Emoto Beta

Ak máte problém s elektronikou v aute a motorke, alebo proste chcete do auta a motorky niečo zapojiť

Moderátori: mirosne, Moderátori

dorsoduro
Okoloidúci
Okoloidúci
Dátum registrácie: 01 Okt 2024, 17:51

Emoto Beta

Príspevok od používateľa dorsoduro » 02 Okt 2024, 04:24

Dobry den,neviete mi prosim poradit? Syn ma elektro motorku Beta. Problem mame v tom,ze ked sa vozi,kable od riadiacej jednotky k motoru sa strasne prehrievaju,roztavy izolaciu a baterky strasne rychlo vybije.Motor je pritom studeny. Ďakujem
0

Používateľov profilový obrázok
mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 59

Re: Emoto Beta

Príspevok od používateľa mr.dred » 02 Okt 2024, 20:38

Zrejme tie vodiče medzi RJ a motorom nemajú dostatočný prierez, alebo sú vyrobené z nejakého "pofidérneho - len pomedeného materíálu".Preto sa zahrievajú!
A že sa akumulátor rýchlo vybíja bude jeho malou kapacitou (šitové články)...

Betavolt vyvíja nový typ "jadrových" batérií - treba skúsiť také :wink: - do penzie (50 rokov) sa môžte voziť na jedno nabitie :lol: (čítanie okolo atómových batérií je celkom zaujímavé... táto technológia možno raz zmení svet).

Američania sa prekopali do hĺbky zeme zodpovedajúcej 20 000 rokov p.n.l. a našli pozostatky elektrických vodičov (káble)... Rusi kopali hlbšie (30 000 r. p.n.l.) a nenašli nič.... To znamená, že už vtedy mali bezdrôtovú technológiu :lol: :lol:

Prepáčte za OT, ale vybehli mi také články v reklame...
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Vek: 47

Príspevok od používateľa misocko » 02 Okt 2024, 23:13

jedna vec je že kable sa prehrievajú - nizký prierez alebo sheet matroš.
druhá vec je nízka kapacita alebo kvalita akumulátorov

obe tieto veci tu už boli síce spomenuté @mr.dred, len neboli oddelené horúce káble od nízkej kapacity baterky. V podstate ak dáš kvalitnejšie káble, motorka bude mať trochu vyšší výkon, ale akumulátor skape ešte skôr. Alebo vyšší prúd nevydrží riadiaca jednotka a skape ta.
0

cool-zool
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 09 Dec 2013, 11:39
Vek: 55

Príspevok od používateľa cool-zool » 03 Okt 2024, 07:40

Zdravím !
Myslím že všetci tu budú iba hádať a napíšu to čo je najskôr možné , keďže máme málo informácií ! ( žeby niečo také : https://www.betamotor.com/en/moto/minicross-e/ )
Keby si napísal presný model , alebo dal link o akú e-moto sa presne jedná a či si ju kupoval ako novú , alebo spod ruky dalo by sa toho viac popísať ...
Z vlastnej skúsenosti viem povedať že mám tretím rokom E-Babetu (Racceway) a kupoval som novú ,,Limitovanú edíciu,, s 26 AH lítiovou baterkou s max. rýchlosťou cca 35 Km/h (500W BLDC motor) a mal som na nej dojazd cca 90km , no po troch rokoch používania mi to kleslo na cca 50km ... Takže je najvyšší čas sa poobzerať po novej baterke ( asi Fy ,, Amper servis,, )... Môžeš mať podobný problém a keďže tá tvoja je asi ,,cros,, s vyšším výkonom motora a neznámou kapacitou batérie , nevieme presne odpovedať na tvoj problém !
0

Napísať odpoveď