Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Moderátori: mirosne, Moderátori
- platon.rado
- Power user
- Príspevky: 4784
- Dátum registrácie: 20 Feb 2008, 00:00
- Bydlisko: Brusno okr.Banská Bystrica
- Vek: 47
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Ja chlieb pečiem takto, a vždy som ho spravil super...základ je máť dobré droždie a teplotu.Ak ti dobre nevykisne bude ubitý.
1 kg hladkej múky T650
400 ml vlažnej vody 35-37 stupňov !!!!!!!!!!!
150 ml oleja
2 PL octu
2 ČL cukru
1 PL soli
1 ČL chlebového korenia (rasca, )
42 g čerstvého droždia,modrý obal.Nie ten hnedý!!!
Vo vlažnej vode rozmiešajte cukor, namrvené droždie a 2 PL múky. Kvások nechajte stáť približne 10 minút. Do väčšej misy vysypte tri štvrte balenia múky, soľ a chlebové korenie. Trošku múky si odložte bokom na podsypanie dosky. Do misy prilejte kvások, olej a ocot a rukami začnite spracúvať cesto. Postupne počas miesenia dosýpajte zvyšnú múky a vypracujte tuhšie cesto. Ak sa vám s cestom zle pracuje, môžete siahnuť po troške mlieka alebo vody. Celkový objem vody i s kváskom by však nemal presiahnuť pol litra. Čiastočne vypracované cesto nechajte na teplom mieste vykysnúť. Po znásobení jeho objemu ho opäť rukami premieste. Cesto už bude omnoho vláčnejšie a bude sa s ním lepšie pracovať. Opäť ho nechajte dôkladne nakysnúť. Hotové cesto premiestnite na pomúčenú dosku, jemne ho premieste a vytvarujte oválny alebo guľatý chlieb. Opatrne ho preneste na vymastený plech, dotvarujte a nechajte chvíľku podkysnúť. Pečte v rúre pri 160 stupňoch približne 50 - 60 minút. Počas pečenia môžete tvoriacu sa kôrku potierať studenou vodou. Po vybratí z rúry chlieb naposledy potrite vodou, prikryte ho utierkou a nechajte vychladnúť.
1 kg hladkej múky T650
400 ml vlažnej vody 35-37 stupňov !!!!!!!!!!!
150 ml oleja
2 PL octu
2 ČL cukru
1 PL soli
1 ČL chlebového korenia (rasca, )
42 g čerstvého droždia,modrý obal.Nie ten hnedý!!!
Vo vlažnej vode rozmiešajte cukor, namrvené droždie a 2 PL múky. Kvások nechajte stáť približne 10 minút. Do väčšej misy vysypte tri štvrte balenia múky, soľ a chlebové korenie. Trošku múky si odložte bokom na podsypanie dosky. Do misy prilejte kvások, olej a ocot a rukami začnite spracúvať cesto. Postupne počas miesenia dosýpajte zvyšnú múky a vypracujte tuhšie cesto. Ak sa vám s cestom zle pracuje, môžete siahnuť po troške mlieka alebo vody. Celkový objem vody i s kváskom by však nemal presiahnuť pol litra. Čiastočne vypracované cesto nechajte na teplom mieste vykysnúť. Po znásobení jeho objemu ho opäť rukami premieste. Cesto už bude omnoho vláčnejšie a bude sa s ním lepšie pracovať. Opäť ho nechajte dôkladne nakysnúť. Hotové cesto premiestnite na pomúčenú dosku, jemne ho premieste a vytvarujte oválny alebo guľatý chlieb. Opatrne ho preneste na vymastený plech, dotvarujte a nechajte chvíľku podkysnúť. Pečte v rúre pri 160 stupňoch približne 50 - 60 minút. Počas pečenia môžete tvoriacu sa kôrku potierať studenou vodou. Po vybratí z rúry chlieb naposledy potrite vodou, prikryte ho utierkou a nechajte vychladnúť.
0
Najlepšie reprosústavy nie sú tie,ktoré nám najviac dajú,ale tie ktoré nám najmenej stratia.
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
No výborne,krásny recept,klobúk dole.Dal som aj K+,akurát rozmýšľam,akú úlohu tam plní ocot.
0
Pozdravuje vás Miro.
- platon.rado
- Power user
- Príspevky: 4784
- Dátum registrácie: 20 Feb 2008, 00:00
- Bydlisko: Brusno okr.Banská Bystrica
- Vek: 47
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Ocot plní úlohu aktivátoru.Aby lepšie kyslo...Do cesta môžme pretlačiť cesnak.Ak máme radi cesnakový.Alebo slnečnicové semienka.Zakladný postup však dodržať musíme.
0
Najlepšie reprosústavy nie sú tie,ktoré nám najviac dajú,ale tie ktoré nám najmenej stratia.
- zipaj
- Ultimate člen
- Príspevky: 2900
- Dátum registrácie: 13 Feb 2011, 00:00
- Bydlisko: Vranov nad Topľou
- Vek: 48
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Na chlieb je ešte dôležité aby hladká múka nebola viac ako pol roka stará a droždie čo možno najčerstvejšie. Taktiež je dobré ak do cesta postrúhaš na strúhadle 1-2 zemiaky varené v šupke a ak chceš ražný chlieb, tak to s ražnou múkou nepreháňať, lebo s obsahom ražnej múky okolo 40-50% chlebové zesto veľmi dlho kysne, vyšší obsah som ani neskúšal. Taktiež pridávam aj slnečnicové semiačka (lúpané 0,5Kg/1€ - Lidl).
0
Základné parametre zosilňovača pre kapelu? - Nízka váha a veľký výkon, v tom hluku sa aj tak všetko stratí
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Nuz dnes to bola biela zo zelenej fazulky na kyslo a fachitas
0
“Nice looking” circuit construction doesn't always equate to good circuit performance.
http://www.arrl.org/files/file/Product% ... pter_1.pdf
Na predaj: p-bfx-predava-kto-zavaha-prerobi-t41148.html
http://www.arrl.org/files/file/Product% ... pter_1.pdf
Na predaj: p-bfx-predava-kto-zavaha-prerobi-t41148.html
- dxr
- Ultimate člen
- Príspevky: 3968
- Dátum registrácie: 05 Aug 2013, 20:21
- Bydlisko: V strede nicoho
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
A vravel som tej mojej ,, burbundii,, nech nedáva tie staré zemiaky pre sliepky, že by som si dal lokše,na to sú ako stvorené ,lebo nemajú vela vody.
Tuším kúpim v Metre zase husacie trupy a vypražím z nich fajné škvarky a husaciu mastičku,bude na paštiku s pečienkami aj na lokše aj na hriatô....
Tuším kúpim v Metre zase husacie trupy a vypražím z nich fajné škvarky a husaciu mastičku,bude na paštiku s pečienkami aj na lokše aj na hriatô....
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
- Drakoush
- Ultimate člen
- Príspevky: 10964
- Dátum registrácie: 07 Feb 2012, 23:22
- Bydlisko: Nitra
- Vek: 28
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Ja som dneska jedol hríby.
Taký guláš som si dal v reštike, že v ňom houby bolo...
Taký guláš som si dal v reštike, že v ňom houby bolo...
0
Odkupujem zaujímavé meracie prístroje. Ponuky mailom alebo SS.
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Ked uz je rec o hubach
Co som si dnes nazbieral a upiekol, to si aj zozeral
Co som si dnes nazbieral a upiekol, to si aj zozeral
0
Naposledy upravil/-a BFX v 21 Sep 2014, 22:31, upravené celkom 1 krát.
“Nice looking” circuit construction doesn't always equate to good circuit performance.
http://www.arrl.org/files/file/Product% ... pter_1.pdf
Na predaj: p-bfx-predava-kto-zavaha-prerobi-t41148.html
http://www.arrl.org/files/file/Product% ... pter_1.pdf
Na predaj: p-bfx-predava-kto-zavaha-prerobi-t41148.html
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
ja som dnes robil na veceru lievance
http://www.receptyavarenie.sk/33/jablko ... -skoricou/
chcel som ich aj odfotit ale akosi som nestihol , zmizli v priebehu asi 5 minut
inak odporucam, su fakt vyborne a priprava netrva dlho
http://www.receptyavarenie.sk/33/jablko ... -skoricou/
chcel som ich aj odfotit ale akosi som nestihol , zmizli v priebehu asi 5 minut
inak odporucam, su fakt vyborne a priprava netrva dlho
0
Drink coffee. Do stupid things faster with more energy...
- dxr
- Ultimate člen
- Príspevky: 3968
- Dátum registrácie: 05 Aug 2013, 20:21
- Bydlisko: V strede nicoho
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Skus palacinky tam to dopadne rovnako ziaden odpad priamo spotrebovana vyroba
0
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
nočera..alebo ako sa da nazvať jedlo o polnoci
mám rád tuto konzervu tuniaka z kaufladu , aj s maslom cibulou a chlebom..ale aj do špagiet ..olivovy olej cibulka , občas pridam aj rozriedený pretlak nech je dvojita porcia.
.... ináč vlastný chlebik chcem aj ja robiť... ešte nevydalo
mám rád tuto konzervu tuniaka z kaufladu , aj s maslom cibulou a chlebom..ale aj do špagiet ..olivovy olej cibulka , občas pridam aj rozriedený pretlak nech je dvojita porcia.
.... ináč vlastný chlebik chcem aj ja robiť... ešte nevydalo
0
- dxr
- Ultimate člen
- Príspevky: 3968
- Dátum registrácie: 05 Aug 2013, 20:21
- Bydlisko: V strede nicoho
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
potesim ta teraz ma Giana tuniaka TESCO som si dotrepal 3ks unas 89centov rovnaka konzerva
a co ma este potesilo tak GIANA trescia pecen 115g za tie iste bubaky. a pikantny hejk 75g 0.14 EUR
ale to asi rychlo zmizne alebo stiahnu cenu lebo cenovka bola ina
a co ma este potesilo tak GIANA trescia pecen 115g za tie iste bubaky. a pikantny hejk 75g 0.14 EUR
ale to asi rychlo zmizne alebo stiahnu cenu lebo cenovka bola ina
0
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Akurát som dojedolrudko napísal:ja som dnes robil na veceru lievance
http://www.receptyavarenie.sk/33/jablko ... -skoricou/
chcel som ich aj odfotit ale akosi som nestihol , zmizli v priebehu asi 5 minut
inak odporucam, su fakt vyborne a priprava netrva dlho
0
Kto sa veľa pýta , veľa vie.
PS: ZOCHOVA ŤA POCHOVÁ
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
tá moja vitae d´oro má svoje výhody , dá sa lahko otvoriť -nepotrebuješ otvárak... a stoji tiež okolo 0,89-1,09e.dxr napísal:..teraz ma Giana tuniaka TESCO som si dotrepal 3ks unas 89centov rovnaka konzerva
0
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
ten minutkový analogový budik proti spalenej pizzi už mam .....nekupujte to , je to strasne nespolahlive .. bars kedy zastane
no a som varil
kuracie "sviečková style"
opečieme celé kuracie prsia , hodíme spolu do variacej sa zeleniny , potom ich vyberieme , odoberieme vodu a mame polievku , zeleninu rozmixujeme, prsia nakrajame a podavame s knedlou .
mne sa nechcelo ist do obchodu po knedlu tak mam kolienka
no a som varil
kuracie "sviečková style"
opečieme celé kuracie prsia , hodíme spolu do variacej sa zeleniny , potom ich vyberieme , odoberieme vodu a mame polievku , zeleninu rozmixujeme, prsia nakrajame a podavame s knedlou .
mne sa nechcelo ist do obchodu po knedlu tak mam kolienka
0
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Keďže je už klobásková sezona,tak ako som slúbil, ponúkam na vyskúšanie tie moje,, udené rezance,, .
Z väčšieho svalu bravčovej lopatky,alebo zo slabiny z prerasteného bôčia /tzv sladké mäso/ ,
narežeme z chudého mäsa bez masti pásiky hrubé cca 5 x 2 cm a dlhé kolko vydá,15-20cm,
V podstate záleží od každého chuti, aké koreniny použije na nasolenie,preto uvediem len to čo dávam ja.
-hrsť soli
-grilovacie korenie,alebo sladkú aj štiplavú papriku, /alebo paprikovú pastu v tube-czípos /
-rozpučené zelené korenie v slanom náleve,
-štipku provensálkych biliniek,
-asi dva strúčiky pretlačeného cesnaku
-kávovú lyžičku drvenej rasce,
-Polievkovú lyžicu olivového oleja
Mäso najprv nahrubo nasolím v dlani po celej dlžke a nechám chvílku odstáť,potom pomiešam koreniny,cesnak a olej a ponatieram s tým rezance ,a poukladám do nádoby natesno vedla seba, a ked to začne púšťať rôsol,tak to aspoň dvakrát denne poobraciam a ponamáčam,aby to nasiaklo zo všetkých strán.
Zväčša stačí dva tri dni, v núdzi aj menej.
Potom ich poviažem do páru na motúziky,aby sa dali prehodiť cez palice v udiarni a pri klobásach , zaudím aj toto.
Potom ,keď trochu postoja v pivnici ich zavákuujem do folie a dám do chladničky, alebo na dlhšie do mrazáku, ak sa nestihnú skôr pojesť, alebo rozdať.
Keď sa nakrájajú z toho tenké plátky tak sa to dá jesť ako klobása,s paprikovou pomazánkou a chlebom, alebo len tak cmúlať ako žuvačku,prípadne na jednohubky.
Ak sú už velmi stvrdnuté, môžu sa dať uvariť ako rebierka trebárss do fazule alebo inej kyslej polievky.
Fotka je len z mobilu, /foťák odišiel nazad do číny/ a lepšia už nebude, lebo večer ,,padli za vlasť,,.
Z väčšieho svalu bravčovej lopatky,alebo zo slabiny z prerasteného bôčia /tzv sladké mäso/ ,
narežeme z chudého mäsa bez masti pásiky hrubé cca 5 x 2 cm a dlhé kolko vydá,15-20cm,
V podstate záleží od každého chuti, aké koreniny použije na nasolenie,preto uvediem len to čo dávam ja.
-hrsť soli
-grilovacie korenie,alebo sladkú aj štiplavú papriku, /alebo paprikovú pastu v tube-czípos /
-rozpučené zelené korenie v slanom náleve,
-štipku provensálkych biliniek,
-asi dva strúčiky pretlačeného cesnaku
-kávovú lyžičku drvenej rasce,
-Polievkovú lyžicu olivového oleja
Mäso najprv nahrubo nasolím v dlani po celej dlžke a nechám chvílku odstáť,potom pomiešam koreniny,cesnak a olej a ponatieram s tým rezance ,a poukladám do nádoby natesno vedla seba, a ked to začne púšťať rôsol,tak to aspoň dvakrát denne poobraciam a ponamáčam,aby to nasiaklo zo všetkých strán.
Zväčša stačí dva tri dni, v núdzi aj menej.
Potom ich poviažem do páru na motúziky,aby sa dali prehodiť cez palice v udiarni a pri klobásach , zaudím aj toto.
Potom ,keď trochu postoja v pivnici ich zavákuujem do folie a dám do chladničky, alebo na dlhšie do mrazáku, ak sa nestihnú skôr pojesť, alebo rozdať.
Keď sa nakrájajú z toho tenké plátky tak sa to dá jesť ako klobása,s paprikovou pomazánkou a chlebom, alebo len tak cmúlať ako žuvačku,prípadne na jednohubky.
Ak sú už velmi stvrdnuté, môžu sa dať uvariť ako rebierka trebárss do fazule alebo inej kyslej polievky.
Fotka je len z mobilu, /foťák odišiel nazad do číny/ a lepšia už nebude, lebo večer ,,padli za vlasť,,.
0
Naposledy upravil/-a 5ko v 13 Dec 2014, 07:16, upravené celkom 1 krát.
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Super,presne tak ja robím bôčik,akurát dávam celú rascu a nie drvenú.Je to perfektné,ešte aj tá rúčka nožíku k tomu pasuje,určite by som ju zožral- Myslím,že odo mňa pridaná K+ je určite zaslúžená.
0
Pozdravuje vás Miro.