Výroba rozvádzača pre seba
Moderátori: Drakoush, Moderátori
- taphome
- Stály člen
- Dátum registrácie: 27 Feb 2023, 12:05
- Vek: 65
Re: Výroba rozvádzača pre seba
Amaterr: napísal si:......ti co dostavate dochodok si lahko vypocitate jeho terajsi , ked pred 3rokmi odchadzal s 1400.....
Naozaj sa nehnevaj, ale z tohoto neviem vypočítať reálny dôchodok, keď nepoznám hlavný ročný zárobok od roku 2010. Poznám iba koeficien bodu, ktorý mi dá výsledok. Ja som ako živnostník nevykázal vyšší ročný čistý zisk za posledných 6 rokov ako 9500€ a z toho som bol skoro 14 mesiacov PN, bez odvodov. Dôchodok mám 1550€. Prečo? Lebo predtým som mal čistý príjem 6 rokov vyšší než 3500€ ako zamestanec na TPP.
A tretí pilier je naozaj nezaujímavý k výpočtu dôchodku, to je rovnaké ako sporenie, alebo nelegálna práca na ruku bez faktúry a uloženie si to na sporiaci účet u živnostníka. Je to zdanený príspevok na sporenie.
Ale už sme mimo hlavnú tému, takže tuto končím.
Naozaj sa nehnevaj, ale z tohoto neviem vypočítať reálny dôchodok, keď nepoznám hlavný ročný zárobok od roku 2010. Poznám iba koeficien bodu, ktorý mi dá výsledok. Ja som ako živnostník nevykázal vyšší ročný čistý zisk za posledných 6 rokov ako 9500€ a z toho som bol skoro 14 mesiacov PN, bez odvodov. Dôchodok mám 1550€. Prečo? Lebo predtým som mal čistý príjem 6 rokov vyšší než 3500€ ako zamestanec na TPP.
A tretí pilier je naozaj nezaujímavý k výpočtu dôchodku, to je rovnaké ako sporenie, alebo nelegálna práca na ruku bez faktúry a uloženie si to na sporiaci účet u živnostníka. Je to zdanený príspevok na sporenie.
Ale už sme mimo hlavnú tému, takže tuto končím.
0
Chlapy aby sme sa vrátili k pointe a nepreberali tu iné veci tak otázka ak je teda revízny technik zamestnanec na TPP tak vlastne môže robiť inštalácie a revízie len pre svoju firmu a maximálne doma pre seba dobre to chápem?
0
- taphome
- Stály člen
- Dátum registrácie: 27 Feb 2023, 12:05
- Vek: 65
Nemá ako faktúrovať svoj výkon práce pre druhých, keď nemá súbežnú živnosť a ani s.r.o.
Pre ten TPP je zaujímavé kde robí a aký je postoj zamestnávateľa. Sú aj takí, čo prácu fakturujú cez TPP a zamestnávateľ mu to potom vyplatí mínus províziu ??% si nechá. V malých a rodinných firmách to ide, len to treba podložiť povoleným rozsahom činnosti....
Ale to je vec pre daňovákov, nie pre technikov.
Pre ten TPP je zaujímavé kde robí a aký je postoj zamestnávateľa. Sú aj takí, čo prácu fakturujú cez TPP a zamestnávateľ mu to potom vyplatí mínus províziu ??% si nechá. V malých a rodinných firmách to ide, len to treba podložiť povoleným rozsahom činnosti....
Ale to je vec pre daňovákov, nie pre technikov.
0
A s legislativného hľadiska si môže revízny technik sám sebe doma spraviť revíziu? Som počul že kedysi sa to nedalo.
0
- Jirka84
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
- Vek: 74
Odpovím "sám sobě" následovně.
Kdosi řekl: Spíše si všimnu třísky v oku přítele, nežli trámu v oku vlastním..
Z pohledu mé celoživotní praxe:
raději pracuju za zakázce pro druhé než pro sebe, protože vidím komplexně JEHO problém v rámci i jeho financí, ale u sebe občas vidím "jenom svůj daný úsek", co mě momentálně trápí. Přesto jsem kompletní elektroinstalaci vždy prováděl na svých prošlých bytech i RD za léta "nutných stěhování" sám sobě,
dokonce stále dokážu nalézat "různá vylepšení" . Aktuálním pohledem si opravím , "jenom" něco a později vidím další rádoby "problém" a musím provést opět "opravu v opravě".
Stejně na tom může být i sebelepší RT,
který vidí revizi komplexně - osobní zkušenost v rodině = zeť je RT, dcera IT a já "už jenom důchodce" s praxí 50 let v oboru
PS legislativa neřeší...
Kdosi řekl: Spíše si všimnu třísky v oku přítele, nežli trámu v oku vlastním..
Z pohledu mé celoživotní praxe:
raději pracuju za zakázce pro druhé než pro sebe, protože vidím komplexně JEHO problém v rámci i jeho financí, ale u sebe občas vidím "jenom svůj daný úsek", co mě momentálně trápí. Přesto jsem kompletní elektroinstalaci vždy prováděl na svých prošlých bytech i RD za léta "nutných stěhování" sám sobě,
dokonce stále dokážu nalézat "různá vylepšení" . Aktuálním pohledem si opravím , "jenom" něco a později vidím další rádoby "problém" a musím provést opět "opravu v opravě".
Stejně na tom může být i sebelepší RT,
který vidí revizi komplexně - osobní zkušenost v rodině = zeť je RT, dcera IT a já "už jenom důchodce" s praxí 50 let v oboru

PS legislativa neřeší...
0
LAIK se DIVÍ, odborník žasne nad schopnostmi LAIKA...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Noxové: ...mladí nedělají vždy , co se jim říká...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Noxové: ...mladí nedělají vždy , co se jim říká...

Uz sa tu pise druhy mesiac o rozvadzaci ´ samozrejme viem ´ ze to nemusim citat , ale pozrel som sa kedy bol zaciatok , nuz za mesiac by som ho uz aj davno zozral a zabudol ´ a sa ospravedlnujem ´ za moj predosly komentar ´ to bolo preto ´ ze niekto spominal ako sa maju dobre uradnici , bezpecnostni technici … OK , nieco si nakresli ´ kup si vikle , plechy a zvaraj ´ boze same bla ´ bla ´ bla
´ ved ti Tap… napisal ´ ze mozes a predsa nebude trepat somariny ´ sa v tom vyzna … tiez som mal 23 ´ do vybuchu ´ VN ´ vo vyskach a hanbil by som sa pytat na taku somarinu …

0
Ale veď predsa ja som ten rozvádzač už mal hotový pred tím ako som sa opýtal otázku
Dokonca nie jeden ale 3 

0
No myslel som to inak a napísal inak v podstate mi ide o tu právnu časť kedže v budúcnosti plánujem ísť na RT kde to využijem v zamestnaní.
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 19 Odpovedí
- 2668 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa Merak
-