Windows 8.1 prihlásený ako hosť

Ak hľadáte nejaký softvér do PC prípadne ak s ním máte nejaký problém.

Moderátori: psichac, Moderátori

palikem
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 38
Dátum registrácie: 02 Apr 2017, 21:42
Vek: 47

Re: Windows 8.1 prihlásený ako hosť

Príspevok od používateľa palikem » 26 Sep 2019, 20:27

Musel som to UEFI vypnúť aby to vôbec zobralo to usb. V tom programe Rufus sa to dá nastaviť, lenže Rufus mi nejde spustiť pod winXP :(
0

Edgar
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2009
Dátum registrácie: 12 Aug 2013, 02:28
Bydlisko: Košice
Vek: 23

Príspevok od používateľa Edgar » 27 Sep 2019, 01:00

Tak ak si prepol BIOS do Legacy módu, malo by Ti zobrať aj ten Windows. Alebo skús ešte vypnúť Secure Boot.
0

palikem
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 38
Dátum registrácie: 02 Apr 2017, 21:42
Vek: 47

Príspevok od používateľa palikem » 27 Sep 2019, 09:29

Secure Boot, takú možnosť tam nemám :(
0

Edgar
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2009
Dátum registrácie: 12 Aug 2013, 02:28
Bydlisko: Košice
Vek: 23

Príspevok od používateľa Edgar » 27 Sep 2019, 13:32

Tak to je ako začarovaný kruh :D Malo by to ísť urobiť tak, že fyzicky vyberieš HDD z notebooku, zapojíš ho do desktopu, otvoríš ho, pôjdeš do Windows\System32, súbor sethc.exe premenuješ napr. na sethc2.exe a súbor cmd.exe premenuješ na sethc.exe. Disk zapojíš naspäť do notebooku a pokračuješ od kroku 8. v príspevku od rudko. Totižto postup s bootovaním System Repair je len náhrada toho, že to nemusíš robiť cez iný PC takže je to možno aj jednoduchšie ak máš k dispozícii druhý PC.
0

palikem
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 38
Dátum registrácie: 02 Apr 2017, 21:42
Vek: 47

Príspevok od používateľa palikem » 27 Sep 2019, 16:47

Tak sa mi nakoniec podarilo spraviť to správne bootovacie usb :P
Spravil som všetky kroky ako napísal rudko.
Po vytiahnutí usb a následnom reštarte mi Windows nabehol, ale bez toho login screen :(
Takže som nemohol vykonať kroky 8, 9, 10 atď :(
Stále som ako hosť :(
0

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1846
Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
Bydlisko: okolie KE
Vek: 24

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 27 Sep 2019, 17:12

Ako bez prihlasovacej obrazovky? Hneď vás prihlásilo?
0

palikem
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 38
Dátum registrácie: 02 Apr 2017, 21:42
Vek: 47

Príspevok od používateľa palikem » 27 Sep 2019, 17:24

Áno hneď ma prihlásilo :(
0

Edgar
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2009
Dátum registrácie: 12 Aug 2013, 02:28
Bydlisko: Košice
Vek: 23

Príspevok od používateľa Edgar » 27 Sep 2019, 18:52

Nebude to spôsobené týmto?
palikem napísal:nakoľko som mal nastavené automatické prihlasovanie pri spustení PC
A ďalšia vec, stav neprihláseného usera po zapnutí nie je pre systém ten istý stav ako po následnom odhlásení usera? (Štart -> Odhlásiť sa) to by možno stačilo sa odhlásiť...
0

palikem
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 38
Dátum registrácie: 02 Apr 2017, 21:42
Vek: 47

Príspevok od používateľa palikem » 27 Sep 2019, 19:18

Skúsil som, nepomohlo :( Znova ma automaticky prihlásilo :(
Bude to tím, že som si to nastavil :( Zrušiť sa mi to nedá, lebo ma tam už nepustí :oops:
0

Edgar
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2009
Dátum registrácie: 12 Aug 2013, 02:28
Bydlisko: Košice
Vek: 23

Príspevok od používateľa Edgar » 27 Sep 2019, 19:51

Takže aj po tomto odhlásení sa automaticky prihlási?

Obrázok
0

palikem
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 38
Dátum registrácie: 02 Apr 2017, 21:42
Vek: 47

Príspevok od používateľa palikem » 27 Sep 2019, 20:14

Aj po tomto odhlásení sa prihlási pokiaľ ho reštartujem ( neviem či som ťa pochopil správne ) :(
Keď sa odhlásim a stlačím 5 x shift, tak sa mi spustí cmd s názvom sethc.exe a po zadaní uvedených krokov to vyzerá takto :
Prílohy
poslat.jpg
0

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1846
Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
Bydlisko: okolie KE
Vek: 24

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 27 Sep 2019, 20:28

Takmer ste to mali, jedna medzera chýbala.

net localgroup Administrators Admin/add


Má tam byť

net localgroup Administrators Admin /add
0

Edgar
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2009
Dátum registrácie: 12 Aug 2013, 02:28
Bydlisko: Košice
Vek: 23

Príspevok od používateľa Edgar » 27 Sep 2019, 20:29

A nemá byť ten názov aj v úvodzovkách? Resp. cez úvodzovky môže priamo prideliť admin práva na svoj terajší účet nie?



Obrázok
0

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1846
Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
Bydlisko: okolie KE
Vek: 24

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 27 Sep 2019, 20:31

Myslím si že nie, nemá to v názve medzeru. Ale nič za to nedá keď skúsi aj aj.

EDIT: Tak ako som si myslel, u mňa sa to s aj bez medzery správalo rovnako. Dalo mi chybu, že účet už je admin.
0

palikem
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 38
Dátum registrácie: 02 Apr 2017, 21:42
Vek: 47

Príspevok od používateľa palikem » 27 Sep 2019, 20:45

Po doplnení tej medzery sa to podarilo, nedalo mi možnosť prihlásiť sa ako admin, len pod svojim účtom.
Už mi ide spustiť príkazový riadok ako správca, len mi nechce späť prehodiť ten súbor sethc.exe :(
Prílohy
Snímka obrazovky (191).png
0

palikem
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 38
Dátum registrácie: 02 Apr 2017, 21:42
Vek: 47

Príspevok od používateľa palikem » 28 Sep 2019, 22:08

Tak sa mi to nakoniec podarilo, PC ide ako má.
Ďakujem všetkým zúčastnením za dobré radi :agree:
0

Edgar
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2009
Dátum registrácie: 12 Aug 2013, 02:28
Bydlisko: Košice
Vek: 23

Príspevok od používateľa Edgar » 28 Sep 2019, 22:33

No schválne ma bude zaujímať kde bola chyba :D
0

palikem
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 38
Dátum registrácie: 02 Apr 2017, 21:42
Vek: 47

Príspevok od používateľa palikem » 29 Sep 2019, 09:45

Spravil som to cez bootovacie USB. Keď to nešlo cez win v PC.
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok