LED stropné svietidlo nefunguje
Moderátori: mirosne, Moderátori
LED stropné svietidlo nefunguje
Dobrý deň.
Kúpil som si v Hornbachu LED stropné svietidlo Lumak PRO a po inštalácii mi jednoducho nefunguje. Prúd tam ide ale keď zapnem vypínač tak sa nerozsvieti. Viete mi prosím poradiť kde môže byť chyba?
Vopred ďakujem
Kúpil som si v Hornbachu LED stropné svietidlo Lumak PRO a po inštalácii mi jednoducho nefunguje. Prúd tam ide ale keď zapnem vypínač tak sa nerozsvieti. Viete mi prosím poradiť kde môže byť chyba?
Vopred ďakujem
0
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 29
Re: LED stropné svietidlo nefunguje
Zle zapojené - pošli foto, chyba v rozvodoch - kto ti robil elektrinu, alebo je proste vadné - reklamovať.
Alebo jedine že má diaľkový ovládač a čaká na povel - skontrolovať návod.
Alebo jedine že má diaľkový ovládač a čaká na povel - skontrolovať návod.
0
Diaľkový ovládač nemá. Zapojené je to dobre. Predtým tam bola zapojená neónka. Ono sa to rozsvieti ale iba veľmi slabo, tak že je to vidno iba ak je v miestnosti tma
0
ak to ma viac sko 2 droty tak zavolaj elektrikara, ak to ma iba dva droty , tak to choď vratiť.
Ako Ti poradime keď vraviš že neonka svietila? Vieš si to pomerať?
Ako Ti poradime keď vraviš že neonka svietila? Vieš si to pomerať?
0
- purdo
- Stály člen

- Dátum registrácie: 16 Nov 2015, 23:11
- Vek: 55
- Kontaktovať používateľa:
Co tak to vyfotit, ako to mas zapojene?
Nikto tu nie je jasnovidec a z tvojho popisu je houby vediet preco ti ten kram nesvieti.
Nikto tu nie je jasnovidec a z tvojho popisu je houby vediet preco ti ten kram nesvieti.
0
Čomu nerozumieš, toho sa zbav !
Myslieť, znamená hovno vedieť
Skus skontrolovať, či si náhodou nepriskrutkoval niektorý káblik v čokoládke cez izoláciu a drotik je v lufte,
alebo sa ti pri zakladaní na strop vytiahol.
alebo sa ti pri zakladaní na strop vytiahol.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
ešte si dovolím opýtať sa .... fázu a nulu máš na svojom mieste ? nemáš ich vymenené ? pri niektorých LED je to dôležité a je aj vyznačené čo je čo .
0
ktoré zariadenie okrem plynového kotla s ionizačnou elektródou na kontrolu plameňa potrebuje definovanú "fázu" a "nulák" ?
3
3
Pokud se to rozsvítí velmi slabě (po vypnutí přívodu to pak většinou i velmi pomalu zhasíná úplně) bývá na vině některá z LED diod toho panelu - tu lze jednoduše najít a vyměnit. Výměna bývá trochu náročnější, protože ty světelné zdroje jsou většinou na hliníkových deskách kvůli chlazení, takže se špatně letují. Jenže z Tvého dotazu mimo jiné vyplývá, že tohle by bylo nad Tvé síly.
Může to být i vadný zdroj toho panelu. V každém případě, pokud to nemá DO a máš jistotu, že je to zapojené správně, pak bych šel cestou reklamace. Maximálně to po sundání ze stropu připojit na dvojlinku a zkusit připojit do zásuvky jako lampičku. Ale pokud nevíš nic o elektrice, tak se do téhle akce raději nepouštěj. A i kdybys měl s elektrikou (a elektronikou) jakékoliv zkušenosti, nemá smysl se v tom hrabat a o záruku přijít.
1
1
prečo myslíš že luster nemá preddefinovanú nulu a fázu ? mám štvorec na strope tri rady led pásov .... má diaľkové . poneváč nesvietil , dal som ho dolu a skúšal pripojiť .... ak som dal správne nulu a fázu svieti ale iba normálne ( romantikuš ) a nedá sa zosilniť svetlo . ak dám naopak prívod , vôbec nesvieti
asi bude chyba v zdroji , no momentálne to neriešim .
asi bude chyba v zdroji , no momentálne to neriešim .
0
ak zo stropu trčia 2 drôty, svietidlo reklamuj. Ak trčia drôty 3, zavolaj niekoho, čo sa aspoň trochu vyzná. A nemyslím to zle, je to pre tvoju bezpečnosť.
0
Skus dat ovladac co najblizsie k svietidlu a dlhsie podrz tlacitko zap./alebo niektore ine / . Normalne reaguje ovladac na niekolko metrov a raz som skusil podrzat zap. tesne pod lampou a pomohlo , v ovladaci zacali preblikavat Led , ktore pri regulacii bezne nesvietia , po preblikani lediek ovladac zacal ovladat
, problem po vymene baterky , /samsung/ .@ Enigma .
0
Boze , precitaj si este raz co som napisal . Ved to bolo adresovane @ Enigma , ked spomenul , ze ovladac nejde
, mozno si vtedy chybal na hodine v piatej , ked sa ucia porozumiet textu 
0
Hádate sa tu všetci o zapojení a pri tom bude na 90% chyba v samotnom svetle
keď mu to svieti, ale slabo... Už je to tu ako na Facebooku...
0
- purdo
- Stály člen

- Dátum registrácie: 16 Nov 2015, 23:11
- Vek: 55
- Kontaktovať používateľa:
Ze mu na to vobec reagujete... beztak to pisal stroj 
0
Čomu nerozumieš, toho sa zbav !
-
romiadam
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
- Vek: 48
Nemyslim ze to pisal stroj, skor ze ste ho odplasili.
Uz sa pozeram na schemu zapojenia.
Ked to uvidim, tak mu odpisem kde je chyba.
Uz sa pozeram na schemu zapojenia.
Ked to uvidim, tak mu odpisem kde je chyba.
2
1
1
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 13 Odpovedí
- 7128 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa enigma
-
- 8 Odpovedí