Tepelné čerpadlo dvojtarif
Moderátori: Drakoush, Moderátori
-
- Okoloidúci
- Dátum registrácie: 25 Máj 2020, 15:13
Tepelné čerpadlo dvojtarif
Zdravím poprosil by som o radu pri predpríprave na tepelné čerpadlo. Zákazník má dvojtarif 20h NT a 4h VT chcem sa spýtať či mi stačí nachystať kábel od HDO až pri tepelné čerpadlo alebo ho musím dať aj cez relé. Niekde som sa dočítal tak inde tak. Za každú radu vopred ďakujem.
0
Re: Tepelné čerpadlo dvojtarif
Slovenčina moja milá , prečo si ma zahambila ..... až KU tepelnému čerpadlu . nemýľ si tretí ( ku komu , ku čomu ) a štvrtý ( pri kom , pri čom ) .
0
-
- Okoloidúci
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 41
a co hovoria elektrarne a navod k tepelnemu? A je potrebne ho v case VT vypinat? ja napr. mam elektricke kurenie, tiez 20/4 dvojtarif, ale ide mi stale. Lebo aj tie 4 hodiny su rozsekane na 1 hod pocas dna a v zmluve mam len zmienku o tom, ze odporucaju odpajat v case VT.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
Zdravim, tiez som si nachystal od elektromera po TČ HDO signal. Tepelko ma vstup HDO.
Zapojiť mi to ale nedoporučovali, lebo keď naviac mrzne, ostava niekedy visieť rele pre HDO a TČ nekúri, potom majú najviac výjazdov a HDO radšej vypárajú zo zapojenia. Tak mi bolo povedane od TČ mistra
Prvé dva roky som fungoval bez toho aby v čase VT nekurilo TČ, tento rok som si v nastaveniach TČ nastavil časový program. V čase VT medzi 7-8hod a 18-19 hod, proste TČ neide (keď zrovna beží na prelome NT/VT ,dokončí sekvenciu a vypne sa na hodinku). Porovnám ročné spotreby, sám som zvedavý ako to zaváži. Z netu sa da stiahnut casovy program NT/VT, samozrejme nieje to presne na sekundy...
Zapojiť mi to ale nedoporučovali, lebo keď naviac mrzne, ostava niekedy visieť rele pre HDO a TČ nekúri, potom majú najviac výjazdov a HDO radšej vypárajú zo zapojenia. Tak mi bolo povedane od TČ mistra
Prvé dva roky som fungoval bez toho aby v čase VT nekurilo TČ, tento rok som si v nastaveniach TČ nastavil časový program. V čase VT medzi 7-8hod a 18-19 hod, proste TČ neide (keď zrovna beží na prelome NT/VT ,dokončí sekvenciu a vypne sa na hodinku). Porovnám ročné spotreby, sám som zvedavý ako to zaváži. Z netu sa da stiahnut casovy program NT/VT, samozrejme nieje to presne na sekundy...
0
Ale asi neporovnam tie spotreby, tento rok sa zima ani nepriblížila k minuloročnej...
0
-
- Okoloidúci
No hovoria len to čo máte aj vy v zmluve a teda že "odporúčajú" A to či ho treba to neviem závisí od zákazníka ako to bude chcieť ale chcem aby to bolo nachystané. Neviem len či ten kábel od HDO treba dať cez relé alebo stačí priamo ku tepelnému čerpadlu a pripojiť na kontakty vyhradené pre HDO.pocitujlasku napísal: ↑10 Mar 2024, 14:16a co hovoria elektrarne a navod k tepelnemu? A je potrebne ho v case VT vypinat? ja napr. mam elektricke kurenie, tiez 20/4 dvojtarif, ale ide mi stale. Lebo aj tie 4 hodiny su rozsekane na 1 hod pocas dna a v zmluve mam len zmienku o tom, ze odporucaju odpajat v case VT.
0
-
- Okoloidúci
Vďaka za infopepo_6 napísal: ↑10 Mar 2024, 16:44Zdravim, tiez som si nachystal od elektromera po TČ HDO signal. Tepelko ma vstup HDO.
0
20 rokov v Hlohovci. "Pri tepelné čerpadlo" - je úplne v pohode, už aj moja dcéra to používa
0
Iný kraj, iný mrav,
Stredoslovák by napisal:.…až K tepelnému čerpadlu.
V rozvádzači by mal byť stykač, ktorého cievka je ovládaná nulakom z HDO.Stykač potom môže spinať aj viac okruhov,alebo použijem viac stykačov,a k tomu,čo potrebujem,aby občas zopol aj počas VT privediem ,, tvrdý nulak,, cez prepínač.
Stredoslovák by napisal:.…až K tepelnému čerpadlu.
V rozvádzači by mal byť stykač, ktorého cievka je ovládaná nulakom z HDO.Stykač potom môže spinať aj viac okruhov,alebo použijem viac stykačov,a k tomu,čo potrebujem,aby občas zopol aj počas VT privediem ,, tvrdý nulak,, cez prepínač.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 12 Odpovedí
- 2231 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa Jirka84