Elektronický predradník

El. inštalácie, NN a VN rozvody, El. stroje

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Dolfi
Power user
Power user
Dátum registrácie: 17 Aug 2008, 00:00
Vek: 72

Elektronický predradník

Príspevok od používateľa Dolfi » 15 Jan 2025, 20:07

Ahojte !
Dr*lo nám osvetenie v kuchyni. Odišiel predradník TRIDONIC.ATCO PC 2/ 18/ 24 TCL PRO pre 2 x žiarivku PHILIPS PL-L 24W. Opravovať ho nemienim, lebo doslova explodoval. Myslel som si, že je toho plný internet. Ale zdá sa, že doba už hoódne pokročila. Čo s tým ? Nemá náhodou nejaký "zberateľ" v zásobe tento predradník a nepredal by mi ho. Zatiaľ vďaka ! :wink:
0
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.

Používateľov profilový obrázok
balu
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 21 Feb 2022, 12:06

Re: Elektronický predradník

Príspevok od používateľa balu » 16 Jan 2025, 07:35

A nešlo by upravit zapojení a místo zářivek tam dát LEDky ?
Třeba tady : https://www.kvelektro.cz/led-zarovka-2g ... k-p1961136

Jinak já nějaký předřadníky pro 18W zářivky mám, ale ty jsou od lineárních zářivek a vyndaval jsem je ze stropních těles, když jsem zářivky měnil za LED trubice, tak by Ti asi nepasovaly zástavbou.
0

Dolfi
Power user
Power user

Príspevok od používateľa Dolfi » 16 Jan 2025, 10:32

Ak som to dobre pochopil, tak tá LED "štvorkolíková žiarivka" sa strká namiesto pôvodnej žiarivky. No mne odišiel predradník ...

Zdá sa, že taký istý predradník je nezohnateľný. Popozerám prípadne ešte po nejakom podobnom. Manželka sa už aj priklonila k nejakému novému LED svietidlu. No predstava, že budem musieť vŕtať nové diery na strope, balansujúc na kuchynskom stole, ma napĺňa absolútnou nechuťou.
0
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 60

Príspevok od používateľa mr.dred » 16 Jan 2025, 10:45

..našiel som zatiaľ 2 balasty 2x36W.. ešte niekde nejaké mám - ale či tam bude aj 24W netuším... To je nejaká nie moc rozšírená hodnota.
Dolfi napísal:
16 Jan 2025, 10:32
Ak som to dobre pochopil, tak tá LED "štvorkolíková žiarivka" sa strká namiesto pôvodnej žiarivky. No mne odišiel predradník ...
LED trubice už nepotrebujú nič... len jednu objímku pripojenú na 230AC...
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00

Príspevok od používateľa Atlan » 16 Jan 2025, 11:00

Odstrihnes draty z preradnika 2x wago, zalosis led trubicu a hotovo.
1
Obrázok 1

balu
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 21 Feb 2022, 12:06

Príspevok od používateľa balu » 16 Jan 2025, 11:05

Dolfi napísal:
16 Jan 2025, 10:32

Zdá sa, že taký istý predradník je nezohnateľný. Popozerám prípadne ešte po nejakom podobnom. Manželka sa už aj priklonila k nejakému novému LED svietidlu. No predstava, že budem musieť vŕtať nové diery na strope, balansujúc na kuchynskom stole, ma napĺňa absolútnou nechuťou.
Proto jsem psal - upravit zapojení a místo zářivek dát LEDky.

To, že LEDky ten předřadník nepotřebují samozřejmě vím. Nahrazoval jsem takhle zářivkové trubice v několika svítidlech s tím, že jsem elektronický předřadník nebo kombinaci tlumivka+startér vyřazoval. A také jsem proto psal, že mám několik elektronických předřadníků, které jsou již nevyužité, ale mají jiné rozměry a do lampy se s největší pravděpodobností nevejdou.
0

Amaterr
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 08 Jún 2014, 09:17

Príspevok od používateľa Amaterr » 16 Jan 2025, 11:09

0

5ko
Power user
Power user
Dátum registrácie: 18 Feb 2010, 00:00
Vek: 69

Príspevok od používateľa 5ko » 16 Jan 2025, 12:01

Dolfi , napíš aka je tam pätica na trubicach,.
Je tam taká ako dal link Amaterr ?
Lebo také mám 15W,darujem ti zopár,tie nepotrebujú predradník ale rovno 230V.
Ale ak chceš iba predradník tak mám elektronické pre neonky,1x36W a 2x36W.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

Dolfi
Power user
Power user

Príspevok od používateľa Dolfi » 16 Jan 2025, 15:44

5ko, áno, je tam štvorkolík. Ty tvrdíš, že máš 15 W, Amaterr dával 12 W. (Pôvodné žiarivky sú 24 W, dlhé 320 mm.)

Ak ti nebudú chýbať 3 ks, (jedna do rezervy), sú primerane dlhé a sú na 230 V a majú teplotu farby max. 4000 Kelvina, tak kúpim. (A vieš, ako sa to zapája ?)
0

Amaterr
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa Amaterr » 17 Jan 2025, 02:54

Ved hej , ale ked to rozkliknes , je to edekvatne tvojmu 24W , neviem ci to mas v nejakom sklenom kryte , ci by bol problem s vymennou , ked je to kratka lampa , ja by som vyhodil tu peticu a do buducnosti uz nemat problem , uchytil klasicku obijimku , asi E27 a dal tam normalnu LED ziarovku , na take vselijake drahe by som sa vykaslal .A dal by som tam bielu objimku aby splyvala so ziarovkou , nekricala pod sklom nahodou cierna :)
0

Dolfi
Power user
Power user

Príspevok od používateľa Dolfi » 17 Jan 2025, 10:16

Je to štvorcové kovovo-plastové svietidlo s dvoma 24 W žiarivkami. Tá LED žiarovka v objímke by tam asi bola ako päsť na oko, (moc bodový a asi aj slabý zdroj svetla).
0

Amaterr
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa Amaterr » 17 Jan 2025, 11:17

Jasne , nevidel som neviem posudit , ale urcite nie bodovy a urcite nie slaby
0

5ko
Power user
Power user

Príspevok od používateľa 5ko » 17 Jan 2025, 21:17

Tieto LED trubice som menil vv celom obchodnom dome do pôvodných pätíc aké boli v tých štvorcových kazetovych svietidlách v pohľade.Akurat sme skratovali predradniky,aby sme pustili na pätice priamo L a N,lebo tie trubice majú vlastný driver v sebe.
Ale momentálne sú niekde vonku v banánovej krabici pod strechou,takze by som ich musel vyhrabať.Klidne ti ich darujem,ale už nemám poštu vo vedľajšom vchode ako v BB,ale 2 km v inej dedine,takze mam problém s odoslaním balíka .Ale posielal nám to chlapík zo Záhoria,on jediný ich vtom čase vedel zohnať, takže ti môžem na neho poslať kontakt, určite ich má a dohodnete sa.Povedz ty.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

Dolfi
Power user
Power user

Príspevok od používateľa Dolfi » 18 Jan 2025, 10:31

Zatiaľ ďakujem ! Objednal som nejaké dva lacné predradníky 2 x 18 W. Uvidím.

(A kam že si sa presťahoval ? Nebodaj do tej dediny, kde máš záhradu ? Prečo Ťa omrzela BB ?)
0

5ko
Power user
Power user

Príspevok od používateľa 5ko » 18 Jan 2025, 14:30

Presne tam,kde si bol u mňa.V BB idú prerábať celú bytovku tak sme museli emigrovať.Bola to fuška,ale zvykáme si.
0

Napísať odpoveď