nijako nemanipulujte so zapojením.
0

agn
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 07 Jan 2021, 20:41

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa agn » 17 Jan 2021, 11:29

0

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1946
Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
Bydlisko: okolie KE
Vek: 24

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 17 Jan 2021, 11:56

Takže niečo bude aj tn-s, len mám pocit, že nie všetko. Bola tam robená niekedy čiastočná rekonštrukcia?

Ešte keby ste si trúfli na tú zásuvku. Vypnúť elektrinu, a odmontovať kryt. Len odfotiť, nijako s ňou ďalej nemanipulujte.
0

Používateľov profilový obrázok
Jirka84
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2158
Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
Bydlisko: kousek na sever od Olomouce
Vek: 69

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa Jirka84 » 17 Jan 2021, 19:56

Sice tam vidím jeden RCD dvojpólový (tedy pro lajky jednofázový), ale často se při vybourání a postavení nového jádra nezabývají celou elektroinstalací, ale jen tím jádrem. Dost možná je zbytek bytu stále v AL a tím TN-C. Ideální stav by nastal výměnou přívodu na 5Jx6 pro ten počet jističů a bod rozdělení na TN-S už ve stupačce (hned za elměrem) a ne až v bytové rozvodnici za jednopólovým vypínačem 32A
Bez názvu.png
PS práce co nejlacinější, faktura co možná "nejlepší pro" koho?
Stačí sundat kryt a nafotit viditelně vše i s vodiči :roll:
0
Tady jsi taky doma
Pro radost
Zabava doma Kutná Hora ... Zábava i pro známé

..mladí nedělají vždy , co se jim říká..

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok