Čo dobrého v Lídli?

Moderátori: mirosne, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 60

Re: Čo dobrého v Lídli?

Príspevok od používateľa mr.dred » 01 Mar 2025, 11:27

Použiteľné to je aj v takomto stave, len si musím spraviť k nej výstražnú tabulku - Po použití "odopni" akumulátor :lol: :lol:
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

zylo64
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 21 Apr 2013, 19:38
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zylo64 » 01 Mar 2025, 14:16

mr.dred napísal:
01 Mar 2025, 11:02
:evil: :evil: Zistil som závadu, prečo sa baterka tak hlboko vybila... chyba je v elektronike v skrutkovači.... má stály odber 25mA Poloha prepínača na to nemá žiadny vplyv...
Baterku som oživil lab zdrojom - potom ju nabíjačka nabila.. skrutkovač normálne funguje...
Na tom plošáčiku, kde sa pripája akumulátor (označenie DPS je LY758AX) je niekde zvod...
Polovodiče sú ok, keramiky vyzerajú tiež ok... ale riadiaci šváb je bez označenia - tak že nepomôže ani :cry:
Dá sa to niekde kúpiť ? Googel neponúkol takmer nič (len z UA a RU ) ... ani na alíku som zatiaľ nič nenašiel
Ahoj. Môžeš dať link na obchod v Ua, kde sa to dá kúpiť? Možno by som ti mohol pomôcť s nákupom.
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 60

Príspevok od používateľa mr.dred » 01 Mar 2025, 15:35

Vďaka za ponuku, ale asi to nemá význam... cena nového dielu bude aj s 2x poštovným zo 20€ ... (samotný plošák za 9-10) a nová uťahovačka je teraz v akcii aj s dopravou za 39.
Kým pôjde - aj tak ju moc nepoužívam, je mi na nejakú elektroniku nemotorná a dosť ťažká - budem odopínať baterku.. a keď krachne, kúpim druhú.... a možno že ju ešte niekto zdedí ak ma prežije :lol: :lol:

(ten link sa mi už aj tak nedarí nájsť :rolleyes: )
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

cs001
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 28 Apr 2010, 00:00

Príspevok od používateľa cs001 » 11 Máj 2025, 13:23

Synovec si kúpil tento záhradný postrekovač https://www.lidl.sk/p/parkside-performa ... p100374391
Objednal to cez eshop za cca 50€. Výhodná kúpa, dobra cena, batérii ma niekoľko z Parkside naradia.
Pri prvom teste, keď si ho nahadzoval na chrbát sa mu utrhol popruh, nejak sme ho podrôtovali a postriekali čo bolo treba. Ten popruh čo sa týka materiálu je čistá paródia na kvalitu. Doslova papierový materiál. A to váha plného postrekovača je cca 20kg, 16kg postrek plus cca 5kg postrekovač
Prístroj funguje celkom OK, len v polohe na chrbte je ovládací panel prakticky nedostupný.
Nasledovala reklamácia. Dali mu možnosť uplatniť si reklamáciu cez Lidl alebo u dodávateľa. Vybral druhu možnosť. Keď zavolal na číslo, ktoré dostal a začal vysvetľovať, že chce reklamovať postrekovač, pani ho hneď prerušila, že utrhli sa vám popruhy? Áno.
Navrhli mu dve možnosti, druhou bolo vrátenie peňazí, s tým, že pristroj nemusí vrátiť. Takže si vybral túto možnosť. Peniaze zatiaľ nemá, ale veríme, že firma slovo dodrží...
U pristroja som si všimol jednu záležitosť, ktorá môže v budúcnosti znamenať problém. Popruhy sú zavesené na nádobe priamo na takých par mm hrubých výliskoch s dierkou. Časom ako plast zostarne a skrehne, sa to určite ulomí, a možno praskne aj nádoba čo bude asi KO pre prístroj...
Nedávam to ako návod na postrekovač zadarmo. Prístroj už asi stiahli z ponuky.
Pred 10 rokmi som si prerobil klasický postrekovač na elektro. V predaji sa práve objavovali prvé batériové.
Tu som to dával tiež https://svetelektro.com/phpbb/?phpbb=dm ... Q9NDM0MjM=
Doteraz funguje perfektne. Za ten čas som vymenil len par bateriek. Trochu mám strach o životnosť čerpadla, uvažujem o kúpe rezervy. Mínusom je len 12l nádržka, lepšia by bola 16l.
Teraz mi ale praskla rukoväť. U nás sa ale už veľmi nedajú kúpiť náhradné diely. Pritom to vyrába veľká talianska firma VOLPI s obrovským sortimentom výrobkov pre poľnohospodárov. Náhradné diely je možné od nich objednať trochu komplikovane podľa katalógov.
Nakoniec som to objednal z Rumunska, jednu rukoväť, jednu komplet rukoväť s rúrkou a dýzou a uhlovým nástavcom na dýzu(ten mi veľmi chýbal) Trochu som sa bál, že z Rumunska, ale prišlo to za par dni. Teraz mam tri rúrky spolu cez 2m, dobré na vyššie stromy.
0
Technics, Pioneer, Tannoy, Lenco, Sony, Beyerdynamic, Khadas,Topping, Vivanco, Samsung, Dell, Minolta, OKI, Canon, Keithley, Fluke, Labs, Futaba, Citroen, Opel, Mizuno...

rakato11
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 12 Apr 2015, 20:04
Vek: 68

Príspevok od používateľa rakato11 » 11 Máj 2025, 15:07

Já mám doma tento postřikovač GDM ROSY 12. Je při ní rukojeť s teleskopickou tyčí ale krátkou a na konci je přímá tryska. Máme vysoké stromy a tím pádem musím postřikovat ze žebříku tak jsem se letos nasral a koupil jsem tuto 1,5m-3m teleskopická tyč. Tajně jsem doufal že bude pasovat šroubení ale nepasovalo tak jsem to nakonec vyřešil spojením obou hadic tenkostěnnou hliníkovou trubičkou.
1745924101385.jpg
1745924101368.jpg
0
Udržuj si odstup od lidí, kteří nepřiznají, že něco udělali špatně a vždy se snaží, aby ses cítil tak, že všechno je Tvá chyba.

cs001
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 28 Apr 2010, 00:00

Príspevok od používateľa cs001 » 11 Máj 2025, 15:23

Ja už desať rokov nepumpujem, len krútim potenciometrom na PWM regulátori :P (super vec)
...tiež som si chcel kúpiť teleskopickú rúrku, ale asi čo postrekovač to iný závit na šrubeniach. To by mohlo EU zjednotiť :wink:
To čo si kúpil vyzerá dosť kvalitné, kov, nie plasty.
Tiež mi vadila len priama tryska, ten uhlový medzikus je super,
Ja budem musieť dať dlhšiu hadicu. Keď mam postrekovač na chrbte s max. dĺžkou rúrky, už len len, že dosiahnem na dýzu... :)
...len doplním, peniaze za Lidl postrekovač prišli hneď po reklamácii ... :D
0
Technics, Pioneer, Tannoy, Lenco, Sony, Beyerdynamic, Khadas,Topping, Vivanco, Samsung, Dell, Minolta, OKI, Canon, Keithley, Fluke, Labs, Futaba, Citroen, Opel, Mizuno...

Petronas
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 28 Jan 2012, 18:13

Príspevok od používateľa Petronas » 09 Okt 2025, 15:48

Ahoj, prave pozeram na Plastovu digitalnu subleru za 5€, no nezober to. Chcel by som ju prerobit na mierku posuvu na hobby sustruhu. Nikdy som ale neskumal ako to v digi sublere funguje, je tam nejaka magneticka paska, alebo encoder, alebo..... ?

Diky
IMG_6671.jpeg
0
veroudering sizni qoqishdi o toilalo oo latou olaga bumayad para sa laro sa isang makatarungang compensa el joc en una fira

jezevec
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 22 Aug 2008, 00:00

Príspevok od používateľa jezevec » 09 Okt 2025, 16:00

Tu plastovou nekupuj, to už můžeš měřit obyčejným metrem, prakticky za stejné peníze koupíš na Ali kovovou.
0

balu
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 21 Feb 2022, 12:06

Príspevok od používateľa balu » 09 Okt 2025, 23:44

Raději sahni po té kovové. U nás tahle plastová stojí 119,90, ta kovová 269,90 Kč (u vás tedy 5€ vs cca 10-11€). Jednak měří na setiny mm, ta plastová jen na desetiny, a hlavně je robustnější a přesnější. Je možné z ní vytahnout data na nějaký externí displej nebo do PC. Jsou na DPS kontakty, odkud to jde číst a i resetovat - tárovat. Na netu lze dohledat i komunikaci/formát dat.

Mám tu kovovou a jsem s ní spokojený. Tu plastovou mám z Ali a používám jí jen na orientační měření.

Funguje to na principu kapacitního inkrementálního enkodéru. Stejně funguje digitální odměřování používané právě na takové účely, jako chceš Ty. Mám tu jedno takové (750mm délka) a je to stejné - to samozřejmě není z Lidlu.
0

Napísať odpoveď