DATASHEET
Moderátori: Drakoush, Moderátori
No lebo môžeš ten motor zapojiť do hviezdy na 690 V a motor nezhorí. Niekedy sa to aj nepíše, stačí napísať (trojuholník) D 400 V.
Napr. v baniach... el. vŕtačky boli na 3x127V, "drobné" motory 3x500V (ponorné čerpadlá, malé dopravníky, separátne ventilátory..., dobývací kombajn 3x1000V, veľké stacionárne čerpadlá 3x6000V - všetko v trojuholníku.
Edgare, podívej se na výrobce Tvého motoru, taky na následující státy, kde je jaká DS. Pak se přestaneš divit, proč má "nějaký" výrobek uvedeno napětí jiné, než Ty ve "své zásuvce".
No ja mám aj výučný list aj maturitunemal by som mať ani výučný list, no nemám ho, lebo mám maturitu
Je možné, že motor je navrhnutý tak, aby pracoval s rôznymi napätiami a frekvenciami v závislosti od krajiny? Ako sa v takých prípadoch rieši kompatibilita so sieťou?Jirka84 napísal: ↑15 Apr 2024, 12:36Edgare, podívej se na výrobce Tvého motoru, taky na následující státy, kde je jaká DS. Pak se přestaneš divit, proč má "nějaký" výrobek uvedeno napětí jiné, než Ty ve "své zásuvce".
PS Taky proto se vyučuje elektrotechnika a dává se aspoň Výuční list pro daný obor.
Jiná země, jiné napětí, jiná frekvence
https://elektrika.cz/data/clanky/prsvs020225/Stimulation Clicker