WCH32v003 RISC-V MCU
Moderátori: psichac, Moderátori
Re: WCH32v003 RISC-V MCU
a aká je frekvencia MCU 48Mhz ? , to je zaujímavé pretože ja som síce nie v loope ale u avr z interného 8Mhz po kalibrácii som pomocou Atmega88pa ovládal 24ks ws2812 ale používal som inline funkcie .
Ale jeden rus robil merania pre viacero mcu je tam aj RISC-V a niektoré 32bitove architektúry v rýchlosti IO pinov ustupovali aj AVR . Ale len v tom ďalej samozrejme ho vo výpočtovom výkone prevalcovali
Ale jeden rus robil merania pre viacero mcu je tam aj RISC-V a niektoré 32bitove architektúry v rýchlosti IO pinov ustupovali aj AVR . Ale len v tom ďalej samozrejme ho vo výpočtovom výkone prevalcovali
- Prílohy
-
- uC-Test.xlsx
- (25.8 KiB) 131 stiahnutí
1
1
Tento čip má inštrukcie na viac hodinových cyklov ako AVR, aj to som presne nezistil koľko. Závisí to od nastavenia hodín ale aj nastavenia GPIO. AVR väčšinu inštrukcií vykoná za 1-2 cykly a fixne.
Tu som sa hral s generovaním sínusu cez R2R rebrík s ATmega1284P 24MHz. Išlo to tuším vysoko cez 100kHz.
Tu som sa hral s generovaním sínusu cez R2R rebrík s ATmega1284P 24MHz. Išlo to tuším vysoko cez 100kHz.
0
To je len jedna z mnohých. Myslel som to celkovo. 
Fotka je ilustračná, aký krásny sínus sa dá vyrobiť.
Inak si ma trochu navnadil na ten WCH32v003 čip. Pozrel som si letmo nejaké veci okolo. Možno si ho aj zadovážim, len horšie je to s časom.
Fotka je ilustračná, aký krásny sínus sa dá vyrobiť.
Inak si ma trochu navnadil na ten WCH32v003 čip. Pozrel som si letmo nejaké veci okolo. Možno si ho aj zadovážim, len horšie je to s časom.
0
Jasne, bol to iba vtip. Sinusovka je pekna, kolko vystupov (bitov) si pouzil pre ten odporovy DAC?
Ja v tom svojom priklade generujem ten sin cez jeden pin (kondik 200n/100k odpor) PWM je 7bit, sinusovka je tiez pozeratelna. Ja som uz presiel iba na tento MCU, na ali som nakupil po stovke z kazdeho od 003, cez 203 a mam teraz vystarane az dokedy nenarazim na nieco ine co ma zaujme a potom toto pojde do suflika vedla PIC. Pri cene necelych 50E za skoro 600ks procakov z celej rady 003, 203 mozem byt rozhadzovacny.
Ja v tom svojom priklade generujem ten sin cez jeden pin (kondik 200n/100k odpor) PWM je 7bit, sinusovka je tiez pozeratelna. Ja som uz presiel iba na tento MCU, na ali som nakupil po stovke z kazdeho od 003, cez 203 a mam teraz vystarane az dokedy nenarazim na nieco ine co ma zaujme a potom toto pojde do suflika vedla PIC. Pri cene necelych 50E za skoro 600ks procakov z celej rady 003, 203 mozem byt rozhadzovacny.
0
Neviem ci pre hobika to ma zmysel, lebo vyvoj ide rychlo do predu.
Existuju uz ch32v002 a 004 a 006. Nejaky prehlad tu:
https://www.eevblog.com/forum/microcont ... -from-wch/
Existuju uz ch32v002 a 004 a 006. Nejaky prehlad tu:
https://www.eevblog.com/forum/microcont ... -from-wch/
1
1
Ja už mám tiež pokupené rôzne wch mcu ch32v003, ch32x033/035... v rôznych puzdrách. Zatiaľ sa mi najviac pozdáva ch32x033 - 20ks za 4.85€ a má aj usb device 
0
ale kdeže
0
treba nakúpiť zásoby, čo keď znova príde ten chip shortage
0
No ch32v033 -20ks za 4.85€ už má wch vypredané -asi si každý robí zásoby.
0
hej, ale ostatní predajcovia stále majú. Teraz som objednal z linku čo som postol 20ks. Mal som stále nejaké body na zľavu takže spolu to bolo 4.90E
0
Naposledy upravil/-a Lennox v 04 Dec 2024, 19:12, upravené celkom 1 krát.
Ako som vcera kukal na tie nove procaky co linkol Atlan, tak som si vsimol ze tieto novoty maju PVD. Tak som sa kukol na updatnuty RM a zistil som, ze ho ma aj 32V003. Ma 8. urovni ktore sa daju nadefinovat v registroch a hystereziu. V spojeni s Atlanovou simulovanou EEPROM-kou mam vyrieseny problem ukladania dat pri vypadku napajania, alebo to mozem pouzit ako primitivnu detekciu slabej baterie, alebo naopak "moc silnej" baterie.
Tu je kod ako sa s tym pracuje:
Cim dalej tym viac sa mi tieto cipy pacia.
Tu je kod ako sa s tym pracuje:
Kód: Vybrať všetko
#include "debug.h"
//*************** PVD Config ******************************************************
void PVD_Init(void){
RCC_APB1PeriphClockCmd(RCC_APB1Periph_PWR, ENABLE);
RCC_APB2PeriphClockCmd(RCC_APB2Periph_AFIO, ENABLE);
EXTI_InitTypeDef EXIT_InitStructure = {0};
NVIC_InitTypeDef NVIC_InitStructure = {0};
EXIT_InitStructure.EXTI_Line = EXTI_Line8;
EXIT_InitStructure.EXTI_LineCmd = ENABLE;
EXIT_InitStructure.EXTI_Mode = EXTI_Mode_Interrupt;
EXIT_InitStructure.EXTI_Trigger = EXTI_Trigger_Rising_Falling;
EXTI_Init(&EXIT_InitStructure);
NVIC_InitStructure.NVIC_IRQChannel = PVD_IRQn;
NVIC_InitStructure.NVIC_IRQChannelPreemptionPriority = 0;
NVIC_InitStructure.NVIC_IRQChannelSubPriority = 0;
NVIC_InitStructure.NVIC_IRQChannelCmd = ENABLE;
NVIC_Init(&NVIC_InitStructure);
PWR_PVDLevelConfig(PWR_PVDLevel_MODE1); // UV<2.9V | OV>3.05V
PWR_PVDCmd(ENABLE);
}
// **************** Main ****************************************************
int main(void){
NVIC_PriorityGroupConfig(NVIC_PriorityGroup_1);
SystemCoreClockUpdate();
Delay_Init();
USART_Printf_Init(115200);
PVD_Init();
while (1)
{
Delay_Ms(250);
}
}
// ****************** PVD ISR Handler **************************************
void PVD_IRQHandler(void) __attribute__((interrupt("WCH-Interrupt-fast")));
void PVD_IRQHandler(void){
if (EXTI_GetITStatus(EXTI_Line8) != RESET){
if (!PWR_GetFlagStatus(PWR_FLAG_PVDO)) {
printf("Voltage is over 3,05V \r");
} else {
printf("Voltage is under 2,9V \r");
}
EXTI_ClearITPendingBit(EXTI_Line8);
}
}
0
By som rad ako USB to Serial, ale este som na to nejak nedospel s mojimi znalostami.
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 2 Odpovedí
- 2837 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa Victorio