Anténa a bleskozvod
Moderátori: Drakoush, Moderátori
- mr.dred
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
Re: Anténa a bleskozvod
Ani ochranné pásmo pod hlavným "jímačom" ti nezabezpečí 100% - nú ochranu.. zažil som to v robote - už som to tu asi aj spomínal... Je_blo do neďalekého 120m komína a následne sa výboj preniesol aj do trolejového vedenia pod plechovou - samozrejme ukostrenou strechou a obďaleč izolátory na trolejovom vedení "prskali paru"... Vedúci - pán ING..tomu nechcel veriť.. ale videl som to na vlastné kuky! Chvála bohu sa nič vážne neudialo... z tej šupy čo následovala tesne po tom - neviem či niekomu aj necvrklo... 
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
- taphome
- Stály člen

- Dátum registrácie: 27 Feb 2023, 12:05
- Vek: 66
Re: Anténa a bleskozvod
Ochranné pásmo je iba matematický prepočet fyzikálnych vlastností elektromagnetických výbojov.
Takže je to alibizmus pre prípadný stav ohrozenia na životoch a majetku, pri poistných a trestných konaniach.
Ale je to 50 na 50.
Pri priamom pospojovaní antény je to 100%ný problém s napätím aj prúdom na akomkoľvek vedení. Už som videl, že majiteľ mal prepäťovku na koaxe u antény, ale koax mal napáskovaný paralelne so zvodom, lebo dizajn....
Takže je to alibizmus pre prípadný stav ohrozenia na životoch a majetku, pri poistných a trestných konaniach.
Ale je to 50 na 50.
Pri priamom pospojovaní antény je to 100%ný problém s napätím aj prúdom na akomkoľvek vedení. Už som videl, že majiteľ mal prepäťovku na koaxe u antény, ale koax mal napáskovaný paralelne so zvodom, lebo dizajn....
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok