hp pavilion x360 convertible výmena SSD (soft problem)

Ak hľadáte nejaký softvér do PC prípadne ak s ním máte nejaký problém.

Moderátori: psichac, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Vek: 49

hp pavilion x360 convertible výmena SSD (soft problem)

Príspevok od používateľa misocko » 05 Apr 2025, 21:32

Ahojte
kupil som nový, väčší SSD ( Samsung 990 PRO 1 TB). Reku, nahodím, nainštalujem WIN11, pohodička. NIE. Nové inštalačky, stiahnuté z netu, ISO aj aj cez Rufus a ďalši program. WIN11 si neškrtol, nenašiel disk. Niekoľko pokusov, rôzne inštalačky, Bios nastavenia ...
Pokus s Ubuntu, OK, našiel, naištaloval, nabehol. Na prvý ťuk.
Win som tam nakoniec dostal na disk až tým že som oba disky (starý aj nový) dal na iný (bežiaci) PC, a spravil obraz starého disku na nový (Ďakujem WD klonovaciemu softu ktorý nemal problem s tým že ani jeden z diskov nebol WD :agree: , Samsung problem mal :? ). Keďže som nenašiel žiadne ovladače na tento disk, mýslim že problém súvisi s UEFI a tým že nerozumiem tomu čo to vlastne je.
Viete mi poradiť ako v buducnosti naištalovať WIN na tento noťas , bez toho aby som mal pôvodný disk a robil obraz? Ako na tento a asi aj iné, nové PC dostanem nové WIN?
Inač bol som dosť prekvapený, keď som davnejšie, na stolný PC nahodil novú dosku, pamäte, procesor... Pôvodný systemový disk aj s WIN10 v pohode nabehol (bez preinštalovania), len napisal niečo že by bolo good aktualizovať ovladače :biggrin:
0

Amaterr
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 08 Jún 2014, 09:17

Re: hp pavilion x360 convertible výmena SSD (soft problem)

Príspevok od používateľa Amaterr » 05 Apr 2025, 22:56

Vela toho nenapisem , s povodnym hhd mi nabehol W11 ale pri instacii W11 na vecsi uz sa nedal instalovat , ako som sa docital W11 ma nejaku ochranu v Biose a ta sa musi aktivovat , vraj to enable je niekde v Biose schovane a v kazdom Biose innde .. so starym sa ten bios pri spusteni uz nastavil .. trapil som sa hodiny a nakoniec mi predajca dal W10 , vraj si ten cod na w11 mozem nechat , tu som to pred nejakym casom spominal …
0

misocko
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa misocko » 05 Apr 2025, 23:09

no povodne bol ten notas WIN10, Win11 bol prechod zadara. Vravel som dcere nech skusime stiahnuť aj instalacku Win10, ale vravela že tam nieje rozdiel medzi 10-11 pri instalacii (studuje PC na vyske a je to jej notas), tak sme nakoniec Win10 ani neskusili.
0

Mek
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 15 Okt 2015, 20:49
Vek: 38
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek » 07 Apr 2025, 10:51

Instalacia nenasla disk asi preto, ze nema ovladace k diskovemu controlleru. Treba jej ich podsunut na USB, alebo slipstreamovat do instalacky. Casto sa to stava pri novych doskach, ktore maju tzv. "VMD controller" a ten instalacky windowsu nepoznaju.
Dalsou moznostou je prepnut v biose rezim diskov z VMD na RAID alebo AHCI, alebo tak, ak sa da.
0
... byvaly spravca Hospudky u amplionu, Martinekk-ov brat. Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby. Povolanim som SW inzinier.
Moja databaza suciastok: ELPARTS
Moj velky elektro projekt: MEGA TRANSISTOR CLOCK

misocko
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa misocko » 07 Apr 2025, 19:23

takze som nemal hladat drivre pre SSD ale pre noťas... to ma nenapadlo :(
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok