zapojenie elektroinštalácie
Moderátori: Drakoush, Moderátori
zapojenie elektroinštalácie
Potreboval by som poradiť so zapojením elektroinštalácie. Je to už nejaký ten čas a ja som už zabudol, na čo mi elektrikári urobil vývody v krabičkách. Skúste sa na to pozrieť, možno vás niečo napadne.
Všetky káble okrem 4 a 5 sú 3-žilové, svetelné. 4 a 5 sú 5-žilové, tam pôjde podľa mňa krížový vypínač, tým pádom do krabičky C a D pôjdu schodiskové vypínače. Ale čo z krabičkami B a E, na čo by mali slúžiť? Ak na vypínače, tak na aké svetlo? Hlavné svetlo sa bude ovládať z vypínačov v krabičke C, D a G.
Všetky káble okrem 4 a 5 sú 3-žilové, svetelné. 4 a 5 sú 5-žilové, tam pôjde podľa mňa krížový vypínač, tým pádom do krabičky C a D pôjdu schodiskové vypínače. Ale čo z krabičkami B a E, na čo by mali slúžiť? Ak na vypínače, tak na aké svetlo? Hlavné svetlo sa bude ovládať z vypínačov v krabičke C, D a G.
0
- Jirka84
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
- Vek: 74
Re: zapojenie elektroinštalácie
Andílku z Kežmaroku mám první dotaz:
Nemají být C, D a G použité pro č.7 , následně B a E pro č. 6, s tím že
1. ZELENÝ přívod 230v do G a ke světlu jsou CYKY 3J x 1,5,
2. kabely 1 a 3 jsou CYKY 3O x 1,5
3. kabely 4 a 5 jsou CYKY 5O x 1,5
???
4. KABEL 2 MĚ NEZAJÍMÁ..
Jakošto elektrikář bych předpokládal, že krabičky B a E jsou od krabiček C a D poněkud vzdálené (například v ložnici=spálni u postelí.
Nemají být C, D a G použité pro č.7 , následně B a E pro č. 6, s tím že
1. ZELENÝ přívod 230v do G a ke světlu jsou CYKY 3J x 1,5,
2. kabely 1 a 3 jsou CYKY 3O x 1,5
3. kabely 4 a 5 jsou CYKY 5O x 1,5
???
4. KABEL 2 MĚ NEZAJÍMÁ..
Jakošto elektrikář bych předpokládal, že krabičky B a E jsou od krabiček C a D poněkud vzdálené (například v ložnici=spálni u postelí.
0
LAIK se DIVÍ, odborník žasne nad schopnostmi LAIKA...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Noxové: ...mladí nedělají vždy , co se jim říká...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Noxové: ...mladí nedělají vždy , co se jim říká...
Krabičky A, B, C sú pokope na druhej strane sú karbičky D, E, F, tiež po kope. Krabička G je pri vhodových dverách. Medzi krabičkami (A, B, C) a (D, E, F) by mala byť manželská posteľ.
Prívod je 3x1,5, áno káble 1, 2, 3 sú 3x1.5, a káble 5,6 sú 50x1.5.
Ja som uvažoval, že v krabičke G bude vypínač č.7, ten je u dverí.
V krabičke C a D budú vypínače č.6, tie budú po bokoch manželskej postele.
Nechápem potom zmysle krabičky B a E.
Prívod je 3x1,5, áno káble 1, 2, 3 sú 3x1.5, a káble 5,6 sú 50x1.5.
Ja som uvažoval, že v krabičke G bude vypínač č.7, ten je u dverí.
V krabičke C a D budú vypínače č.6, tie budú po bokoch manželskej postele.
Nechápem potom zmysle krabičky B a E.
0
a na základe čoho to vlastne elektrikári robili ? ja mám v pláne domu , osobitné tri strany iba zapojenie el inštalácie a ešte dve strany výpočet hrúbky vodičov . pripomeniem že plán je z roku 1988 / 89 .... už vtedy tam muselo byť zakreslené všetko . eletrika , voda , kanalizácia , ... plyn , kúrenie ....
0
Elektrikári prišli, povedali kde približne budem mať čo umiestnené a už aj ťahali káble. Môj projekt na dom má len 1 stranu elektroinštalácie, nakreslenú rukou. Keby som sa držal tej čarbanice, tak nemám poriadne ani zásuvky.
