Ďakujem všetkým za odpovede...
Najlogickejšie mi príde prerobiť ten rozvádzač ako píše mr.dred a Amaterr...
Idem od spodu:
bum napísal: ↑09 Jan 2025, 21:43
Kontakty relé jsou odděleny a vyvedeny na uvedené svorky COM, NO, NC, což je i nakresleno v originálu ve schématech v odkazu na stránce. Napájení modulu je 230VAC a kontakty relé mohou spínat i napětí 24VDC i 24VAC a napájení modulu je 230VAC, spíše by mohl být problém při manipulaci s modulem tím že napájení modulu bude z fázového vodiče L1 a spotřebič bude napájen z fázového vodiče L2. Z tohoto důvodu je napájení modulu i napájení spotřebiče který je také 230VAC řešeno ze stejného fázového vodič tak jak je to i ve schématech v odkazu co jste dal do dotazu.
Tu myslím, že sme sa nepochopili... Ja nemám problém so svorkami COM, NO, NC, ktoré sú z podstaty fungovania relé galvanicky oddelene, ale so svorkami na napájanie a ovládanie modulu L, N, S1 (S1 je switch). Ale vďaka za príspevok.
mr.dred napísal: ↑09 Jan 2025, 21:05
Amaterr napísal: ↑09 Jan 2025, 20:32
Nuz , asi " rozobrat " poiskovu skrinu - atď...
Hmmm - podľa toho, že má privedené L1 a L2 - už je zrejmé, že niečo prebehlo v rámci nejakej rekonštrukcie... (pôvodný stav neuviedol.. ani či sa jedná o dom, alebo byt) - tak že má zrejme nový rozvádzač, v ktorom by také prepojenie nebolo nemožné..
Vystihol si podstatu
Je to trojizbák po prerábke z 230V Hliník na 400V Meď (Kompletka)... Len som chcel tomu ešteemed dodať trochu smart ovladanie (Vypínače chcem však zachováť klasické) všetky LED svetlá majú zdroj dostupný cez dvierka v sadrokartónovom zníženom strope a tam je aj tá L1 ako stále napájanie ventilátora z WC + jeden zdroj svetla z WC... ostatné zdroje sú napájané cez spomínané vypínače L2 ... L3 napája klasické svetlá na 230V v izbách.
Nedalo mi a tak som rozobral rozvádzač a ostal som z nejakých vecí zhrozený...
Pre predstavu:
Prívod ide cez 4ks prepetoviek L1, L2, L3 a N ... dalej to ide na hlavný 3fa vypínač z hora z dola je to potom distribuovane rovnomerne do 8ks 16A istic na zasuvky a zaroven do 3fa prudoveho chranica kde je z hora prepojenie (rozumej mimo prudovy chranic) na svetelne istice 10A rovnomerne.
z dola prudoveho chranica je este 3fa istič 25A na indukciu a chladnicku... tak ze L1 a L2 varna doska L3 zasuvka kde je chladnicka btw zasuvka je klasicka takze 25A je zle istenie a zaroven je to spolu s varnou doskou jedina zasuvka na prudovy chranic...
niesom elektrikar

ale predpokladam ze uplne mimo normy ... rekonstruovalo sa 2r dozadu a reviziu si robila ta ista firma...