Čo dobrého v Lídli?

Moderátori: mirosne, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
OHAJ
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 01 Máj 2010, 00:00
Vek: 46

Re: AKU zahradne nožnice

Príspevok od používateľa OHAJ » 21 Aug 2024, 20:29

Kto bol na tohtoročnom "50" Agrokomplexe, si isto všimol na ceste hore popri šmelinarom, čecha predávajúceo AKU kufríkové zahradne nožnice, veru tie modré "No name" odstrihli i 3,5 cm patiky, len keď nahodil cenu 150 €, bol hneď exit ... po pregooglení netu cenovo to láka na Lidl, Kaufland ...
klasika PARKSIDE Obrázok za 30.- ale asi slabá batéria 4 V⎓ / 4 Ah na výdrž, ale ľahunké ?!
36V by už mohli mať ako takú výdž ale +100 € z Kauf.marketplacu
Obrázok
podobné 48V Flinkom v rovnakej cenovej skupine (30.- za kus s baterkami i nabijackami) Obrázok
https://www.bronze.sk/Teleskopicka-supr ... omov-FLINK
- má niekto skúsenosti, v podstate potrebujem posekať agáty vyrastajúce z pňov (1-5cm!)
0

SMITH
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 29 Sep 2007, 00:00
Vek: 49

Re: Čo dobrého v Lídli?

Príspevok od používateľa SMITH » 21 Aug 2024, 21:17

Lidl predáva aj lepšie nožnice , len je po nich zhánka
https://www.lidl.sk/p/parkside-aku-nozn ... p100372211
0
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 60

Príspevok od používateľa mr.dred » 21 Aug 2024, 22:00

SMITH napísal:
21 Aug 2024, 21:17
Lidl predáva aj lepšie nožnice
... sú dobré... ale musia byť aj dobre nabrúsené a čeľuste musia sedieť! ... neter také doniesla, že nevládzu... tupé boli jak motyka po pradedovi :lol:
Asi ušli výstupnej kontrole :lol: :lol: :lol:
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

rakato11
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 12 Apr 2015, 20:04
Vek: 68

Príspevok od používateľa rakato11 » 22 Aug 2024, 05:00

kapor napísal:
21 Aug 2024, 11:37
Šak aj mne poraďte nejaký mikroskop. Nechcem pozorovať krídla včely. Tak zväčšenie do 10x, aby som sa vedel aj so spájkovačkou trafiť a pripojenie na monitor. Dík. Kúpil som jeden z alíka, ale vrátili sa mi peniaze, že už nie je.....
Já jsem si před 3 léty pořídil na Ali jeden z týchto typ C a k objektivu jsem ještě dokoupil Barlowovy skleněné čočky. Naprostá spokojenost, mohu na něj připojit i televizor přes HDMI jenom uvažuji ještě nad koupi vyššího stojanu ale i při stávajícím se pod ním dá krásně pájet.
1
Obrázok 1
Udržuj si odstup od lidí, kteří nepřiznají, že něco udělali špatně a vždy se snaží, aby ses cítil tak, že všechno je Tvá chyba.

OHAJ
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa OHAJ » 31 Aug 2024, 01:21

Smith, ano ale su bez AKU 20V; ja som dnes cca 500 konarov agačov zostrihal tymi 48V a nevybil som ich - samozrejme čerstvé, suché by asi tak ľahko nestrihali, zatiaľ ujdú ...
0

zdeno6505
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 04 Aug 2010, 00:00

Príspevok od používateľa zdeno6505 » 31 Aug 2024, 06:52

48V sú volty? Lebo sa mi nechce veriť, že v tom akku je napr.12ks 18650.
0
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic.

magic_touch
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 21 Jan 2008, 00:00

Príspevok od používateľa magic_touch » 31 Aug 2024, 10:55

Ja mam na nožniciach z Banggood 96V :thanks:
Sú tam 4 články, a to dosť nekvalitné, už som popáril nejaké staré akupacky (z dvoch, troch sa dal vyskladať jeden funkčný)
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 31 Aug 2024, 13:40

už som sa stretol u podobných zariadeni so STEP/UP meničom zo štyroch LiIon bateriek , len aby znížili prúdy k motoru... _Univerzálne batériepacky sa na takúto aplikáciu hodia v pohode a na ušetrenie drahej-hrubej medi zvolil výrobca možno "efektívnejší" spôsob..
0
Naposledy upravil/-a mr.dred v 31 Aug 2024, 18:23, upravené celkom 1 krát.

zdeno6505
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 04 Aug 2010, 00:00

Príspevok od používateľa zdeno6505 » 31 Aug 2024, 16:27

Nabíjačka je 21volt.
Prílohy
nab48.jpg
0
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic.

OHAJ
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa OHAJ » 01 Sep 2024, 14:26

asi hej, na nabíjačke je 21V 1A.
0

SMITH
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 29 Sep 2007, 00:00
Vek: 49

Príspevok od používateľa SMITH » 01 Sep 2024, 21:43

mr.dred napísal:
31 Aug 2024, 13:40
už som sa stretol u podobných zariadeni so STEP/UP meničom zo štyroch LiIon bateriek , len aby znížili prúdy k motoru... _Univerzálne batériepacky sa na takúto aplikáciu hodia v pohode a na ušetrenie drahej-hrubej medi zvolil výrobca možno "efektívnejší" spôsob..
No , ďalšie "k*rvitko" na zniženie spoľahlivosti ...
1
Obrázok 1
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 21 Okt 2024, 17:42

Potrebujem nejakú teplovzdušnú pištol... stará parksaidka sa porúčala, keď ju siník pustil tesne po vypnutí "brzdenú káblom" na zem - pri ďaľšom zapnutí už len zaprskalo v špirále a zmĺkla...