0
zober papier , a kresli si rozvyte každú izbu .... kde je zásuvka , kde krabička , kde vypínač ..... aby ten kto príde po tebe nepochodil ako ja , keď sa kúpil byt . urobím si , reku , krížový vypínač na chodbu . potiahnem si káble poza lištu ešte že som nepoužil diamantový kotúč , ale obyčajný . jedná sa o to , že som vbehol do rozvodovej krabičky .... cca 5cm nad podlahou , zatretá pod omietkou
0
Podle mě jsou zbylé dva vypínače na "čtecí lampičku", buď jen vývod nad nočním stolkem, nebo mají spínat tu zásuvku do které bude strčená lampička. Pokud do nich není přívod zvlášť ze zásuvkového okruhu.
0
Privod do krabičky s nadpisami zásuvka majú zvlášť prívod zo zásukového okruhu. To znamená, že krabička A a F je samostatný prívod, tam bude na 100% zásuvka. Krabičky B, C, D, E sú spojené prepojmi, káblami 1, 2, 3, a v karbičkách nieje žaden vývod na svetlo nad nočný stolík, nechápem tomuto prepoju, načo má slúžiť, všetko sú to káble 3x1.5. Ak by bol prepoj medzi krabičkou A a B a medzi krabičkou E a F, tak by som to bral, že tam bude prepoj na zásuvku, takže v trojkrabičke by bolo 2x zásuvka a 1 vypínač. Ak neprídem na to, čo s tým pán elektrikár mal v pláne, tak aj tak urobím.
0
-
bibibo
- Pokročilý člen

- Dátum registrácie: 05 Nov 2009, 00:00
Budu to zasuvky. Popripade si tam mozes dat zasuvky s USB na nabijanie elektroniky.
0
Tiež tipujem vypinač krížový na svetlo a jedna zasuvka na trvalo pripojený spotrebič,trebars radiobudík alebo nočnú lampu a jedna volná pre nabijačku ,alebo občasný napájač niečoho...
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Kua, kde máš toho elektrikara?
Drua vec, zavolaj si ďalšieho,.keď prvého jeb..
Tretia vec. Nevieme hrúbky vodicov a čím sú istenie..
Ako si to platil? Pan Boh zaplat?
Drua vec, zavolaj si ďalšieho,.keď prvého jeb..
Tretia vec. Nevieme hrúbky vodicov a čím sú istenie..
Ako si to platil? Pan Boh zaplat?
1
1
Prve co mna napadlo , je to elektrikarsky grc , evidentne to nerobili za svoje , a vsetko proti vsetkym normam . Co je svetelne ? Aj dotazatel ma z toho hokej
, ak dali na svetla 1.5mm prierez ako ich napadlo ich napojit na zasuvkovy obvod , resp. na zasuvky . Ako moze niekto napisat , prepojene na zasuvky pre nejake lampicky . Predpokladam , ze to napisal stolar alebo murar .
A to sa nechcem murarov dotknut , co som mal na chalupe murarov , aj ti vedeli .. ked mi dotatocne dosekavali nejaky kabel na zasuvku , zakonita sa dodatocne na niecom dohodla , tak z kopy vytahovali 2.5 mm, aj ti vedeli , ze tie hrubsie su na zasuvky … pred recnik to tiez presne vystihol
A to sa nechcem murarov dotknut , co som mal na chalupe murarov , aj ti vedeli .. ked mi dotatocne dosekavali nejaky kabel na zasuvku , zakonita sa dodatocne na niecom dohodla , tak z kopy vytahovali 2.5 mm, aj ti vedeli , ze tie hrubsie su na zasuvky … pred recnik to tiez presne vystihol
0
-
bibibo
- Pokročilý člen

- Dátum registrácie: 05 Nov 2009, 00:00
Ako som pisal, daj tam zasuvky a prepoj ich s vedlasimi zasuvkami. Prepoje 1 a 3 vyhod.
0
Presne sa aj to chystám urobiť, povyhadujem tie prepoje a urobím prepoj na ďalšiu zásuvku. Možno sa elektríkári tak ponáhľali, že urobili nejaké hlúpe zapojenie a ani si toho nevšimli.
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 5 Odpovedí
- 1739 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa taphome
-