Ako zlepšiť zemný odpor Prípojky (5ohm)

El. inštalácie, NN a VN rozvody, El. stroje

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Mi_t_is
Nový člen
Nový člen
Dátum registrácie: 04 Jan 2013, 17:16
Vek: 34

Ako zlepšiť zemný odpor Prípojky (5ohm)

Príspevok od používateľa Mi_t_is » 22 Okt 2024, 12:08

Ahojte. Robím prípojku avšak v zemi bude pásovina len v dĺžke 7metrov a názory sa rozchádzajú ci to bude stačiť. Niekde som čítal ze do výkopu sa pridá navyše aj nejaký kábel ktorý to zabezpečí ale už si nepamätám ako to bolo myslene. Neviete poradiť nejaký figel iný ako zemné tyče? Zasypat to recyklatom tehlovým 0/2 alebo lepšie vápenec 0/4 pre zlepšenie vodivosti?

Vďaka.
0

Používateľov profilový obrázok
enigma
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 24 Dec 2011, 15:21

Re: Ako zlepšiť zemný odpor Prípojky (5ohm)

Príspevok od používateľa enigma » 22 Okt 2024, 17:52

prečo iba 7 metrov ? tak je to v projekte , alebo si sa ty sám rozhodol ? ja osobne mám popod každú stenu ( základ ) pásovinu , čo činí cca 100 metrov a konce sú zapichnuté do zemy asi meter . revizák , keď prišiel urobiť revíziu , aby som dostal povolenie na prípojku začal nadávať , že podľa projektu to bude málo ..... ale keď začal merať pozeral ako puk na prístroj . sucho okomentoval .... ani menšie paneláky nemajú tak dobre urobené uzemnenie .... tak že , osobne si myslím že tých 7 metrov je málo
0

Mi_t_is
Nový člen
Nový člen
Dátum registrácie: 04 Jan 2013, 17:16
Vek: 34

Príspevok od používateľa Mi_t_is » 22 Okt 2024, 19:37

Tak to mam v projekte.. 7m
Popod základ Pásovina nebude lebo to je rekonštrukcia
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 60

Príspevok od používateľa mr.dred » 22 Okt 2024, 22:14

Za barákom mám priestor, kde bol kedysi svinský chliev... tá "prešťatá" hlina má neskutočný zvod "čistý elektrolyt"...revízák len očipučil čo mu ten merák ukazoval oproti ostatným zemniacim tyčiam :lol: :lol:
... ale keď švihol po rokoch blesk do garážového (nad ním spálňa) jímača , tak som myslel že rozdrbalo pol strechy aj s domom... a okolo tej zemnej tyče bol akurát asi metrový polkruhový vysušený pás...A preto sú aj na kostoloch bleskozvody - lebo ani boh nevie..kam ten blesk uderí a kedy :lol:
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

SMITH
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 29 Sep 2007, 00:00
Vek: 49

Príspevok od používateľa SMITH » 23 Okt 2024, 00:18

mr.dred napísal:
22 Okt 2024, 22:14
A preto sú aj na kostoloch bleskozvody - lebo ani boh nevie..kam ten blesk uderí a kedy :lol:
Neda mi nezareagovať : na susednom fore má jeden použivatel citát " Největší neduvěra v Boha je hromosvod na kostele "
1
Obrázok 1
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok