Výstup z RE

El. inštalácie, NN a VN rozvody, El. stroje

Moderátori: Drakoush, Moderátori

kiski
Okoloidúci
Okoloidúci
Dátum registrácie: 24 Okt 2024, 16:48

Výstup z RE

Príspevok od používateľa kiski » 02 Apr 2025, 08:17

Zdravím,

chcem sa opýtať znalejších, či je možné z jedného RE napájať dva RH s tým, že do jedného ide CYKY-J 4x10 a do druhého ide CYKY-J 5x6? Ak je to ok, tak chápem to správne, že vlastne do toho RH, do ktorého ide 5x6, je vlastne bod rozdelenia PEN na PE a N už v RE, a ten druhý RH to má aj priamo v sebe s vlastným prizemnením?

Samozrejme, RE prizemnené je.

Pýtam sa preto, či je takáto kombinácia možná a či nebude treba jeden z tých káblov nahradiť...

Objavil som takéto zapojenie RE u kamoša v dome, keď som RE otvoril, pretože sme na chvíľu potrebovali zhodiť hlavný istič. Ostal som v pomykove, a nie som si istý, či to tak byť môže, preto sa pýtam. Ono to celé je tak, že ten kábel 5x6 bol kladený prvý, keď ešte ten druhý RH neexistoval. jednalo sa vtedy o premiestnenie RE na hranicu pozemku a tento kábel dali priamo chlapi od ZSE, zrejme so zreteľom na budúcnosť, keď sa bude rekonštruovať elektrika v tom prvom baráku. Potom sa ale postavila prístavba s vlastným RH, a ten kábel 4x10 zasa dotiahli elektrikári od ZSE. Prečo jedni urobili to a druhí ono, je mi záhadou, ja som to nerobil.

A druhá otázka - v RE nie je žiadna prepäťovka. Jediná je v tom druhom RH, ktorý je napájaný tým káblom 4x10, ale ten má vytvorené vlastné prizemnenie. Je možné ju doplniť aj to toho prvého RH s tým, že sa vytvori prizemnenie??

Ďakujem.
0

• Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok