Na akú opravu ma už nikto nenahovorí ...
Moderátori: mirosne, Moderátori
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Na akú opravu ma už nikto nenahovorí ...
Pred nedávnom mi doniesli na opravu kuchynský robot ETA - Nejaké Gratussimo - typ už si presne nepamätám... s vadným riadiacim čipom pre otáčky motora..za pár šupiek bol nový náhr. diel - výmena v pohode - funguje ďalej...
Včera mi doniesli podobný "stroj" (z tej istej rodiny) že "zavíja" a vynecháva prevodovka (slabší 700W model)...
..rozborka a nájsť zodraté koliečko nebol problém.. ale UMYŤ TO!!!! Komora v ktorej je zubaté koliesko ku šneku z motora uložené, bola takmer splna napchatá "lepkavou nechutnou vazelínou" zmiešanou z pilinami z ozubenia - "šmír je čistý" oproti tomu... ale muselo to von!
Minul som takmer 2l benzínu (95 - lebo je to asi najlacnejší prostriedok na tekéto niečo)...a ten smrad po dielni...
Na takúto opravu ma už nikto nenahovorí !!!
Včera mi doniesli podobný "stroj" (z tej istej rodiny) že "zavíja" a vynecháva prevodovka (slabší 700W model)...
..rozborka a nájsť zodraté koliečko nebol problém.. ale UMYŤ TO!!!! Komora v ktorej je zubaté koliesko ku šneku z motora uložené, bola takmer splna napchatá "lepkavou nechutnou vazelínou" zmiešanou z pilinami z ozubenia - "šmír je čistý" oproti tomu... ale muselo to von!
Minul som takmer 2l benzínu (95 - lebo je to asi najlacnejší prostriedok na tekéto niečo)...a ten smrad po dielni...
Na takúto opravu ma už nikto nenahovorí !!!
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
- mclareniak
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 21 Feb 2008, 00:00
Re: Na akú opravu ma už nikto nenahovorí ...
Pridam sa aj ja.
Vymena podsvietsnia na TV bez ramika. Kde je panel nalepeny priamo na TV.
1x a stacilo.
Vymena podsvietsnia na TV bez ramika. Kde je panel nalepeny priamo na TV.
1x a stacilo.
2
2
Keďže vedeniu fóra a niektorým užívateľom vadil obsah môjho podpisu, bol som požiadaný o odstránenie určitej časti. Preto som sa rozhodol odstrániť celý pôvodný podpis.
- mr.dred
- Ultimate člen
Tam je to aspoň fifty/fifty a je sa na čo vyhovoriť - ale tu je úspešnosť opravy na 99,9% - len si zadrbaný až po uši vrátane náradia
0
- pablox
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 19 Júl 2006, 00:00
- Vek: 33
- Kontaktovať používateľa:
"Len" vymeniť obhorenú zásuvku v starej, hliníkovej, neudržiavanej inštalácii, v plytkej krabici so slovami "veď len vymeniť zásuvku lebo nejde"
3
3
Meranie radiačného pozadia https://radmon.pablox.net/
Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net
Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net
- rakato11
- Stály člen
- Dátum registrácie: 12 Apr 2015, 20:04
- Vek: 67
Taktéž jsem měl nedávno si tu možnost toto poprvé vyzkoušet u TV Hisense 40A5600F. Nijak se mi do toho moc nechtělo ale nakonec jsem začal studovat postupy jak na to, co je k tomu vše potřeba, co je zapotřebí koupit. Předem jsem ale upozornil majitele že je to dosti riziková práce a že se může stát že při tom praskne displej a zda souhlasí s opravou i za cenu neúspěchu. Když majitel souhlasil tak jsem se do toho pustil a nakonec jsem opravu zdárně dokončil.mclareniak napísal: ↑08 Okt 2024, 18:07Vymena podsvietsnia na TV bez ramika. Kde je panel nalepeny priamo na TV.
1x a stacilo.
1
1
Udržuj si odstup od lidí, kteří nepřiznají, že něco udělali špatně a vždy se snaží, aby ses cítil tak, že všechno je Tvá chyba.
oprava mix pultu od marginalizovaneho obcana,
horor, ked z neho vyliezol svab a zaliezol do notebooku ktory som musel komplet rozovrat vratane ventilatora kde bol zasity
odvtedy taketo veci idu do "karanteny" patricne osetrene isopropylom, ale ani neviem ci ich to zabije, mozno chloroform by bol lepsi ale ked svaby preziju atomku tak neviem....
horor, ked z neho vyliezol svab a zaliezol do notebooku ktory som musel komplet rozovrat vratane ventilatora kde bol zasity
odvtedy taketo veci idu do "karanteny" patricne osetrene isopropylom, ale ani neviem ci ich to zabije, mozno chloroform by bol lepsi ale ked svaby preziju atomku tak neviem....
0
-
- Stály člen
- Dátum registrácie: 19 Máj 2018, 21:12
Tak sa pridám aj ja a po skúsenostiach so starými zhnitými elektrónkovými prijímačmi s kľudom Angličana môžem skonštatovať, že to nestojí za tú robotu. Okrem rozpadnutých spráchnivených spojov som sa musel popasovať s prekáblovaním, lebo izolácia vodičov sa drvila v rukách na prášok a ostávalo holé vodiče, čo mi nedalo, tak som to komplet prekábloval a rádiu vrátil život, ale za cenu, že som tým zabil desiatky hodín a pri tom nadýchal kilo prachu a výparov z divného cínu s kolofóniou, čo používali borci v 40. rokoch! Nechcem vedieť, čo za toxické výpary som inhaloval v kombinácii s prachom a pavučinami!
0
Raz mi doniesli opraviť šijací stroj, ktorý bol ,,namazaný,,fermežou a taký zapečený, že nezabrali žiadne chemické prostriedky na rozpustenie,takže mi neostalo nič iné, ako mechanicky všetky súčiastky oškrabať.
Preto Nikdy viac!
Preto Nikdy viac!
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Kolega z vyroby mi hodil na stol zhasnuty mobil .. boha nieco stym sprav , spadol mi do vody .. vytiahol zo suflika supravu torx ..mobil dal na handricku , to sa este mobily dali rozoberat , rozobral do srobika ..s fenom na zmrstovacky vyfukal , nic som tam obhorete nevidel , zlozil , zapol a mobil sa rozsviel .. super , dik , fantazia ..dakujem ..a ako ti spadol do vody / vo vyrobe boli mraky vselijakych nadrzi / , vies ked som si daval dole monterky na hajzli spadol mi do misy , keby som ti to povedal , by si mi to nerobil , tak fasa , pekne dakujem a minul som kilo solviny .
3
3
- mr.dred
- Ultimate člen
..nejdem uzatvárať tému, kľudne sa tu vyfňukajme - čo už nikdy....
Koliečko už je doma - som bol prekvapkaný nad rýchlosťou dodania ND. Ale aj nad cenou doručenia - kuriérSPS+balné+dobierka 6,50€ (kartou sa u predajcu nedalo) ..Idem to rýchlo poskladať, nech nemám nočnú moru
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 0 Odpovedí
- 3388 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa Victorio
-
- 3 Odpovedí