Na akú opravu ma už nikto nenahovorí ...

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 59

Na akú opravu ma už nikto nenahovorí ...

Príspevok od používateľa mr.dred » 08 Okt 2024, 17:46

Pred nedávnom mi doniesli na opravu kuchynský robot ETA - Nejaké Gratussimo - typ už si presne nepamätám... s vadným riadiacim čipom pre otáčky motora..za pár šupiek bol nový náhr. diel - výmena v pohode - funguje ďalej...
Včera mi doniesli podobný "stroj" (z tej istej rodiny) že "zavíja" a vynecháva prevodovka (slabší 700W model)...
..rozborka a nájsť zodraté koliečko nebol problém.. ale UMYŤ TO!!!! Komora v ktorej je zubaté koliesko ku šneku z motora uložené, bola takmer splna napchatá "lepkavou nechutnou vazelínou" zmiešanou z pilinami z ozubenia - "šmír je čistý" oproti tomu... ale muselo to von!
Minul som takmer 2l benzínu (95 - lebo je to asi najlacnejší prostriedok na tekéto niečo)...a ten smrad po dielni...
Na takúto opravu ma už nikto nenahovorí !!! :rolleyes:
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

mclareniak
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 21 Feb 2008, 00:00

Re: Na akú opravu ma už nikto nenahovorí ...

Príspevok od používateľa mclareniak » 08 Okt 2024, 18:07

Pridam sa aj ja.

Vymena podsvietsnia na TV bez ramika. Kde je panel nalepeny priamo na TV.
1x a stacilo.
2
Obrázok 2
Keďže vedeniu fóra a niektorým užívateľom vadil obsah môjho podpisu, bol som požiadaný o odstránenie určitej časti. Preto som sa rozhodol odstrániť celý pôvodný podpis.

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 08 Okt 2024, 18:25

mclareniak napísal:
08 Okt 2024, 18:07
1x a stacilo.
Tam je to aspoň fifty/fifty a je sa na čo vyhovoriť :lol: :lol: - ale tu je úspešnosť opravy na 99,9% - len si zadrbaný až po uši vrátane náradia :wink: :lol: :lol:
0

pablox
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 19 Júl 2006, 00:00
Vek: 33
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pablox » 08 Okt 2024, 18:57

"Len" vymeniť obhorenú zásuvku v starej, hliníkovej, neudržiavanej inštalácii, v plytkej krabici so slovami "veď len vymeniť zásuvku lebo nejde" :D
3
Obrázok 3
Meranie radiačného pozadia https://radmon.pablox.net/
Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net

rakato11
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 12 Apr 2015, 20:04
Vek: 67

Príspevok od používateľa rakato11 » 09 Okt 2024, 08:13

mclareniak napísal:
08 Okt 2024, 18:07
Vymena podsvietsnia na TV bez ramika. Kde je panel nalepeny priamo na TV.
1x a stacilo.
Taktéž jsem měl nedávno si tu možnost toto poprvé vyzkoušet u TV Hisense 40A5600F. Nijak se mi do toho moc nechtělo ale nakonec jsem začal studovat postupy jak na to, co je k tomu vše potřeba, co je zapotřebí koupit. Předem jsem ale upozornil majitele že je to dosti riziková práce a že se může stát že při tom praskne displej a zda souhlasí s opravou i za cenu neúspěchu. Když majitel souhlasil tak jsem se do toho pustil a nakonec jsem opravu zdárně dokončil.
1
Obrázok 1
Udržuj si odstup od lidí, kteří nepřiznají, že něco udělali špatně a vždy se snaží, aby ses cítil tak, že všechno je Tvá chyba.

Victorio
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 12 Mar 2014, 21:09

Príspevok od používateľa Victorio » 09 Okt 2024, 08:26

oprava mix pultu od marginalizovaneho obcana,
horor, ked z neho vyliezol svab a zaliezol do notebooku ktory som musel komplet rozovrat vratane ventilatora kde bol zasity 😡
odvtedy taketo veci idu do "karanteny" patricne osetrene isopropylom, ale ani neviem ci ich to zabije, mozno chloroform by bol lepsi ale ked svaby preziju atomku tak neviem....
0

Ajven_Black
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 19 Máj 2018, 21:12

Príspevok od používateľa Ajven_Black » 09 Okt 2024, 08:32

Tak sa pridám aj ja a po skúsenostiach so starými zhnitými elektrónkovými prijímačmi s kľudom Angličana môžem skonštatovať, že to nestojí za tú robotu. Okrem rozpadnutých spráchnivených spojov som sa musel popasovať s prekáblovaním, lebo izolácia vodičov sa drvila v rukách na prášok a ostávalo holé vodiče, čo mi nedalo, tak som to komplet prekábloval a rádiu vrátil život, ale za cenu, že som tým zabil desiatky hodín a pri tom nadýchal kilo prachu a výparov z divného cínu s kolofóniou, čo používali borci v 40. rokoch! Nechcem vedieť, čo za toxické výpary som inhaloval v kombinácii s prachom a pavučinami! :D
0

5ko
Power user
Power user
Dátum registrácie: 18 Feb 2010, 00:00
Vek: 68

Príspevok od používateľa 5ko » 09 Okt 2024, 11:41

Raz mi doniesli opraviť šijací stroj, ktorý bol ,,namazaný,,fermežou a taký zapečený, že nezabrali žiadne chemické prostriedky na rozpustenie,takže mi neostalo nič iné, ako mechanicky všetky súčiastky oškrabať.
Preto Nikdy viac!
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

Amaterr
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 08 Jún 2014, 09:17

Príspevok od používateľa Amaterr » 09 Okt 2024, 12:12

Kolega z vyroby mi hodil na stol zhasnuty mobil .. boha nieco stym sprav , spadol mi do vody .. vytiahol zo suflika supravu torx ..mobil dal na handricku , to sa este mobily dali rozoberat , rozobral do srobika ..s fenom na zmrstovacky vyfukal , nic som tam obhorete nevidel , zlozil , zapol a mobil sa rozsviel .. super , dik , fantazia ..dakujem ..a ako ti spadol do vody / vo vyrobe boli mraky vselijakych nadrzi / , vies ked som si daval dole monterky na hajzli spadol mi do misy , keby som ti to povedal , by si mi to nerobil :) , tak fasa , pekne dakujem a minul som kilo solviny .
3
Obrázok 3

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 09 Okt 2024, 17:19

mr.dred napísal:
08 Okt 2024, 17:46
..rozborka a nájsť zodraté koliečko nebol problém.. ale UMYŤ TO!!!!
..nejdem uzatvárať tému, kľudne sa tu vyfňukajme - čo už nikdy.... :lol: :lol:

Koliečko už je doma - som bol prekvapkaný nad rýchlosťou dodania ND. Ale aj nad cenou doručenia - kuriérSPS+balné+dobierka 6,50€ (kartou sa u predajcu nedalo) :rolleyes: ..Idem to rýchlo poskladať, nech nemám nočnú moru :lol:
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok