problem s pc (emi, rfi, harmonicke?)

El. inštalácie, NN a VN rozvody, El. stroje

Moderátori: Drakoush, Moderátori

agn
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 27
Dátum registrácie: 07 Jan 2021, 20:41

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa agn » 08 Apr 2021, 16:31

Vsetky hodnoty v hwinfo su v poriadku. Moja zostava aj z monitorom po prepocte zozere max 450 az 500 watt. Hovorim, 10 rokov menim hardware. A okrem ineho teda mam kamarata u ktoreho mi to zasuvky ide perfektne a vsetko je stabilne nech to ide v hocijakom case jo a kludne mozem ist full oc 5 ghz 1.35vcore vsetko vymaxovane pokial idem cisto z baterky a uno problemo.
0

alois
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 30
Dátum registrácie: 20 Feb 2021, 11:01

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa alois » 08 Apr 2021, 16:47

Může to být taky vadný přívod do zásuvky nebo zásuvek v daném napájecím okruhu, kdy s odběrem kolísá napětí na zásuvce a zdroj ty případné výkyvy nestíhá kompenzovat. Pozvi si elektrikáře, ať to proměří a projde a zkontroluje celou napájecí větev od rozvaděče až k zásuvce, všechny propojovací body, krabice a zásuvky. Dost napoví i prosté změření vypínací smyčky, kontrola dimenzování vodičů a přechodových odporů.
btw. Zdroj nejméně 750W by té sestavě slušel víc. 8)
0

Používateľov profilový obrázok
Dr.Martin
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1133
Dátum registrácie: 15 Jún 2011, 00:00
Vek: 26

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa Dr.Martin » 08 Apr 2021, 17:47

alois 500w max aj s monitorom načo by tam mal 750w zdroj?
agn som rád že si napísal. Takže tou UPS-kou sa potvrdilo to že rušenie máš cez elektrickú sieť a nie lan káblom alebo vzduchom. Teraz treba zistiť čo vtej sieti robí neplechu. Zavolaj si tam nejakého revizáka s adekvátnymy prístrojmi aby zistil či ti tam nevznikajú oblúky v nedotiahnutých spojoch alebo to robia tie vyššie harmonické.
0
Ľudovít Štúr opustil túto konverzáciu.
Nemám rád špenát, Tdi a moralistov.
Propaganda
Corona taká zábavka ktorá slúžila na oboznámenie sa s C#

alois
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 30
Dátum registrácie: 20 Feb 2021, 11:01

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa alois » 08 Apr 2021, 18:03

Dr.Martin
alois 500w max aj s monitorom načo by tam mal 750w zdroj?
Napsal jsem svůj názor na problém. Ze zkušeností vím, že výkonová rezerva nikdy není na škodu a dokud se nedozvíme, z čeho je ta sestava složena, můžeme o těch 500W stejně jen spekulovat. Zda se podle mého doporučení tazatel zařídí, je jeho věc. Trápit se bude on, ne já.
0

Používateľov profilový obrázok
mac26
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1228
Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
Bydlisko: Martin

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa mac26 » 08 Apr 2021, 18:15

Niektore dosky podporuju spread spectrum pri nastavovani frekvencii, skus preliezt BIOS ci tam nemas nieco take aj ty, za pokus by to mozno stalo.
0

alois
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 30
Dátum registrácie: 20 Feb 2021, 11:01

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa alois » 09 Apr 2021, 06:22

Já bych to z mé strany uzavřel. Pročetl jsem vlákno a stále soudím, že problém bude ve zdroji, resp. hlavně v jeho nedostatečné odolnosti vůči vnějšímu ušení a nestabilitě napájecí sítě. On není zdroj jako zdroj. Ty levné, mezi které patří i ten Tvůj, bývají odrbané právě na vstupních filtrech v napájení, protože je to pro katování kostů to většinou první na řadě. Ten vstupní filtr má prioritně zabránit rušení ven od samotného zdroje, ale samozřejmě funguje i obráceně. U silnějšího zdroje je potenciální zdroj rušení z něj při plném odebíraném výkonu větší, takže i ty filtry musí být prostě účinnější a také čím dražší zdroj, tím jsou ty filtry kvalitnější. Při menším zatížení toho zdroje je i úroveň rušení nižší a o to jsou ty filtry účinnější. UPS má vlastní vstupní filtry, které omezují vlastní vyzařování z UPS do okolí a v našem případě přispívají k omezení rušení z venkovní sítě, resp. snižují jeho úroveň na vstupu napájení zdroje a také kompenzují kolísání sítě.
Nejsi dobrý v elektrice, ale v komunikaci Ti to jde. Ověř si u těch známých, co mají problémy, jaký zdroj ve svém PC používají, srovnej je cenově a výkonově a dej vědět.
Také jsme se i přes položený dotaz nedozvěděli, zda náhodou nepoužíváš ten svůj zdroj celou dobu, nebo zda jsi měnil zdroje souběžně s výměnou ostatního HW a jaké zdroje jsi použil při jejich případné změně.
Máš podle mne v podstatě dvě možnosti.
1. Odstranění rušení z napájení zvenku, což je obvykle taková duchařina s nejistým výsledkem a těžko předvídanými náklady.
2. Zodolnění svého PC proti vnějšímu rušení. Tady bys měl zvolit (nebo si na zkoušku půjčit a pak až třeba koupit) nějaký HiEnd zdroj cca 750W, takže nic za 1.500 Kč, ale něco nejmíň za trojku a víc. Takový zdroj by měl být z principu odolnější vůči vnějšímu rušení a kolísání sítě. Ony ty obyčejné levné cajky v cca 90% aplikací vyhoví, ale u problémového napájení mají prostě problém. Zato jsou levné.
Zařiď se jak chceš. Tohle je můj názor, ale Tvůj boj.
0

malannim
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 11
Dátum registrácie: 08 Jan 2021, 22:13

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa malannim » 11 Apr 2021, 23:27

to je boj viacerych ludi iba malo kto si to dokaže uvedomit čo sa deje možes si riešit zdroj akykolvek chceš tomuto problemu ak ho človek ma nepomože žiadny zazračni zdroj ani za 100 eura ani za 300 eura
bordel ide zo siete elektrickej nech už je akykolvek totalne to niči každu elektroniku ktora je v domacnosti
Počitač/Monitor/Konzoly/Televizory/Nooteboky/Mobily
všetko čo ma v poctate display je spomalene dost natolko aby to trocha vnimavejši človek pocitil
v poctate to niči timing tych zariadeni
ako vravel AGN upsko pod určtim nastavenim pomaha z tymto problemom ale jadro toho problemu je stale tu
a za každym je inakšie silny horšie/lepšie nikdy nie take ake to ma byt
0

agn
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 27
Dátum registrácie: 07 Jan 2021, 20:41

Re: vysoke emi v byte? problem s pc

Príspevok od používateľa agn » 11 Apr 2021, 23:49

tak tak. myslime si ze tu mame co docinenia s harmonickymi , tu nepomoze zdroj alebo dalsia zbytocna zmena hardwaru. mne ups mozem povedat pomohlo co sa tyka input lagu , potom tu je este zla hit registracia v hrach . napojil som ruter na 20000mah powerbanku usb to - dc adapter a zrazu na powerbanke to ovela lepsie hituje.... preco?
mac06: spread spectrum mam vypnute pretoze to dynamicky meni bclk co k tomuto problemu neprospieva, iba to znizuje emi produkovane pocitacom.
tak isto je tu v skupine clovek ktory kupil serverovy psu bez pozitivnej zmeny. myslime si ze to proste ide zvonka a zatial jedine co nam dava logiku su fakt tie harmonicke. uz len to ze 90 % z nas udava ze cez den teda kedy je vyrazne vacsia spotreba je problem o mnoho horsi jak v noci. uz len to ze toto hovno riesim niekolko rokov od windows xp era.
0

Používateľov profilový obrázok
Dr.Martin
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1133
Dátum registrácie: 15 Jún 2011, 00:00
Vek: 26

Re: problem s pc (emi, rfi, harmonicke?)

Príspevok od používateľa Dr.Martin » 12 Apr 2021, 08:19

Mna napadlo či by nepomohol oddelovaci transformator. Našiel som https://crushtymks.com/sk/energy-and-po ... onics.html takže buď študovať alebo si nájsť odborníka ako som radil už 4x v priebehu 2 mesiacov a stále sa k tomu nejak nemáte.
0
Ľudovít Štúr opustil túto konverzáciu.
Nemám rád špenát, Tdi a moralistov.
Propaganda
Corona taká zábavka ktorá slúžila na oboznámenie sa s C#

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok