Aktuálne mám problém s týmto autíčkom, ktoré 23 rokov poslušne slúži, ale posledný čas o sebe dáva dosť často vedieť .
Občas 1 - 2 x do roka sa vyskytol problém, že z ničoho nič odmietol naštartovať, prejavovalo sa to tak, že buď sa rozblikala kontrolka imobilizéru, alebo naopak ostala svietiť, ale štartér neroztočil. Vtedy ani čerpadlo nenabehlo.
Teraz je to problém každý deň, po x pokusoch nakoniec naštartuje napr. podľa rôznych "rád" z YT, ako zapnúť stierače
Čo som doteraz skontroloval :
relé vpredu všetky vybraté, rozobraté, prečistené , prebrúsené kontakty, otestované, zmontované
poistky skontrolované, bez korózie
kľúč zapaľovania, robia to oba ktoré mám, baterky v nich vymenené
snímač pre imobilizér, demontovaný, spoje prepájkované, cievka okolo kľúča ok, iba že by bola odpojená vnútri plastu, resp. tam mala/nemala kontakt, ale táto časť je nerozoberateľná
kostra batéria, šasi v poriadku, nerobí to žiadne nuansy zo svetlami, stieračmi atď čo by signalizovalo problém
baterka nová ,
Ostáva ešte veľa vecí, ale buď to robí tá elektronika pre snímač imobilizéru, lenže to neviem zistiť, niekedy sa zdalo že zareagovalo na schladenie (mraziacim sprejom), ale opakovaný test to nepotvrdil,
Alebo doska elektroniky UCH alebo tak nejak sa volá ktorá je nad ľavým kolenom, idú tam 3 široké konektory a tiež je tam jedno vonkajšie relé.
To sa mi práve rozoberať, vyberať nechce, pretože som videl aké akrobacie ku tomu treba absolvovať.
Čo by to mohlo byť ? Určite ten problém je u Clia a zrejme aj ostatných modelov častý, ale nenašiel som na 100% konkrétne že by to niekto vyriešil.
Ak už auto naštartuje, potom ide, ale ak sa odstaví na pol hodiny, alebo deň, tak sa nepravidelne objaví problém znova.

1