Čo dobrého v Lídli?
Moderátori: mirosne, Moderátori
- boraicho
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 03 Feb 2007, 00:00
- Vek: 35
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo dobrého v Lídli?
Kupil som postel
lenže tá posteľ ma 305cm a ja mam izbu 298cm. Takže som tie dosky musel skracovať.
tak som si kupil https://www.lidl.sk/p/parkside-ponorna- ... p100348987
a musim povedať že to reže fakt presne. Takže odporučam.
Možno aj nejake bedničky na repraky si konečne vyrobim doma sam, na dalši rok, nemusim zhanať stolara nijakeho.
lenže tá posteľ ma 305cm a ja mam izbu 298cm. Takže som tie dosky musel skracovať.
tak som si kupil https://www.lidl.sk/p/parkside-ponorna- ... p100348987
a musim povedať že to reže fakt presne. Takže odporučam.
Možno aj nejake bedničky na repraky si konečne vyrobim doma sam, na dalši rok, nemusim zhanať stolara nijakeho.
0
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
Vsetko sedi na 0,5mm presne. To je tenndovod. Hlavne az buse vyrabat viac ako 4 kusky
0
Ale no tak.... nebudeme pri dreve a drevu podobných materiálov požadovať presnosť pol milimetra
0
Preco nie? O kolko to krajsie vyzera ked vrch peknenlivuje ako ked ne jednej strane je rovno a na druhej uteka a trci 0,5mm ak nie viac ved to je vidno, a na dotyk ani nevravim.
Abrtak 15cm dieru tiez nieje ktovie ci, cnc to pekne vyfrezuje este aj hranu zrazi. Zapustenie zadneho kinektora je tiez jednoduchsie, odklikne a mozes ist prec, ciato na hotoco urobi aj tie 4diery na tennkonektor vyvrta.
Abrtak 15cm dieru tiez nieje ktovie ci, cnc to pekne vyfrezuje este aj hranu zrazi. Zapustenie zadneho kinektora je tiez jednoduchsie, odklikne a mozes ist prec, ciato na hotoco urobi aj tie 4diery na tennkonektor vyvrta.
0
Ahoj,
má niekto skúsenosti s touto mini brúsko-vŕtačkou z lidla?
Chcel by som na občasné vyrezanie + dobrúsenie otvorov v plastových paneloch, krabičkách, napílenie dps, prípadne do tenkého plechu. Link: https://www.lidl.sk/p/parkside-aku-jemn ... p100359881
prípadne jej starším modelom: https://www.lidl.sk/p/parkside-aku-jemn ... p100341726
má niekto skúsenosti s touto mini brúsko-vŕtačkou z lidla?
Chcel by som na občasné vyrezanie + dobrúsenie otvorov v plastových paneloch, krabičkách, napílenie dps, prípadne do tenkého plechu. Link: https://www.lidl.sk/p/parkside-aku-jemn ... p100359881
prípadne jej starším modelom: https://www.lidl.sk/p/parkside-aku-jemn ... p100341726
0
Ahoj, mam presne túto brusku uz asi rok. Nemam k nej žiadne vyhrady, za tu cenu (pred 2 rokmi to bolo okolo 20 eur) nič lepsie nekupis. Baterka vydrží pri občasnom používaní dosť dlho, v baleni je kablik aj adapter. Veľa nastavcov som ešte nikdy nepoužil, najviac som využíval rezne kotúčiky (daju sa s tym rezat aj kovove predmety, na plosne spoje je to tiež super) a vrtaky (ktore ale vela nevydrzia).
0
- kukinko
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 11 Júl 2008, 00:00
- Vek: 42
Na obcasne pouzite bude ok, ale vykon od toho necakaj ... ja som si davno kupil dremel 300 a ma slusne otacky..
tuto parkside mame v praci, je pravda ze sa s nou nezaobchadzalo ako v rukavickach ... ale klestiny uz nedrzia, hlavica uz trochu hadze ...
tu mas vyhodu, ze nemusis mat po ruke zastrcku
tuto parkside mame v praci, je pravda ze sa s nou nezaobchadzalo ako v rukavickach ... ale klestiny uz nedrzia, hlavica uz trochu hadze ...
tu mas vyhodu, ze nemusis mat po ruke zastrcku
0
"programujem = hram sa" s Arduino / ESP, LOGO!, Simatic + TIA
+ nejaka ta elektrobizuteria okolo
Ja som to pred časom kúpil, po dvoch dňoch som vrátil.
Dosť to vibrovalo, ale hlavným problémom bolo skľučovadlo. Matica bola vyrobená z nejakého "hliníkového blata". Po dvoch utiahnutiach nástroja sa strhol závit. Neviem z čoho je matica vyrobená v tejto várke, ale bolo by sa dobre hneď na to pozrieť a preveriť závit. Nezdalo sa mi, že by som používal nejak neprimeranú silu pri uťahovaní.
Z Číny sa dajú objednať oceľové matice na tieto skľučovadla, len treba presne pomerať závit. Dostal som na ne typ, ale vŕtačka už bola vrátená . Kupovať druhú, nemám odvahu...
...Kukino píše: "klieštiny už nedržia" asi skôr problém tej matice.
Vŕtačka vyzerá celkom OK, ale jeden detail ju úplne degraduje. Keby dali oceľovú maticu tak ani nemuknem...
Dosť to vibrovalo, ale hlavným problémom bolo skľučovadlo. Matica bola vyrobená z nejakého "hliníkového blata". Po dvoch utiahnutiach nástroja sa strhol závit. Neviem z čoho je matica vyrobená v tejto várke, ale bolo by sa dobre hneď na to pozrieť a preveriť závit. Nezdalo sa mi, že by som používal nejak neprimeranú silu pri uťahovaní.
Z Číny sa dajú objednať oceľové matice na tieto skľučovadla, len treba presne pomerať závit. Dostal som na ne typ, ale vŕtačka už bola vrátená . Kupovať druhú, nemám odvahu...
...Kukino píše: "klieštiny už nedržia" asi skôr problém tej matice.
Vŕtačka vyzerá celkom OK, ale jeden detail ju úplne degraduje. Keby dali oceľovú maticu tak ani nemuknem...
0
Technics, Pioneer, Tannoy, Lenco, Sony, Beyerdynamic, Khadas,Topping, Vivanco, Samsung, Dell, Minolta, OKI, Canon, Keithley, Fluke, Labs, Futaba, Citroen, Opel...
Ahojte,
ďakujem @matus123, @kukinko, @cs001.
Za tú cenu by som tú vrtačku zobral a riskol. Ak by boli k dispozícií konkrétne náhradné matice, rovno objednám do zásoby
ďakujem @matus123, @kukinko, @cs001.
cs001 vedel by si mi prosím ešte poslať konkrétny tip/link na tie matice?
Za tú cenu by som tú vrtačku zobral a riskol. Ak by boli k dispozícií konkrétne náhradné matice, rovno objednám do zásoby
0
- kukinko
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 11 Júl 2008, 00:00
- Vek: 42
Ano, potvrdzujem maticu z hlinikoveho blata ...
0
"programujem = hram sa" s Arduino / ESP, LOGO!, Simatic + TIA
-
- Pokročilý člen
- Dátum registrácie: 10 Máj 2009, 00:00
- Vek: 29
Je podmienkou, aby to bolo na akumulátor? Lebo ak nie, ja by som si radšej priplatil 14€ a zobral napríklad Dremel 3000-5. Akurát Lidl k tomu bude mať asi trocha viac príslušenstva.
0
Ďuri, chcel by som akumulátorovú. Pri práci mi kábel zavadzia, ťahá do do strany, večne sa mi chytá o stôl.
0
-
- Pokročilý člen
- Dátum registrácie: 10 Máj 2009, 00:00
- Vek: 29
V tom prípade sa pripájam k názoru vyššie, že za danú cenu sa u nás asi nič lepšie kúpiť nedá.
0
"vedel by si mi prosím ešte poslať konkrétny tip/link na tie matice?"
link bol z Aliexpresu, ale už mi hádže len hlavnú stránku
Ale na tejto stránke niečo nájdeš.
https://www.aliexpress.com/w/wholesale- ... .1000002.0
Lidl ma maticu 7x0,75
Citácia z ineho fóra odkaz na iny typ sklucovadla:
"Tak už je to snad vyřešeno. Dremel má závit 8x0,75 a ty nedremelové brusky třeba Lidl 7x0,75. Podařilo se mi na Amazonu najít sklíčidlo s potřebným závitem, tak uvidíme až dorazí. Mělo by to být koncem listopadu. I tak díky za rady.
Přikládám odkaz, kdyby se to někomu náhodou také hodilo . Vím, že jinde by to šlo možná levněji, ale Amazon mám vyzkoušený
https://www.amazon.de/-/cs/gp/product/B ... D59BO9MBH9 ..."
Možno to niekomu pomôže...
link bol z Aliexpresu, ale už mi hádže len hlavnú stránku
Ale na tejto stránke niečo nájdeš.
https://www.aliexpress.com/w/wholesale- ... .1000002.0
Lidl ma maticu 7x0,75
Citácia z ineho fóra odkaz na iny typ sklucovadla:
"Tak už je to snad vyřešeno. Dremel má závit 8x0,75 a ty nedremelové brusky třeba Lidl 7x0,75. Podařilo se mi na Amazonu najít sklíčidlo s potřebným závitem, tak uvidíme až dorazí. Mělo by to být koncem listopadu. I tak díky za rady.
Přikládám odkaz, kdyby se to někomu náhodou také hodilo . Vím, že jinde by to šlo možná levněji, ale Amazon mám vyzkoušený
https://www.amazon.de/-/cs/gp/product/B ... D59BO9MBH9 ..."
Možno to niekomu pomôže...
0
Technics, Pioneer, Tannoy, Lenco, Sony, Beyerdynamic, Khadas,Topping, Vivanco, Samsung, Dell, Minolta, OKI, Canon, Keithley, Fluke, Labs, Futaba, Citroen, Opel...
@cs001 vďaka za linky.
Tento týždeň mali túto minibrúsku v lidli (aj keď model je PFBS 12 B6, nie PFBS 12 C6 ako online). Pri pohľade zvonka vyzerá ale presne ako tá C6-ka z eshopu.
Konečne som sa k tomu dostal a kúpil ju. Čierna matica - skrutka na skľučovadle naozaj vyzerá z nejakej ľahučkej ocele/hliníka, a viem si predstaviť že tým klúčikom ju ochvíľu rozžujem.
Skúsim objednať matice podľa rozmerov a linkov, kt. si mi poslal a dám vedieť.
Dík
Tento týždeň mali túto minibrúsku v lidli (aj keď model je PFBS 12 B6, nie PFBS 12 C6 ako online). Pri pohľade zvonka vyzerá ale presne ako tá C6-ka z eshopu.
Konečne som sa k tomu dostal a kúpil ju. Čierna matica - skrutka na skľučovadle naozaj vyzerá z nejakej ľahučkej ocele/hliníka, a viem si predstaviť že tým klúčikom ju ochvíľu rozžujem.
Skúsim objednať matice podľa rozmerov a linkov, kt. si mi poslal a dám vedieť.
Dík
0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
- Vek: 47
Kup si Dremel. Je to drahe, ale ta to prezije. A mas na to aj ND ak nahodou ude treba. Takze je to vlastne lacne.
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
Tak som kupil, nahriata vraj za 15s, zatial sa mi velmi pozdava, mozno kupim aj velku ale tam pisu nahrievanie 60s a tu uz take super nieje.
0