Čo dobrého v Lídli?

Moderátori: mirosne, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
OHAJ
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 01 Máj 2010, 00:00
Vek: 45

Re: AKU zahradne nožnice

Príspevok od používateľa OHAJ » 21 Aug 2024, 20:29

Kto bol na tohtoročnom "50" Agrokomplexe, si isto všimol na ceste hore popri šmelinarom, čecha predávajúceo AKU kufríkové zahradne nožnice, veru tie modré "No name" odstrihli i 3,5 cm patiky, len keď nahodil cenu 150 €, bol hneď exit ... po pregooglení netu cenovo to láka na Lidl, Kaufland ...
klasika PARKSIDE Obrázok za 30.- ale asi slabá batéria 4 V⎓ / 4 Ah na výdrž, ale ľahunké ?!
36V by už mohli mať ako takú výdž ale +100 € z Kauf.marketplacu
Obrázok
podobné 48V Flinkom v rovnakej cenovej skupine (30.- za kus s baterkami i nabijackami) Obrázok
https://www.bronze.sk/Teleskopicka-supr ... omov-FLINK
- má niekto skúsenosti, v podstate potrebujem posekať agáty vyrastajúce z pňov (1-5cm!)
0

SMITH
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 29 Sep 2007, 00:00
Vek: 49

Re: Čo dobrého v Lídli?

Príspevok od používateľa SMITH » 21 Aug 2024, 21:17

Lidl predáva aj lepšie nožnice , len je po nich zhánka
https://www.lidl.sk/p/parkside-aku-nozn ... p100372211
0
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 59

Príspevok od používateľa mr.dred » 21 Aug 2024, 22:00

SMITH napísal:
21 Aug 2024, 21:17
Lidl predáva aj lepšie nožnice
... sú dobré... ale musia byť aj dobre nabrúsené a čeľuste musia sedieť! ... neter také doniesla, že nevládzu... tupé boli jak motyka po pradedovi :lol:
Asi ušli výstupnej kontrole :lol: :lol: :lol:
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

rakato11
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 12 Apr 2015, 20:04
Vek: 67

Príspevok od používateľa rakato11 » 22 Aug 2024, 05:00

kapor napísal:
21 Aug 2024, 11:37
Šak aj mne poraďte nejaký mikroskop. Nechcem pozorovať krídla včely. Tak zväčšenie do 10x, aby som sa vedel aj so spájkovačkou trafiť a pripojenie na monitor. Dík. Kúpil som jeden z alíka, ale vrátili sa mi peniaze, že už nie je.....
Já jsem si před 3 léty pořídil na Ali jeden z týchto typ C a k objektivu jsem ještě dokoupil Barlowovy skleněné čočky. Naprostá spokojenost, mohu na něj připojit i televizor přes HDMI jenom uvažuji ještě nad koupi vyššího stojanu ale i při stávajícím se pod ním dá krásně pájet.
1
Obrázok 1
Udržuj si odstup od lidí, kteří nepřiznají, že něco udělali špatně a vždy se snaží, aby ses cítil tak, že všechno je Tvá chyba.

OHAJ
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa OHAJ » 31 Aug 2024, 01:21

Smith, ano ale su bez AKU 20V; ja som dnes cca 500 konarov agačov zostrihal tymi 48V a nevybil som ich - samozrejme čerstvé, suché by asi tak ľahko nestrihali, zatiaľ ujdú ...
0

zdeno6505
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 04 Aug 2010, 00:00

Príspevok od používateľa zdeno6505 » 31 Aug 2024, 06:52

48V sú volty? Lebo sa mi nechce veriť, že v tom akku je napr.12ks 18650.
0
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic.

magic_touch
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 21 Jan 2008, 00:00

Príspevok od používateľa magic_touch » 31 Aug 2024, 10:55

Ja mam na nožniciach z Banggood 96V :thanks:
Sú tam 4 články, a to dosť nekvalitné, už som popáril nejaké staré akupacky (z dvoch, troch sa dal vyskladať jeden funkčný)
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 31 Aug 2024, 13:40

už som sa stretol u podobných zariadeni so STEP/UP meničom zo štyroch LiIon bateriek , len aby znížili prúdy k motoru... _Univerzálne batériepacky sa na takúto aplikáciu hodia v pohode a na ušetrenie drahej-hrubej medi zvolil výrobca možno "efektívnejší" spôsob..
0
Naposledy upravil/-a mr.dred v 31 Aug 2024, 18:23, upravené celkom 1 krát.

zdeno6505
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 04 Aug 2010, 00:00

Príspevok od používateľa zdeno6505 » 31 Aug 2024, 16:27

Nabíjačka je 21volt.
Prílohy
nab48.jpg
0
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic.

OHAJ
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa OHAJ » 01 Sep 2024, 14:26

asi hej, na nabíjačke je 21V 1A.
0

SMITH
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 29 Sep 2007, 00:00
Vek: 49

Príspevok od používateľa SMITH » 01 Sep 2024, 21:43

mr.dred napísal:
31 Aug 2024, 13:40
už som sa stretol u podobných zariadeni so STEP/UP meničom zo štyroch LiIon bateriek , len aby znížili prúdy k motoru... _Univerzálne batériepacky sa na takúto aplikáciu hodia v pohode a na ušetrenie drahej-hrubej medi zvolil výrobca možno "efektívnejší" spôsob..
No , ďalšie "k*rvitko" na zniženie spoľahlivosti ...
1
Obrázok 1
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 21 Okt 2024, 17:42

Potrebujem nejakú teplovzdušnú pištol... stará parksaidka sa porúčala, keď ju siník pustil tesne po vypnutí "brzdenú káblom" na zem - pri ďaľšom zapnutí už len zaprskalo v špirále a zmĺkla...

Nemáte niekto skúsenosť s touto diditálkou ?
obrázok_2024-10-21_173441135.png
Na tej starej mi chýbal ten "chladiaci" režim po vypnutí...
Čítal som aj recenzie kupujúcich a tie sú až na nejaké výnimky celkom OK! Výkonové parametre má zhodné s tou starou "nedigi", tak by mi aj stačila...nepotrebujem nejakú superprofi za 150+€ ...akurát že už si ju budem schovávať :lol: :lol:
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 41

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 21 Okt 2024, 19:05

Tiez som zhanal nejaku najlacnejsiu teplovzdusku. Vyslovene len na pouzitie parkrat do roka. Najviac ma stve, ze som presvihol akciu v miestnom zeleziarstve, uplne jednoducha, bez displeja, bez super mega funkcii za necelych 14 eur. :-/
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 21 Okt 2024, 19:40

pocitujlasku napísal:
21 Okt 2024, 19:05
bez super mega funkcii za necelych 14 eur.
Tá stará bola taká.. - len 2 polohy ...350 a 650°C (PHLG2000E4 - výbehový typ) teraz má lidl také (G5,F5) za 16,99€, ale vadilo mi na nej, že nemala chladenie...len ohrev. Aj pri prepnutí na menší výkon to bolo moc horúce... a dlho po vypnutí... Táto z linku má tú funkciu ochladenia po vypnutí... aj keď možno také šoky z prudkého nahriatia a následného ochladenia tej špirále a keramickým telieskam moc neprospievajú, ale zase sa nepodarí všetko navôkol dopáliť .. pri rozumnom používaní však ani s tou obyčajkou :roll:

V "negatívnych"recenziách okrem prípadnej základnej nefunkčnosti píšu že ventilátor je slabý... že teplota na displeji nezodpovedá skutočnosti.. ale na to má vplyv veľa premenných - pri zariadení za 25 ojro ani nie je čudo, že niekto vo výrobe umiestni teplotné čidlo pár mm mimo hlavný prúd, alebo že to nakupujúci používal pri -20°C - vtedy je aj dvatyšicewatu málo... :wink:

Z tej starej ostal funkčný ventilátor/"turbo", vypínač, sľudový zvitok/izolácia, vrchné plasty ..skrátka všetko okrem špirály, .... až by náhodou niekto zužitkoval.. samozrejme len za poštovné.. stačí napísať...neviem dokedy to bude aktuálne - kým to nevyhodím :lol:

Ale turbo si asi nechám... na rozdúchanie grilu do "nepríčetna" aj studeným prívodom vzduchu bude s nejakým SMPS či LiIon packom fajnový... nemusím pajšalami dúchať :lol: :lol:
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 06 Dec 2024, 22:28

Dnes mi prišla taká DIGI teplovzdušná pištol + powerbanka z Lidl e-shopu - riskol som to.. - pištol som ešte nemal kedy odskúšať ale powerbanku " Xlayer Rýchlonabíjacia powerbanka, 20 000 mAh" za cenu necelých 15€ som dnes nejako trochu otestoval.
Podľa 4. stupňového LED indikátora na telese krabičky prišla nabitá na nejakých 25+ % .. hodil som ju na "výkonnú" nabíjačku k mobilu (mobil ju berie v režime rýchlonabíjania) a po asi piatich hodinách blikala ešte posledná - štvrtá LED...čiže ešte nemala dosť..nejaké rýchlonabíjanie sa zrejme nekonalo..
Potom som ju podvečer na "externej akcii" pripojil k "výhrevnej veste" (zakúpenej v akcii za ďaľších necelých 15€ na vigoshop.. ) a po asi 5-6. hodinách ohrievania mojej telesnej schránky, klesla kapacita - teda podľa indikátora na cca polovicu :rolleyes:
Tá powerbanka má aj slušnú veľkosť a hlavne hmotnosť - takmer 400g :yawinkle: Tak že prvý dojem je uspokojujúci..
S rovnakou kapacitou majú na e-shope powerbanky aj s inou cenou - od iných výrobcov.. ale skúsil som túto - najlacnejšiu verziu ako darček :wink:
Podľa mňa - v nejakej studenej prevádzke či vonku je v spojení s vestou kapacita batérií dostačujúca na celú šichtu.. a pohoda dodaného tepla na tele tiež.
Len ešte by to chcelo nejaké gaťky s ohrevom, lebo keďsi sadneš... na botku je zima :lol: :lol:
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 27 Dec 2024, 20:01

No do :butthead: veď ubehol skoro celý december a ja som až teraz zapol tú teplovzdušku do šťavy.. :lol:
Až sa nenahneváte - napíšem "krátku" recenziu z prvých dojmov - a kto sa hnevá, nech nečíta... :agree:

Neočakával som nejaký extra zázrak, ale podľa návodu (ktorý som aj tak celý nečítal :lol: ) to všetko na nej funguje... Prvotné nastavenie na polohu I. je 50°C a plné otáčky.. na II. 100°C - tiež plné točky.. jednotlivé nastavenie teploty a otáčiek je možné meniť u oboch polôh.. potom si to zariadenie zapamätalo.
Pri nahrievaní bliká podsvietenie displeja na červeno, po nabehnutí na "nastavené" parametre ostane zelené - super..
Po vypnutí do nulovej polohy začne blikať na modro a odpočítava sekundy - kým sa vypne ventilátor a dostatočne ochladí výhrevné teleso. a hlavne aj jeho celý kovový obal vystupújúci von... teplota kovovej trubice ostala na cca 40-50°C - dala už udržať v ruke - tiež super, lebo už sa neopáliš so škvarkami kože na povrchu.
Pri vyhulení na plný "výkon" (650°C) špirála už vo vnútri svieti jak "2000 ka halogéna" :lol: a teda má aj "patričný" výkon..aj pri plných otáčkach, tak že tiež podľa mňa super...
Regulácia je určite lepšia ako u "anál - lógových" systémov .. kde ti ostane po vypnutí horúci koniec a bojíš sa ho niekam položiť, aby si nezdudlal..či niečo nepodpálil, alebo aspoň neuškvaril.
Presnosť výstupnej teploty som ani nemeral - je nejako "meraná" na ústí a myslím si že je dostatočne vyhovujúca... lebo tá sa mení každým milimetrom vzdialenosti od ústia aj v súvislosti s okolitou teplotou, prúdiacim vzduchom, použitým nádstavcom... a tiež materíálom, ktorý potrebuješ "zohriať". Regulácia je k dispozíci...aj tak si to musíš "nastaviť" podľa podmienok...
Aj samotné prevedenie "obalu pištole" mi pripadá lepšie... je trochu väčšie a tým pádom aj stabilnejšie pri "odložení výfukom hore", aby sa ochladila
Uvidím koľko vydrží... čo v rámci 2r záruky u HM nie je problém..
Ale syník nech si už kúpi svoju!
Mne táto možno záruku prežije.. nerobím s tým každý deň :lol: a jej vlastnosti sú určite (aj vzhľadom na nepresnosti) určite lepšie ako predchádzajúce typy - či podobné od iných výrobcov... Ale nehrajme sa na profináriadie k niekoľkohodinovému dennému používaniu - takú za 25éčiek nekúpime...
2
Obrázok 2

Napísať odpoveď