nadpojenie AL kábla
Moderátori: Drakoush, Moderátori
nadpojenie AL kábla
Dostal som dotaz, či by sa dal nadpojiť AL kábel čo ide od strešnika, do rozvádzača. Avšak sú tu isté problémy, najhlavnejší je asi ten, že kábel je pod napätím a nedá sa vypnúť keďže poistky sú až za káblom. Je to AL kábel, viem, že sú spojky, ale všetko je to na beznapätovú montáž, nie pod napätim. Je to dočasné nadpojenie kvôli prácam na povale kadiaľ ide aj kábel. Bude sa riešiť nová pripojka, ale to je otázka času, keďže všetko trvá dlho a treba to riešiť pokiaľ nie je ešte zima. Čo navrhujete ?
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
Re: nadpojenie AL kábla
Nevšimol som si súbeh tém, ale je to asi takto..
Pre pokoj v duši a prípadným rozporom s distribučkou si radšej natiahni poriadny predlžovák na povalu, aby si mohol robiť... a na napojenie k prívodu bez merania sa radšej vyhni... a poriadnou obkľukou!!
Pre pokoj v duši a prípadným rozporom s distribučkou si radšej natiahni poriadny predlžovák na povalu, aby si mohol robiť... a na napojenie k prívodu bez merania sa radšej vyhni... a poriadnou obkľukou!!
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
Problem je, že sa nenapája kábel na prácu, ale aby sa dalo robiť na povale, čiže treba podvihnuť kabel minimálne o meter hore a na to je kratky
0
Pripravil by som si náhradný dlhší kábel od starého prívodu k elmeru,po stĺp,a zavolal na poruchovku, že ti nejde elektrika.Prídu, zahrešia, fľaška zahojí,vypnú,nadpoja, zapnú a vybavené.Keby si išiel ,,ofico,, do jari vybaviš
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
no už len VSD porieši niečo, nič neporiešia, ešte aj 80€ vypytaju a pokiaľ príde poruchovka, tak niekedy je to aj viac ako 3 hodiny, ak pridu vobec....
0
čo je lepšie? tri hodiny,alebo tri mesiace
ty vieš.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.