Čo dobrého v Lídli?

Moderátori: mirosne, Moderátori

ujo-elektron

Príspevok od používateľa ujo-elektron » 02 Feb 2011, 21:40

right13 napísal:ako neviem , tá moja Einhellka má 350W ale žeby som pociťoval že je to slabé to sa nedá povedať. Robím večšinou z hliníkom alebo Fe plechom ,ale vrtali sme s tým aj dosť hrubé železné profily a v pohode. Niekedy by to ale chcelo aby bola trošku vyššia .

Každopádne keď sa ti zasekne vrták a pretočí materiál tak po prstoch dostaneš aj tak slušnú šupu .

Čo sa mi páči je že má zapínanie robené cez stykač , takže keď vypadne elektrika tak sa ti potom znova nezapne a ešťe že má vypínací gombík vysunutý a stláča sa oveľa ľahšie ako zapínací ktorý je vsadený a treba ho stlačiť

Nepáči sa mi ale že sa nedá nijakým spôsobom mazať.Zišlo by sa

Ale dá sa mazať, otvor remenicu, vreteno vysň až nadol, do vzniklej diery v strede vretenovej remenice natlač vazelínu, vyklop vreteno spárky, vazelínu, čo ti vytlačí utri, zavri kryt a teraz vysuň znova vreteno, namasti ho zvonka a údržba je hotová. Ja som tak robil ;)

joži

Príspevok od používateľa joži » 02 Feb 2011, 21:45

v tej vrtacke nie je ziadny stykac... je tam obycajná jednoduchá "tlacitkova" logika. Mám asist taktiez stojanovku, motor sa hreje ako ked s tým vrtam zo hodinu je ho dosť cítit, a popališ sa na nom. pokial sa neodpali neriešim to.

Používateľov profilový obrázok
Robio
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 11 Sep 2007, 00:00
Vek: 34
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robio » 02 Feb 2011, 21:53

ujo-elektron napísal:Takže einhell, parkside, gude, všetko je to ale ten istý výrobok, iba farba je iná. Takže komentáre typu "parkside je dobrá značka" sú len také bájky.
To je riadny kec...
S parkside som nikdy nemal problém...to sa o tých ostatných baubau značkách (tých najlacnejších) nedá povedať...

Ale nebudem ti vyvracať tvoj názor...mne to ich náradie funguje a ak by som kupoval lacné náradie určite nesiahne po gude alebo einhell...
0
Ponukam: 3D tlac, CNC frezovanie, Kalibracia teplotnych cidiel, pre viac info SS.

boraicho
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 03 Feb 2007, 00:00
Vek: 35
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boraicho » 02 Feb 2011, 21:59

ujko prave kupil tu pajkovačku s lidla sranda, taka nejaka velka ručka ešte sa ma aj pytal že ačo tam toto žlte take tvrde :D ta že to je hubka a to sa musi namočiť atd.... :)

ujo elektron a ty si kto? a ako zvyšiš vykon? daš hrubsie vodiče?
ten motor je stavany na tych neviem teraz kolko, 350W? fyzicky, nevopchaš tam viac drotu ani hrubsi ani viac zavitov už teraz je dosť poddimenzovany tak neviem ako ho chceš ešte vytuniť aby mal vyšši vykon.
0
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS

ujo-elektron

Príspevok od používateľa ujo-elektron » 03 Feb 2011, 21:11

boraicho napísal:ujko prave kupil tu pajkovačku s lidla sranda, taka nejaka velka ručka ešte sa ma aj pytal že ačo tam toto žlte take tvrde :D ta že to je hubka a to sa musi namočiť atd.... :)

ujo elektron a ty si kto? a ako zvyšiš vykon? daš hrubsie vodiče?
ten motor je stavany na tych neviem teraz kolko, 350W? fyzicky, nevopchaš tam viac drotu ani hrubsi ani viac zavitov už teraz je dosť poddimenzovany tak neviem ako ho chceš ešte vytuniť aby mal vyšši vykon.
UJO Boraicho, na cirkulárke som prevynul motor z pôvodných 850W 1200T jedna fáza na 1100W 1200T 3fázy... Je to jednoduché. Opýtaj sa krsného otca, on my pomáhal, hlavne výpočet ;)

Robio, to nie je kec. Tieto náradia sú jedna veľká lotéria. Môžeš kúpiť 10. 9 ti môže šlapať furt a poriadne a desiata navŕta 2 diery a končí... Sused mal dve malé karbošky asist, rovnaký typ. Jednu má dlhšie, druhú mal kratšie. S tou staršou urobil miešačku, zábradlia, garážovú bránu a ešte nejaké maličkosti. S druhou prerezal plech a hodil do koša s chorou prevodovkou. Parkside, gude, to je ten istý výrobca. Nemôžeš sa proti tomu brániť, tak to je. Moja gude tiež šlape a je z baumaxu. Raz som ju mazal, motor pečie, to je pravda, ale za sja len navŕtam niečo a hotovo, nerobím s tým nonstop. A za 20€ máš SEZ motor z bazáru, prehodíš remenicu a nepeče. Spolužiakovy už stihol odísť, a on má presne parkside... A vidíš, tebe parkside ide, mne gude ide a spolužiakovy parkside nejde. LOTÉRIA

//Automatické spojenie príspevkov. Pridané po 2 minútach:

Boraicho, nemal som ho rozobratý. Či sa s tým dá niečo robiť, neviem. Ani v tom motory z cirkulárky nebolo dosť miesta, no niečo som spravil. Na 100% budem vedieť povedať vtedy, ak sa poserie a ja ho budem mať rozobtatý.
Zajtra ti pridám fotky aj cirkulárky + motor.

neznamy

Príspevok od používateľa neznamy » 03 Feb 2011, 22:23

s tým naradím máš pravdu,lotéria je vo všetkom čo kupuješ, dojebať sa môže tak isto aj Metabo, Narex a iné zvučné značky aj keď tam je pravdepodobnosť pokazenia o dosť nižšia,ale stať sa môže...

Mám šrobovačku Makitu a čuduj sa svete, dojebaná nabíjačka... a Makita

ešteže lG nevyrába náradie lebo to by sme boli v peknej prdeli :D

boraicho
Ultimate člen
Ultimate člen
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boraicho » 03 Feb 2011, 22:36

Right tak neslušne sa na fore nenadava, LG :roll: brekota...

Ujcu, a jak sa da previť motor na vyšši vykon? jak sa to robi? viac, menej zavitov?

Loteria je vždy, kto robil na brigadach pri pase vie o tom svoje, čo nevidno odjebať, a pekne to musi vyzerať ked sa to predava potom je to jedno že to začne hrdzavieť alebo sa rozpadavať, predajcovia sa budu vyhovarať že to je normalne.
0
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS

neznamy

Príspevok od používateľa neznamy » 03 Feb 2011, 22:53

búracie kladivo LG :D:D:D to snad nie,pri tej predstave praskám smiechom :D

CicoX
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 08 Nov 2009, 00:00
Vek: 30

Príspevok od používateľa CicoX » 03 Feb 2011, 23:36

Ja mam napriklad centralu gude, kosacku gude, a aj vyzinac gude a jediny problem co bol, tak bol na kosacke sa vylamali zuby v prevodovke na pojazd. Reklamoval som a uz neni problem. Len to bolo problem dotrepat to do predajne take tela :lol: .
0

ujo-elektron

Príspevok od používateľa ujo-elektron » 04 Feb 2011, 13:41

Boraicho, výpočet som nerobil ja, tak sa opýtam a potom ti napíšem...

Ja si LG viem predstaviť, akoby robili búracie kladivá... Začal by si s tým robiť a zbúralo by sa ;)

K tomu náradiu, ja mám skrutkovačku asist a mám ju vyše 5 rokov, jediné, čo som opravoval na tom bolo ani nie oprava, ako výroba zdroja pre ňu, lebo ten alumulátor som nabil a aj tak nebol nabitý. Karbinu narex mám tiež dobré 3 roky, menil som iba uhlíky a robieval som s ňou každý deň, rezali sme s tým aj materiály ako kameň, betón a pod. A v dielni máme 60 ročný sústruh TOS trenčín a to je ešte stále presné, nikde žiadna vôla... Aj keby som ho chcel pokaziť, aj tak ho nepokazím. Rovnako ako moja navíjačka TOS liptovský hrádok. Raz sa pri sťahovaní zdrbala zo schodov a funguje dodnes bez opravy ;) A takto by som tu mohol menovať pol dielne.

boraicho
Ultimate člen
Ultimate člen
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boraicho » 04 Feb 2011, 13:51

neviem či si nechapavy ale ja sa nepytam na vypočet ale ako sa previja motor na vyssy vykon?
0
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS

ujo-elektron

Príspevok od používateľa ujo-elektron » 05 Feb 2011, 11:17

boraicho napísal:neviem či si nechapavy ale ja sa nepytam na vypočet ale ako sa previja motor na vyssy vykon?
Neviem či ty si nechápavý... Výpočet je základ. Vypočítaš, koľko závitov budú mať jednotlivé cievky a potom navíjaš. Ja som počet závitov dostal na dlaň a neporovnal som to s počtom predtým, lebo nebudem počítať závity po jednom a napísané to nikde nebolo... Takže ti neviem povedať, či je to viac alebo menej závitov. A motor sa prevýja normálne, tak, ako vždy. Nič nie je iné. Akurát to prerobíš na 3fázy, premyslíš nejako svorkovnicu hlavne na tej vrtačke, kde svorkovnica na motory neexistuje... Chceš technologický postup?

boraicho
Ultimate člen
Ultimate člen
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boraicho » 05 Feb 2011, 11:33

Nechcem postup len sa mi to cele nezda, ale budiž
0
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS

pin
Power user
Power user
Dátum registrácie: 09 Máj 2009, 00:00

Príspevok od používateľa pin » 05 Feb 2011, 11:46

Ak je motor navrhnutý optimálne, ťažko je ho možné previnúť na väčší výkon. Je to ako s transformátorom, viac to nejde kvôli zvýšenému oteplovaniu, lebo podmienky ochladzovania sa previnutím nemenia.
0

ujo-elektron

Príspevok od používateľa ujo-elektron » 06 Feb 2011, 15:16

To je fakt. Motor, ktorý som prevíjal na väčší výkon bol poctivý československý, ani vtedy ani teraz nemá problém s chladením, aj keď ide dlhšiu dobu vkuse má len "motorovú" teplotu. Ten čínsky motorček gude "práčkový" hreje už po 5 min. Troška som ho skúmal. Okrem toho, že ventilátor ochladtzuje plášť motora som prišiel na jednu zaujímavosť, a síce ventilátor vháňa vzduch dovnútra priamo cez cievky. Nechápem potom, prečo tak peče...

Ešte jedna otázka. Keď tu tak rozoberáme silnoprúd - môže slabý kondenzátor na komutátorovom motory vypáliť nulák? Výkon motora je asi 1.3kW a kond. bol 0.22uF. Stala sa totiž taká nepríjemná záležitosť, odpálil sa nulák a potom bolo v celom dome 400V... Takže všetko čo bolo standby.... Ešte šťastie, že to nebolo u nás...

remusator
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 28 Apr 2010, 00:00

Príspevok od používateľa remusator » 06 Feb 2011, 15:18

Včera som kúpil meteostanicu. Ďalší celkom podarený výrobok. Nemá to síce vlhkomer, ale za 10 € no neber to.
Rádiom navádzané hodiny, 2 budíky, vnútorná teplota, vonkajšia teplota (bezdrôtový prenos)..
0

Pedro
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 07 Dec 2009, 00:00
Vek: 29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pedro » 06 Feb 2011, 16:07

Ja idem po digi teplomer do auta
0
Vidíš veci a hovoríš: "Prečo ?". Ale ja snívam o veciach nevídaných a hovorím: "Prečo nie?"
(George Bernard Shaw)

remusator
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 28 Apr 2010, 00:00

Príspevok od používateľa remusator » 06 Feb 2011, 16:13

Ten som tiež držal v ruke, vyzerá celkom dobre :) Za 5 by som ho hneď bral, ale v aute už mám zabudovaný.. :cry:
0

neznamy

Príspevok od používateľa neznamy » 07 Feb 2011, 17:04

Parkside brúska, rozbieha sa pomali, celkom dobre riešenie, bohužiaľ sú kamene jemne nerovné takže hádžu do bokov,naštastie brúsna plocha je rovná

Parkside akumulátorovka, má za sebou ťažký výkend, ani raz som nezistil žeby nevládala. Uťahoval som s ňou M8 šróby do kotiev do betónu na poličky a bez problémov. Prekvapilo ma že robm robím, a zrazu zdochla,pozerám a baterka skapala. Zatial som videl že keď slábne baterka tam stráca moment a otáčky,ale toto bežalo bez posterhnutelných zmien až skapala. Za 3 hodky baterka plne nabitá.

Považujem to za veľmi dobrú kúpu a neľutujem a odporúčam . výborná práca s ňou

boraicho
Ultimate člen
Ultimate člen
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boraicho » 07 Feb 2011, 17:21

ujo elektron? ako može byť v dome 400V? a ako može zhorieť nulak? všetko je chyba v zlom technickom stave rozvadzača.
Ako sa odpalil? že zrazu nebol nulak a do zasuviek sa ako dostala 2ha faza?
No nepochopim.

Right

Škoda u nas boli brusky za jeden den vypredane taže som si nekupil :(
0
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS

Napísať odpoveď