Toshiba Satelite - nebootuje z nicoho

Ak hľadáte nejaký softvér do PC prípadne ak s ním máte nejaký problém.

Moderátori: psichac, Moderátori

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
Vek: 49

Toshiba Satelite - nebootuje z nicoho

Príspevok od používateľa romiadam » 18 Aug 2025, 11:07

Cavte,

svokrovi klakol laptop a prave sa snim trapim.

Po zapnuti vypise ze nenasiel boot device. V BIOSE ten disk je viditelny (ako hardware)
Tak som skusil v boot menu nabnootovat z DVD mechaniky (bootovacie CD -- 100% funkcne) - nenasiel boot device.
Tak som vytvoril bootovacie USB (100% funkcne , otestovane v inom funkcnom PC - nenasiel boot device.

Tak som disk pripojil cez hdd citacku do USB na dobrom PC a neobjavil sa. Zaznel taky ten zvuk ze sa nieco zastrcilo do USB, windows vypisal ze tot zariadenie moze pracovat rychlejsie v USB3.0 porte a to bolo vsetko.
V Tento Pocitac tam nie je ten disk.
V device manageri sa objavi ako hardware v poriadku.
image.png
image.png (7.11 KiB) 4245 zobrazení
V computer management-e v disk management-e sa objavi ako unalocated
image.png
Ked vyberiem disk z PC a skusam nabootovat z CD alebo USB bez disku, tiez nenabootuje.
Tak som vlozil do toho PC iny dobry HDD (vylucit problem s diskom) - stale sa neda z nicoho nabootovat. V biose nie je moznost "pohrat" sa s bootovanim, tak som dal load deafult - nepomohlo

Ten disk z pokazeneho PC som dal do ineho dobreho laptopu (otestova HDD v dobrom PC) a nejako ten disk zblbol ten dobry laptop, lebo s tym "zlym" hdd som sa nedostal ani do boot menu. Vypisalo chybu (nepamatam sa presne co, prave pisem z toho dobreho laptopu, mozem to sen dat neskor).

Takze ja som uz v koncoch. Takato chyba sa mi este nestala. Cize to zhrniem:
1. Zly laptop nechce znicoho bootovat - no boot device, ani so zlymm hdd, zni sdobrym hdd a ani bez hdd, ani z USB kluca a ani z botovacieho CD.

2. Zly hdd sa neda nacitat vo win cez usb citacku v dobrom PC

3. Zly HDD zlblne dobry PC a vypise chybu - nedostanem sa ani do boot menu.

Prosim vas, viete niekto co toto moze byt? Ulpny kaput vsetkeho aj PC aj HDD?

EDIT:
HDD vyzera OK, lebo som na nom vytvoril novu particiu, nastavil ako active a potom ho uz win videl. Aj subor sa tam dal nahrat aj otvorit a precitat (txt subor).
image.png
Ale stale ten pokazeny laptop nebootuje z nicoho, aj ked na hdd je nova particia. ????
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje

Amaterr
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 08 Jún 2014, 09:17

Re: Toshiba Satelite - nebootuje z nicoho

Príspevok od používateľa Amaterr » 18 Aug 2025, 11:48

Samozrejme nic nevyberat , v menu , prava myska , sprava diskov a priradit nove pismeno a aktivovat … tiez mam nejaky starsi Thoschiba , osobne si myslem , ze len preklikavat a skusat bootovat a restartovat
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 42

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 18 Aug 2025, 12:18

dost nepravdepodobne, ale neodisiel "Southbridge"? ten, ak si dobre pamatam zabezpecuje komunikaciu sata, usb, a dalsie periferie. Mohol zobrat so sebou aj disk, preto sa poskodil. A to by aj vysvetlovalo to, ze notas nedokaze nabootovat ani z ineho disku, ani z dvd, ani z usb.. - lebo toto vsetko ide cez neho.
1
Obrázok 1
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

Victorio
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 12 Mar 2014, 21:09

Príspevok od používateľa Victorio » 18 Aug 2025, 12:52

ak zlyhajú všetky pokusy, skús overiť bios čip, práve sa s jedným síce HP trápim, tento ale po pripojení na zdroj rozsvieti kontrolku a nič, tj. nedá sa ani vypnúť podržaním tlačítka.
ale mal som jeden ntb, kde periférie načítaval až pri 3tej verzii biosu.
neupdatoval si ho ?
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 42

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 18 Aug 2025, 13:38

Victorio: nie je tesne po zaruke? presne to mi urobilo HP. mesiac po zaruke zapnes, rozsvietia sa kontrolky a to je vsetko. Ziadny reset biosu, vybranie baterky, reset na doske... nic nepomahalo. Pol roka pohodeny v skrini a zrazu mi uz par rokov bez problemov funguje :) akurat sa nie vzdy vypne, ale to je skor problem win7, lebo on sa vypina, ale ventilator ostane bezat. Ak vo win nastavim default powermanager, tak sa chvilu normalne vypina a potom zase.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

Victorio
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 12 Mar 2014, 21:09

Príspevok od používateľa Victorio » 18 Aug 2025, 14:45

K Toshiba .
problém s bootovaním som pred dvoma tyzdnami riesil na hernom ntb, niekedy nabootoval, chvilu isiel potom modra obrazovka, a uz nechcel nabootovat.
na inom PC som ho pripojil, a isiel, neisiel, kedy ako,
ale jeden z čipov sa dosť hreje, takže disk je na 99,99 na odpis.

skúšal si dať iný HDD,SSD ? ani tie nechce brať ? tj. vylučovacia metóda ak to nie je diskom, potom riešiť MB.
0

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
Vek: 49

Príspevok od používateľa romiadam » 20 Aug 2025, 19:11

Cavte,

diki moc za reakcie.
Napisal som prispevok a odhlasil som sa a ulozene heslo nefungovalo na znovu prihlasenie tak som sa "vymkol" an nemam pristup k uctu ani z mobilu ani z osobneho PC. Resetnut ho neviem, lebo registrovany email som nepouzival a zmazali mi ho (zoznam.sk). Takze mam problem s heslom. Kontaktoval som Zawina, ale akosi neodpoveda.... tak cakam.
Teraz som prisiel z dovolenky a spomenul som si ze v pracovnom PC som este prihlaseny. tak vam pisem z pracovneho PC.

Amaterr:
Na HDD som vytvoril novu particiu a aktivoval. Ak pripojim HDD cez citacku k inemu PC tak sa normalne da na hdd zapisovat citat aj mazat. Ale ak som ho dal do ineho notebooku, tak sa nedalo bootovat. Ale este vyskusam dat do tretieho notebooku - neskor
pcitujlasku
dost nepravdepodobne, ale neodisiel "Southbridge"?
no, skor to sa tam stalo, ale este sa snim pohram neskor
victorio
neupdatoval si ho ?
Ja nie, ale svokor (86rokov) hovoril ze mu nieco vyskocilo, tak klikol, na OK a po restarte laptop mu ostal mrtvy. A ked som sa ho opytal ze co mu tam vyskocilo, ze co tam pisalo, tak odpoved bola "To si ja nepamatam".
Victorioi
skúšal si dať iný HDD,SSD ?
Skusal som dobry disk z mojho laptopu, ale len zapnut a hned bootovat z CD alebo USB a nic. Z mojho HDD som nedal bootovat, lebo som nechcel aby sa moj win pokaslal.

Este sa stym budem piplat tento tyzden a dam vam vediet co a ako, rozne varianty co som poskusal aj nejake foto co vypisuje.
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje

Napísať odpoveď