Zažil som to na svokrovom 3 izbovom byte.Sice som umakart vyhodil a vymuroval jadro z 10 CM Porfixu,ale pri rozoberani som si fotil starý aj nový stav.Umakart je nezmar, podstate je to asi lepenka zalievana šelakom,alebo epoxidom,a veru som mal čo robiť, kým som odtrhol aspoň pár obkladačiek okolo batérie, ktoré som tam lepil pred 40 rokmi práve spomínaným Teramotmelom,aby som zamachroval pred svokrou

Staršie byty mali ističe nad vchodovymi dverami ,až v 80 rokoch sa dávali vonku na stupačky na schodišti,čo malo aj výhody aj nevýhody.
Nešpatilo to síce v byte,ale ak si nasral suseda,kľudne ti vypol chladničku,keď si bol na dovolenke ,ale ty si mu mohol vypnúť celý byt, keď pretiahli žúrku do ranných hodín.
Musel by som prehľadať kopu USB kľúčov,aby som našiel fotky,ale v podstate tam išiel jeden prívod na práčku,jeden na svetlá v kúpelke ,wc a na linke,a zásuvku pri lampičke nad linkou.
Všetko to bolo v tých troch Acedurkach nad skrinkami.
Len tlačítko na centrálny odsávací ventilátor bolo napájané cez stúpačku zo spoločného rozvodu domu a ventilátor bol na streche.
Mne sa podarilo vtedy nájsť na nete presné zapojenia rôznych typov panelákových bytov,či to bola NKS ,alebo Bauring...
Zaujalo ma, že kábel k svetlu v obývačke nešiel do stredu miestnosti v omietke,alebo v dutine prekladu,ale popri stene do bytu o poschodie vyššie,potom po stropnom paneli pod podlahou a dierou nazad dolu do bytu ,kde bol špalík s hákom pre luster a čokolada.
Ono to nebolo zle vymyslené,lebo v paneloch boli pri zárubniach zvislé tunely zhora až dolu,s tromi hniezdami pre krabice.Jedna hore pod stropom,druhá vo výške vypínača a tretia nad podlahou takže som nemal problém poprevliekať za starým hliníkom nové CYKY káble k vypínačom.
Od vypínačov k lustrom som Al neriešil,pokial mi stačil počet žil, ostal tam,lebo pri dnešných prikonoch svetelných zdrojov,by tam pomaly stačila aj zvonková dvojlinka

Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.