Instalace Windows 8 - produkt key z biosu

Ak hľadáte nejaký softvér do PC prípadne ak s ním máte nejaký problém.

Moderátori: psichac, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
budvar10
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 15 Dec 2014, 10:55

Re: Instalace Windows 8 - produkt key z biosu

Príspevok od používateľa budvar10 » 26 Jan 2025, 08:17

V klávesnici to asi nebude, ak inde funguje a ak iné klávesnice robia to isté na tom stroji.

Ja som skôr náchylný veriť , že je to SW chyba. Klávesnica posiela kódy kláves sériovo. Prečo by teda jeden konkrétny kód neprešiel a ostatné áno?

Vylúčiť/potvrdiť chybu OS by bolo jednoduché tým, dať tam iný OS. Už tu bolo spomenuté Linux live install.
Napr. stiahneš ISO, napáliš na DVD a bootneš. Dá sa aj z USB kľúča. Rovno sa naštartuje OS. Potom to je už jednoduché. Podobne ako Windows len iný dizajn a farby. Nertreba sa báť.

Napr.:
https://linuxmint.com
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 59

Príspevok od používateľa mr.dred » 26 Jan 2025, 09:11

..tiež mi raz nešla "normálne" klábosnica (PS-ková, USB, bezdrôtovka , a ani virtual na obrazovke... vyriešil to len reinstal...
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

Jirka84
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
Vek: 74

Príspevok od používateľa Jirka84 » 26 Jan 2025, 11:32

Pánové,
vzdávám "TO" !
Děcka daly babce bednu, kdy se může dívat i brouzdat po stránkách, ale že má "chybičku" kurzoru, jí neřekly. Při diskuzi zjistila mého koníčka i bývalé řemeslo, já blbec se nabídl "dobře podívám se co se dá dělat".
Vracím s původní "drobnou chybou", ať si při psaní opraví myší návratem kurzoru do místa chyby a tu si opraví, jak dělala dosud. Má tam hafol fotek své rodiny a všeho možného (konkrétně obsazeno 336GB z 918GB možných). Reinstal W8 nemám z čeho...
Odpoledne, až bude po "O", tak vracím celek PC. Ať ji děti koupí W11 :applause: , aspoň bude se mít co učit.
Linux se mně osobně už učit nechce = mám se příliš rád. W8 nechci ani vidět. Na NB mi W11 budou stačit.

Všem vám ještě jednou díky za snahu o pomoc v opravě této "banální" závady.
0
LAIK se DIVÍ, odborník žasne nad schopnostmi LAIKA...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení

Noxové: ...mladí nedělají vždy , co se jim říká... :rock:

cool-zool
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 09 Dec 2013, 11:39
Vek: 55

Príspevok od používateľa cool-zool » 26 Jan 2025, 12:14

No áno ,,Jirko,, jednoznačne je chyba vo W .... Len som chcel vedieť či aj na inom PC s W8 sa správa rovnako , alebo len na tom jednom HP-čkovom od ,, báby,,...
Ako tvrdili pomohol by reinstal W , lenže cez 300Gb zálohy ??? Máš pravdu , asi to nestojí zato sa s tým takto trápiť , len bude teraz ostatným vŕtať v hlave ,, čo to spôsobuje,, ???
No jednoznačne aj keby reinstal na W10 (ISO W10 mám) by závadu vyriešilo , len načo keď už ,,GIGANT,, oznámil aj koniec W10 , a W11 tam isto nenatiahneš pre starý hardvér ?!
P.S. možno obnovenie systému zo zálohy by pomohlo , ale kto to už dnes robí a zase je tam tých vyše 300Gb dát ?!
Možno vyskúšať bezdrôtovú klávesnicu by ešte stálo za pokus , aj keď si myslím že skôr nie v tomto prípade...
Alebo ak tu má niekto ISO W8 ( spraviť boot USB ) a opraviť pôvodnú inštaláciu ....
0
Naposledy upravil/-a cool-zool v 26 Jan 2025, 14:56, upravené celkom 1 krát.

budvar10
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 15 Dec 2014, 10:55

Príspevok od používateľa budvar10 » 26 Jan 2025, 12:32

cool-zool napísal:
25 Jan 2025, 19:19
len bude teraz ostatným vŕtať v hlave ,, čo to spôsobuje,, ???
Veď to. :mrgreen: Taký červ je sviňa.
Keby to bola klávesnica, ja osobne by som sa ani nenamáhal, hneď mením za novú. Žiadne čistenie alebo opravovanie. Myš a klávesnica je spotrebák.

EDIT:
Ešte mi prišlo na um, či nie je niekde predefinovaná klávesnica. Dá sa premapovať aj konkrétna klávesa.
Alebo nainštalovať ďalšiu: CZ, US, UK a pod.
V registroch:
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout
0

Napísať odpoveď