SQL-Manual

Ak hľadáte nejaký softvér do PC prípadne ak s ním máte nejaký problém.

Moderátori: psichac, Moderátori

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
Vek: 28

Re: SQL-Manual

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 14 Máj 2025, 21:34

Tak jasné, dobrý sluha ale zlý pán. Ale aj mne napríklad chatgpt poradil s dictionary comprehension v pythone.
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 42

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 15 Máj 2025, 07:15

je to dobre, ked to pozivas, ako "nakopnutie" ako to urobit, ale nie, tak, ako to casto vidim, ze rovno kopiruju vygenerovany kod, a ani nerozumeju, co vlastne robi. Potom sa cuduju, ze to nefunguje, ako ma, a netusia, kde hladat chybu. Nieco na sposob, ako si sa v davnych casoch opytal kolegu, a on ti odpovedal par slovami, ze pouzi to a to. A detaily si si nasiel v oficialnej dokumentacii.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

Používateľov profilový obrázok
YellowJacket
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 05 Feb 2012, 11:58
Vek: 34

Príspevok od používateľa YellowJacket » 15 Máj 2025, 17:44

Ja som ale nepovedal, ze to ma byt na sposob CTRL+C a CTRL+V. AI chatboti su velmi mocna zbran a netreba zabudat, ze toto vsetko je este len v plienkach a napredovanie vo vyvoji AI je obrovske. O par rokov to bude uplne niekde inde ( a nie len co sa chat botov tyka, lebo dnes ked niekto pocuje pojem `AI`, `umela inteligencia`, tak si predstavi chat bota. Ale to je len spicka ladovca, kde sa pouziva AI ).
Ak sa to clovek nauci pouzivat spravne, tak dokaze v kratkom case pochopit a vytvorit take veci, ake by len par rokov dozadu trvalo rapidne dlhsie. Osobne si vzdy vygenerovanu odpoved precitam a snazim sa ju pochopit, pokial to je nieco, comu sa aj realne venujem. Alebo druha strana mince - potrebujem pre seba vytvorit nieco, kde 50% je praca, ktora ma vyslovene nebavi. Uvediem ako priklad za mna skvely projekt replit. Potrebujem rychlo navhrnut aplikaciu pre OS android, ale vo vizualnom programovani nie som az tak dobry, nemam proste dobru predstavivost a ani ma to nebavi zdrziavat sa so vsetkymi ovladacimi prvkami a osetrovat ich eventy. Chcem usetrit cas, tak napisem do replitu, aby mi navrhol iba vizualnu stranku aplikacie, a popisem co najpresnejsie ako ma vyzerat. Nepaci sa mi to, dam to vygenerovat nanovo s tym, ze znova opisem, co sa mi nepaci. Ak su to len drobnosti, tak uz tolko si to prerobim. A uz mam zaklad GUI, mozem sa naplno venovat tomu, co viem a co ma bavi.
To bol len maly priklad, ja chapem, ze 100 ludi, 100 chuti, ale ja len na zaver taky moj postreh - vyvoj nezastavis a pokial odmietam `revoluciu`, bude to dobre akurat tak k tomu, ze mi ujde vlak a predbehne ma konkurencia. Mne osobne chatbot ohromne pomaha pri studiu vyssej matematiky ( co by som inde nasiel jedine u plateneho ucitela a to by som sa nedoplatil za to vsetko, co som sa doteraz naucil ).

// prepac za OT, @Radus
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 42

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 15 Máj 2025, 19:19

mne o ai a moznostiach nemusis rozpravat, kolega riesil ai, ktore v kuchyni monitoruje vydavane jedlo ci splna kriteria na vydaj, dalej riesil kvalitu ovocia vo velkosklade, ktore malo ist k zakaznikom... v inej firme zase nasypes milion udajov a on ich analyzuje.. ja vidim buducnost ai prave v uzko specializovanych funkciach, ktore su monotonne ale zaroven je tam priestor na "samoucenie". rozne chatboty su podla mna len take mimo hracky pre beznych ludi.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok