Bezdrôtové spinanie HDO
Moderátori: Drakoush, Moderátori
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Re: Bezdrôtové spinanie HDO
Ty máš teda problémy…nechceš high availability cluster? Čo ak malina dostane kernel panic? K tomu samozrejme tých clustrov viacej geograficky oddelených, čo ak búrka spustoší aj lokálne datacentrum?
0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Aby som nezabudol, na prenos výlučne quantum internet, posledné čo potrebujeme je ten sused (MitM).
0
- pablox
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 19 Júl 2006, 00:00
- Vek: 34
- Kontaktovať používateľa:
5ko je stara škola, takže pôjde určite cestou lišta+kábel alebo spínacie hodiny (nieje to v zlom) 
Nepredpokladám že by sa trápil s ESP a pod

Nepredpokladám že by sa trápil s ESP a pod
1

Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net
73, OM6ANM
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net
73, OM6ANM
Osobně bych toto zvolil jako druhou variantu. Jako první bych asi zkusil to řešení od Danyka.
- ESP je sice jednoduché, ale chce to nějaké základy programování
- surové moduly potřebují procesor a programování na poněkud vyšší úrovni
- modul z AliExpressu (existuje i jednokanálový) nedokážu posoudit, protože nevím, jak se chová při trvalém stisku tlačítka, což by de-facto bylo za jednoho ze stavů. Bylo by více než vhodné detekovat sepnutí i vypnutí, aby modul odeslal jen změnu stavu.
- ESP je sice jednoduché, ale chce to nějaké základy programování
- surové moduly potřebují procesor a programování na poněkud vyšší úrovni
- modul z AliExpressu (existuje i jednokanálový) nedokážu posoudit, protože nevím, jak se chová při trvalém stisku tlačítka, což by de-facto bylo za jednoho ze stavů. Bylo by více než vhodné detekovat sepnutí i vypnutí, aby modul odeslal jen změnu stavu.
0
Neviem prečo máš potrebu sa do mňa navážať.
Ja som mu poradil obyčajný programovateľný časový spínač (stojí niekoľko šušňov a možno sa mu niekde aj povaľuje). Časy prepínania VT/NT sa nemenia každú chvíľu.
0
- boraicho
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 03 Feb 2007, 00:00
- Vek: 36
- Kontaktovať používateľa:
kámo, ja vobec nemam potrebu, mne sú na smiech, tie vaše riešenia, ano aj 0 a 1 su data, to su take data ako ked povieš že jeden cent sú peniaze, ak sú 1cent peniaze tak mi za nich niečo kúp
balu
"protože nevím, jak se chová při trvalém stisku tlačítka"
nikto tu nenavrhoval riešenie s trvalo stisknutom tlačitku.

balu
"protože nevím, jak se chová při trvalém stisku tlačítka"
nikto tu nenavrhoval riešenie s trvalo stisknutom tlačitku.
0
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
Protože pak už na vysílací straně nestačí relátko, které sepne/rozepne, ale už musíš nějak reagovat na hranu, takže ze stavu (zapnuto/vypnuto) musíš vyrobit dva impulzy - zapínáme/vypínáme.
0
Prepínanie taríf podľa mňa funguje tak, že po L1 príde telegram do elmera,ten hovyhodnoti tak, že zopne vnútorné relé, ktoré kontaktom pustí hlavný N na výstupnú svorky,ktorá je vlastne už
HDO- N.Odtial ide ten spinaný N na cievku stykača,a ten sa zapne.
Stykač má trvale pripojenú L1, pripája sa iba N- HDO.
Keď skončí doba NT, príde po L1 znovu telegram, ktorý elmer vyhodnotí,vypne napájanie vnútorného relátka,to rozpojí kontakt, preruší výstup N-HDO, takže odpadne stykač a vypnú sa obvody UK,TÚV....
V prípade malého odberu sa nemusí stykač ani použiť, stačí použiť kontakt zo svorky elmera.
To diaľkové ovládanie s programovatelnými raketoplánmi mi naozaj nevonia,myslel som, že sú nejaké moduly,na prenos impulzu,ako krokové relé,ale ani to nie je celkom jednoduché,musel by vysielač vysielať signál trvale,počas trvania tarify,aby stykač držal.
Ale k môjmu prípadu len toľko, že sa mi podarilo objaviť jeden nevyuživaný kábel, ktorý išiel súbežne z hlavného rozvádzača do podružného, takže je problém VYRIEŠENÝ.

Ďakujem zúčastneným za ochotu a nápady.

HDO- N.Odtial ide ten spinaný N na cievku stykača,a ten sa zapne.
Stykač má trvale pripojenú L1, pripája sa iba N- HDO.
Keď skončí doba NT, príde po L1 znovu telegram, ktorý elmer vyhodnotí,vypne napájanie vnútorného relátka,to rozpojí kontakt, preruší výstup N-HDO, takže odpadne stykač a vypnú sa obvody UK,TÚV....
V prípade malého odberu sa nemusí stykač ani použiť, stačí použiť kontakt zo svorky elmera.
To diaľkové ovládanie s programovatelnými raketoplánmi mi naozaj nevonia,myslel som, že sú nejaké moduly,na prenos impulzu,ako krokové relé,ale ani to nie je celkom jednoduché,musel by vysielač vysielať signál trvale,počas trvania tarify,aby stykač držal.
Ale k môjmu prípadu len toľko, že sa mi podarilo objaviť jeden nevyuživaný kábel, ktorý išiel súbežne z hlavného rozvádzača do podružného, takže je problém VYRIEŠENÝ.
Ďakujem zúčastneným za ochotu a nápady.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok