Staršie dosky NF zosilňovačov
Moderátori: Drakoush, Moderátori
Staršie dosky NF zosilňovačov
Za roky sa mi tu nahromadilo viacero rôznych dosiek zosilňovačov.Niektoré dostali aj skriňu iné sú len tak odložené iba ako oživená doska(asi už len na okrasu).postupne pridám fotky z popisom.(ak by bol záujem môžem napísať aj nejaké pstrehy)schémy čo mám kním.Vedšina vznikla ešte keď som nemal takmer žiadne vybavenie iba jeden Avomet.Takže až keď som si už konečně zohnal osciloskop a generátor mohol som sa nane aj "pozrieť"
Nečakajte však žiadne spektrá alebo rôzne THD.
Nemám ani PC.. iba mobil..
Začnem DPA280.
Nečakajte však žiadne spektrá alebo rôzne THD.
Nemám ani PC.. iba mobil..
Začnem DPA280.
0
Naposledy upravil/-a vlasto v 10 Nov 2024, 07:05, upravené celkom 2 krát.
Re: Moje dosky NF zosilňovačov
Doska prešla nejakými pokusnými úpravami,nakoniec zostala takto, jeden pár budičov a koncov, bol odstránený C9,dorobené poistky priamo na DPS.
0
- cool-zool
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 09 Dec 2013, 11:39
- Vek: 55
??? Dobre ,Vlasto, a čo si s tým chcel naznačiť ??? Upravil si DPS a zapojenie , oproti schéme a ani si neoznačil ktoré súčiastky si odstránil a prečo ??? Vieš , že tým pádom to už nie je DPA280 ???
A čo ich chceš predávať , či len pochváliť ( zverejniť ) ???
A čo ich chceš predávať , či len pochváliť ( zverejniť ) ???
0
Asi som to mal dať skôr do- môj výrobok...
Skor ako predávať som to chcel vyhodiť ale nakoniec som sa rozhodol že by s toho mohla bit aj taká menšia zbierka "harabúrd"
Odstránené boli tie krajné 3 dvojice predbudiče,budiče a konce,avšak možná niekedy ak bude dlhý čas a chuť dosku dám do pôvodného stavu.
Skor ako predávať som to chcel vyhodiť ale nakoniec som sa rozhodol že by s toho mohla bit aj taká menšia zbierka "harabúrd"
Odstránené boli tie krajné 3 dvojice predbudiče,budiče a konce,avšak možná niekedy ak bude dlhý čas a chuť dosku dám do pôvodného stavu.
0
Doska je robená dosť pracne,nalepila sa páska a ostrím nožom sa vyrezali deliace čiary, zních sa ta páska odstránila a potom sa to dalo vyleptať.
0
- F-r-a-n-t-i-s-e-k
- Pokročilý člen
- Dátum registrácie: 16 Sep 2019, 20:43
- Vek: 42
Všade samé DPA
Pri tejto príležitosti sa sem trochu votriem, lebo na jednom novom sa práve pracuje.
DPA355:
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=25282
Upravená DPA330 s laterálnymi Exiconmi zatiaľ v štádiu výroby prototypu.
Pri tejto príležitosti sa sem trochu votriem, lebo na jednom novom sa práve pracuje.
DPA355:
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=25282
Upravená DPA330 s laterálnymi Exiconmi zatiaľ v štádiu výroby prototypu.
0
- purdo
- Stály člen
- Dátum registrácie: 16 Nov 2015, 23:11
- Kontaktovať používateľa:
Skoda, ze si ju po osadeni nosetril lakom na DPS... uz ti cernie med a je otazka casu kedy zozelena
0
Čomu nerozumieš, toho sa zbav !
Myslieť, znamená hovno vedieť
Myslieť, znamená hovno vedieť
No ja viem.. kedisi bola aj nalakovaná čímsi ale keďže som ju potom viackrát prerábal som to odstránil a už nenalakoval..a ešte asi aj prerobím.. do pôvodného stavu..
František-preto táto 280 lebo to bol akýsi môj začiatok ak nerátam 810 a čosi z amára na spôsob TW
Mám tu prichystané ešte ďalšie dosky
František-preto táto 280 lebo to bol akýsi môj začiatok ak nerátam 810 a čosi z amára na spôsob TW
Mám tu prichystané ešte ďalšie dosky
0
- F-r-a-n-t-i-s-e-k
- Pokročilý člen
Re: Staršie dosky NF zosilňovačov
Skúsim tento
Je to doska z AR 1984 známa pod názvom autora- Hurta .Dostala sa ku mne náhodou od kolegu. Vraj to vtedy viacerí stavali avšak skončilo to sklamaním, kmitalo to a mali stým starosti to odstrániť.Ja som tam tiež spravil nejaké upravi,aj tak to nieje asi úplne dokonalé ale ako tak ide.
V roku 84-5 to asi nebolo tak jednoduché ako teraz,či už napísať na fórum.. a aj osciloskop asi každý amatér doma nemal.
Je to doska z AR 1984 známa pod názvom autora- Hurta .Dostala sa ku mne náhodou od kolegu. Vraj to vtedy viacerí stavali avšak skončilo to sklamaním, kmitalo to a mali stým starosti to odstrániť.Ja som tam tiež spravil nejaké upravi,aj tak to nieje asi úplne dokonalé ale ako tak ide.
V roku 84-5 to asi nebolo tak jednoduché ako teraz,či už napísať na fórum.. a aj osciloskop asi každý amatér doma nemal.
0
Najdolezitejsie bolo , ci to veduci vedel tolerovat , vecsinou sa dalo robit len v praci , bolo aj vybavenie aj priestor a v praci sa dala vzdy nejaka hodinka uliat aj pre seba ... nuz , musim povedat , ze ja som to stastie mal , verim , ze aj ty
0
- F-r-a-n-t-i-s-e-k
- Pokročilý člen
Už na prvý pohľad mi príde C46 dosť malý, a ty máš aj iné budiče, predpokladám KD139/140?
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Mal som v bývalom zemestnaní takéto "chápajúce" vedenie, ale obaja (vedúci aj prevádzkový) išli do dôchodku.. Prišiel nový - "dosadený vedúci" a v podstate ani nevedel , ako čo funguje... omaródil som na nejakú dobu, potom som bol prevelený na iný - vzdialený post - a vznikol problém..poslali síce meniče napätia do inej prevádzky podniku na opravu, ale vrátili sa "akože neopraviteľné" s náhradami, ktorým sa v našich podmienkach moc nedarilo.. Mašiny (koľajové) do bane podľa predpisu skrátka nemohli - lebo nesvietili... Tak som tie meniče v rámci "tichej" dohody a následnej mimoriadnej odmeny v "jednej nočnej šichte" prišiel "v rámci loajality" cez maródku opraviť.. Bola to chyba !! .. Novodosadený vedúci totiž zistil, že som za "tú" šichtu opravil dve desiatky meničov - čím som mu v podstate zachránil chrbát, ale následne mi toto moje "ulievanie" sa z prevádzky prestal tolerovať... pritom prevádzku som vždy zabezbečil a mnou poverený pracovník ju držal v rámci predpisov... Bol to chuj!!
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
- mr.dred
- Ultimate člen
V tejto súvislosti.. nie som až tak zbehlý, ale načo naháňať NF výkonový zosilňovač do takých extrémov, aby mal prenosovú charakteristiku do príklad: 100kHz - Načo?? Veď ním nejdem živiť ultrazvukovú čističku... Ale zase také parametre sa pekne čítajúF-r-a-n-t-i-s-e-k napísal: ↑10 Nov 2024, 17:29Už na prvý pohľad mi príde C46 dosť malý, a ty máš aj iné budiče, predpokladám KD139/140?
0
- mr.dred
- Ultimate člen
S bývalým šéfom a jeho zástupcom (prevádzkovým) sme stále v "družnom" kontakte rovnako aj s ostatnými členmi kolektívu vedenia prevádzky...a naše stretávky nemajú chybu - hoci som tam druhý najmladší .. (nasledujúca je 22.11.)
Ale tento vyšuk sa "vydaril" Pokiaľ viem - chujom je furt!!
Jóój prepáčte, že sme zase odbočili...
Venujme sa tým zosilňovačom !!
0
- F-r-a-n-t-i-s-e-k
- Pokročilý člen
Ja píšem o nejakom naháňaní? Práve naopak, keby som to mal na stole a kmitalo to s C46 začnem na 33p.
Na schéme sú 3MHz budiče a Vlasto dal zrejme o dosť rýchlejšie BDčka.
Na schéme sú 3MHz budiče a Vlasto dal zrejme o dosť rýchlejšie BDčka.
0
Áno, budiče sú 139/140..ono doska bola nachystaná pre pod. ono je možné že to skúšali aj stými 337/8, tie doma momentálne nemám takže nemám ako vyskúšať, myslym že som to skúšal z bd237/238 kmitalo to aj tak tie sú tiež pomalšie.
0
Naposledy upravil/-a vlasto v 10 Nov 2024, 18:53, upravené celkom 1 krát.
-
- Power user
- Dátum registrácie: 17 Aug 2008, 00:00
- Vek: 72
Len tal nezáväzne, môžeš odhadnúť cenu tohoto slabšieho, odladeného zosilňovača, v trochu slušnej krabici ?F-r-a-n-t-i-s-e-k napísal: ↑09 Nov 2024, 18:40... lebo na jednom novom sa práve pracuje.DPA355: https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=25282
0
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 6 Odpovedí
- 3230 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa alexandr
-
- 11 Odpovedí