TESLA nožové konektory - zapojenie
Moderátori: Drakoush, Moderátori
- Merak
- Moderator
- Dátum registrácie: 10 Júl 2012, 22:04
- Vek: 45
TESLA nožové konektory - zapojenie
Zdravím
snažím sa gúgliť a hľadať zapojenie týchto nožových konektorov, ale nič konkrétne som nenašiel
vie niekto pomôcť s tým, ako sa zapájali? aký signál bol na ktorom pine?
vďaka za pomoc
snažím sa gúgliť a hľadať zapojenie týchto nožových konektorov, ale nič konkrétne som nenašiel
vie niekto pomôcť s tým, ako sa zapájali? aký signál bol na ktorom pine?
vďaka za pomoc
0
život je ako sínusovka, raz si hore, raz si dolu, a medzitým si dvakrát na nule
P.S.: skôr som vedel zapojiť vidlicu a zásuvku ako rozprávať
Re: TESLA nožové konektory - zapojenie
Neviem pajkoval som to podla obrazku co bol na zadnej strane zosilnovaca, alebo sibstiahni schemi.
Tu je obrazok zadnej strany zosilnivaca.
https://aukro.cz/nozovy-konektor-k-repr ... 7006660802
Tu je obrazok zadnej strany zosilnivaca.
https://aukro.cz/nozovy-konektor-k-repr ... 7006660802
1
1
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Tieto konektory boli počtom nožov, ich dĺžkou a dutnkami v rôznych hĺbkach neskutočne variabilné.. Nikdy sa mi však nepodarilo zistiť sytém zapojenia... vždy bolo na zariadení pri konektore vyobrazené zapojenie.. A ani neviem, či sa vôbec niečo okrem pripojenia dvoch vodičov v audiotechnike využivalo... ale vymyslené to bolo zaujímavo.
Až by sa ti to náhodou podarilo zistiť , daj vedieť... len tak z pasie, aby som aj ja vedel
Samce komektory boli s dlhými "nožmi", s polovičnými (ten z obrázka), alebo aj kombinované.
Samice boli jednoradové,alebo dvojradové a podľa dĺžky noža sa konalo aj rôzne prepojenie.
Až by sa ti to náhodou podarilo zistiť , daj vedieť... len tak z pasie, aby som aj ja vedel
Samce komektory boli s dlhými "nožmi", s polovičnými (ten z obrázka), alebo aj kombinované.
Samice boli jednoradové,alebo dvojradové a podľa dĺžky noža sa konalo aj rôzne prepojenie.
1
1
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
- Merak
- Moderator
- Dátum registrácie: 10 Júl 2012, 22:04
- Vek: 45
ja mám toto
0
život je ako sínusovka, raz si hore, raz si dolu, a medzitým si dvakrát na nule
- miroja
- Power user
- Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
- Vek: 62
Pokial viem, konektory boli urcene na univerzalne vyuzitie a nemali jednoznacny popis aky signal ma byt na akom pine (napriklad ako na DIN 5koliku).
Najcastejsie boli viditelne na vykonakoch z Tesly Vrable. prvy raz sa objavili na hybridoch Mono 130, Music 70, a potom asi vsetky tranzistorove. Na zosikovom konektore (samici) bolo vyvedenych viac moznosti reprakov (8 Ohm, 15 Ohm, 100V) a zapojenim samca sa dala vybrat potrebna zatovacia impedancia.
Dalsie vyuzite konektorov bolo v profesionalnej audio a TV technike (rozhlas, televizia, ustredne rozhlasu po drote, zosilovacie stanice telekomunikacii), kde jednak sluzili na pripojovacich snurach, ale aj ako "prepojky" (tzv. stuple) na prepojenie konkretnych zdrojov signalov v prepojovacich vstupno-vystupnych poliach.
Par ilustracnych foto z netu
Najcastejsie boli viditelne na vykonakoch z Tesly Vrable. prvy raz sa objavili na hybridoch Mono 130, Music 70, a potom asi vsetky tranzistorove. Na zosikovom konektore (samici) bolo vyvedenych viac moznosti reprakov (8 Ohm, 15 Ohm, 100V) a zapojenim samca sa dala vybrat potrebna zatovacia impedancia.
Dalsie vyuzite konektorov bolo v profesionalnej audio a TV technike (rozhlas, televizia, ustredne rozhlasu po drote, zosilovacie stanice telekomunikacii), kde jednak sluzili na pripojovacich snurach, ale aj ako "prepojky" (tzv. stuple) na prepojenie konkretnych zdrojov signalov v prepojovacich vstupno-vystupnych poliach.
Par ilustracnych foto z netu
1
1
- miroja
- Power user
Ak myslis vodorovnu montaz (konektor namontovany na vodorovnom pelchu) tak s tebou nemozem suhlasit. Aj takato montaz sa vyskytovala, napriklad v prepojovacich poliach Slovenskeho Rozhlasu minmalne koncom minuleho storocia.
0
...skôr myslel vodorovné výrezy v konektore, na fotke niesu nijako označené...
0
- mr.dred
- Ultimate člen
Len dodám....
Tie konektory boli nesmierne variabilné.
Panelové samice boli 6 , alebo 2x6 pólové a samce (káblové)- základné 3 druhy...S dlhými nožmi, s krátkymi vpredu, s krátkymi vzadu a ešte potom aj kombinované...
Úmysel konštruktéra bol super...no doba išla dopredu
Tie konektory boli nesmierne variabilné.
Panelové samice boli 6 , alebo 2x6 pólové a samce (káblové)- základné 3 druhy...S dlhými nožmi, s krátkymi vpredu, s krátkymi vzadu a ešte potom aj kombinované...
Úmysel konštruktéra bol super...no doba išla dopredu
0
- miroja
- Power user
Aj to je možné, ale je tam napsísané:
Vodorovne sa nepoužívajú
To by tam asi potom malo byť Vodorovné sa nepoužívajú
No možno sa mýlim...
Vodorovne sa nepoužívajú
To by tam asi potom malo byť Vodorovné sa nepoužívajú
No možno sa mýlim...
0
- mr.dred
- Ultimate člen
"Vodorovné" nože konektora - boli mnohokrát použité, ako externý prepoj medzi kontaktami, pritom na ňom nebolo nič iné pripojené... nôž konektoru len prepojil prednú a zadnú sekciu samice podľa zamýšľaného prepojenia ..napr. rôzne impedancie reprosústav bez zásahu do kabeláže. Ale tým,že takéto prepojenia boli vždy špecifické pre pripojovanie prídavných zariadení sa to neujalo...bolo treba dokonale poznať systém pripojenia panelovej samice... Univerzálne to bolo snáď len u tých pár typov .. s 8Ω, 15Ω a 100V výstupom...Ostaných xy možností sa riešilo len miestne..
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 8 Odpovedí
- 5079 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa mr.dred
-
- 14 Odpovedí