Naoko sa nemenia, lebo je to PWM
dorobenie Ambient osvetlenia
Moderátori: mirosne, Moderátori
-
- Okoloidúci
- Dátum registrácie: 04 Nov 2016, 18:20
Re: dorobenie Ambient osvetlenia
Využijem toto vlákno pri prosbe o radu..
Mám pásik na osvetlenie interiéru auta, ktorý je napájaný pomocou klasického usb, čize 5v a to ide cez čiernu krabičku asi 2x2x1,5cm , ktorá je zrejmé nejaký regulátor napätia, keďže na obale od toho pasiku je uvedené napätie 3.5v. ..Otázka teda je.. keď chcem to napojiť priamo na 12v od svetiel. Čo by bolo najrozumnejšie dať do cesty aby som z 12v v aute dostal potrebných 3.5v
Mám pásik na osvetlenie interiéru auta, ktorý je napájaný pomocou klasického usb, čize 5v a to ide cez čiernu krabičku asi 2x2x1,5cm , ktorá je zrejmé nejaký regulátor napätia, keďže na obale od toho pasiku je uvedené napätie 3.5v. ..Otázka teda je.. keď chcem to napojiť priamo na 12v od svetiel. Čo by bolo najrozumnejšie dať do cesty aby som z 12v v aute dostal potrebných 3.5v
0
-
- Stály člen
- Dátum registrácie: 19 Máj 2018, 21:12
Asi Step down menič z 12V na požadované napätie. Tieto meniče sú malé, efektívne a lacné.
0
-
- Okoloidúci
Môžem poprosiť niečo konkrétne poslať, ktorý by bol na to vhodný, prípadne kde to zohnať
0
-
- Stály člen
- Dátum registrácie: 19 Máj 2018, 21:12
-
- Pokročilý člen
- Dátum registrácie: 06 Dec 2020, 11:46
- Vek: 39
To ze je na pasiku napisane 3,5V moze znamenat vselico, a to:
a) Su tam ledky paralelne bez odporu a 3.5V znamena maximalne napatie na led bez toho aby doslo k jej destrukcii.
b) Su tam 3V ledky zapojene paralelne ale s predradmymi odpormi na ktorych sa rata s ubytkom dalsich 0,5V.
c)Ledky su napajane prudovym zdrojom (bez odporov) a ocakavaj na nich cca 3.5V.
Takze ako prve zisti ci na pasiku su najeke odpory, napis ako su zapojene voci ledkam, a taktiez uved kolko je tam Led a ak je tak aj vykon.
Pripadne zmeraj aky prud tecie z tej krabicky do pasiku.
a) Su tam ledky paralelne bez odporu a 3.5V znamena maximalne napatie na led bez toho aby doslo k jej destrukcii.
b) Su tam 3V ledky zapojene paralelne ale s predradmymi odpormi na ktorych sa rata s ubytkom dalsich 0,5V.
c)Ledky su napajane prudovym zdrojom (bez odporov) a ocakavaj na nich cca 3.5V.
Takze ako prve zisti ci na pasiku su najeke odpory, napis ako su zapojene voci ledkam, a taktiez uved kolko je tam Led a ak je tak aj vykon.
Pripadne zmeraj aky prud tecie z tej krabicky do pasiku.
0
"No pain, no gain." (KC238)
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Ja by som tam pre jednoduchosť dal menič 12V na 5V a za to pôvodnú elektroniku. Možno to nebude najúčinnejšie, ale nie je na tom čo pokaziť.
0
-
- Okoloidúci
Mišo156 ono sa to zdá skôr ako jedna ledka svietiaca do nejakého optickeho vlákna, takže tých 3.5v vidím reálne.. skúsim to zmerať mojim lacným multimetrom .
Keby som som hodil na 12v v aute cez toto ? Že uz by som bol taký držgroš
https://www.tipa.sk/sk/napajaci-modul-s ... zTEALw_wcB
Keby som som hodil na 12v v aute cez toto ? Že uz by som bol taký držgroš
https://www.tipa.sk/sk/napajaci-modul-s ... zTEALw_wcB
0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Step-up, čiže boost nie. Tu treba znížiť napätie z 12 na 5 prípadne 3.5. Nie zvýšiť.
1

-
- Okoloidúci
ja mám v každom aute ten modul ( 12 na 5 usb ) a napájam tým aj kameru aj mobil , keď ho používam ako navigáciu . kupoval som ho na alie za pár mincí a už roky to funguje . zalepené je pod palubovkou a iba potiahnuté originál káble napájacie
0
ja z 12 na 5 použivam tieto moduly... v aute aj na chate... vyhoda,že to bez zaťaže prd žere (µA),hlavne po odstraneni led diody (narozdiel od s.d. 360 atd. ) a napetie sa da zvyšiť,znižiť zmenou rezistora... aj na napr. 3V
p.s. zmenou rezistora na 6V jeden taky upraveny modul použivam na napajanie fotopasce... čiže dosť všesrtane použitie za fajn cenu
0
-
- Okoloidúci
Ono usb mám na prístrojovke niekoľko, ako aj 12v zásuvky, ale chcel som to nahodiť priamo na 12v na obvod svietiel ,aby sa to zapínalo spolu s podsvietením prístrojovky . Ale už som objednal druhú, celú sadu aj s možnosťou zapojenia na 12v zásuvku a to hodím priamo na obvod svetiel.
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 0 Odpovedí
- 629 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa smarthome