Nemáte niekto skúsenosť s touto diditálkou ?
obrázok_2024-10-21_173441135.png
Na tej starej mi chýbal ten "chladiaci" režim po vypnutí...
Čítal som aj recenzie kupujúcich a tie sú až na nejaké výnimky celkom OK! Výkonové parametre má zhodné s tou starou "nedigi", tak by mi aj stačila...nepotrebujem nejakú superprofi za 150+€ ...akurát že už si ju budem schovávať :lol: :lol:
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 42

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 21 Okt 2024, 19:05

Tiez som zhanal nejaku najlacnejsiu teplovzdusku. Vyslovene len na pouzitie parkrat do roka. Najviac ma stve, ze som presvihol akciu v miestnom zeleziarstve, uplne jednoducha, bez displeja, bez super mega funkcii za necelych 14 eur. :-/
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 21 Okt 2024, 19:40

pocitujlasku napísal:
21 Okt 2024, 19:05
bez super mega funkcii za necelych 14 eur.
Tá stará bola taká.. - len 2 polohy ...350 a 650°C (PHLG2000E4 - výbehový typ) teraz má lidl také (G5,F5) za 16,99€, ale vadilo mi na nej, že nemala chladenie...len ohrev. Aj pri prepnutí na menší výkon to bolo moc horúce... a dlho po vypnutí... Táto z linku má tú funkciu ochladenia po vypnutí... aj keď možno také šoky z prudkého nahriatia a následného ochladenia tej špirále a keramickým telieskam moc neprospievajú, ale zase sa nepodarí všetko navôkol dopáliť .. pri rozumnom používaní však ani s tou obyčajkou :roll:

V "negatívnych"recenziách okrem prípadnej základnej nefunkčnosti píšu že ventilátor je slabý... že teplota na displeji nezodpovedá skutočnosti.. ale na to má vplyv veľa premenných - pri zariadení za 25 ojro ani nie je čudo, že niekto vo výrobe umiestni teplotné čidlo pár mm mimo hlavný prúd, alebo že to nakupujúci používal pri -20°C - vtedy je aj dvatyšicewatu málo... :wink:

Z tej starej ostal funkčný ventilátor/"turbo", vypínač, sľudový zvitok/izolácia, vrchné plasty ..skrátka všetko okrem špirály, .... až by náhodou niekto zužitkoval.. samozrejme len za poštovné.. stačí napísať...neviem dokedy to bude aktuálne - kým to nevyhodím :lol:

Ale turbo si asi nechám... na rozdúchanie grilu do "nepríčetna" aj studeným prívodom vzduchu bude s nejakým SMPS či LiIon packom fajnový... nemusím pajšalami dúchať :lol: :lol:
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 06 Dec 2024, 22:28

Dnes mi prišla taká DIGI teplovzdušná pištol + powerbanka z Lidl e-shopu - riskol som to.. - pištol som ešte nemal kedy odskúšať ale powerbanku " Xlayer Rýchlonabíjacia powerbanka, 20 000 mAh" za cenu necelých 15€ som dnes nejako trochu otestoval.
Podľa 4. stupňového LED indikátora na telese krabičky prišla nabitá na nejakých 25+ % .. hodil som ju na "výkonnú" nabíjačku k mobilu (mobil ju berie v režime rýchlonabíjania) a po asi piatich hodinách blikala ešte posledná - štvrtá LED...čiže ešte nemala dosť..nejaké rýchlonabíjanie sa zrejme nekonalo..
Potom som ju podvečer na "externej akcii" pripojil k "výhrevnej veste" (zakúpenej v akcii za ďaľších necelých 15€ na vigoshop.. ) a po asi 5-6. hodinách ohrievania mojej telesnej schránky, klesla kapacita - teda podľa indikátora na cca polovicu :rolleyes:
Tá powerbanka má aj slušnú veľkosť a hlavne hmotnosť - takmer 400g :yawinkle: Tak že prvý dojem je uspokojujúci..
S rovnakou kapacitou majú na e-shope powerbanky aj s inou cenou - od iných výrobcov.. ale skúsil som túto - najlacnejšiu verziu ako darček :wink:
Podľa mňa - v nejakej studenej prevádzke či vonku je v spojení s vestou kapacita batérií dostačujúca na celú šichtu.. a pohoda dodaného tepla na tele tiež.
Len ešte by to chcelo nejaké gaťky s ohrevom, lebo keďsi sadneš... na botku je zima :lol: :lol:
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 27 Dec 2024, 20:01

No do :butthead: veď ubehol skoro celý december a ja som až teraz zapol tú teplovzdušku do šťavy.. :lol:
Až sa nenahneváte - napíšem "krátku" recenziu z prvých dojmov - a kto sa hnevá, nech nečíta... :agree:

Neočakával som nejaký extra zázrak, ale podľa návodu (ktorý som aj tak celý nečítal :lol: ) to všetko na nej funguje... Prvotné nastavenie na polohu I. je 50°C a plné otáčky.. na II. 100°C - tiež plné točky.. jednotlivé nastavenie teploty a otáčiek je možné meniť u oboch polôh.. potom si to zariadenie zapamätalo.
Pri nahrievaní bliká podsvietenie displeja na červeno, po nabehnutí na "nastavené" parametre ostane zelené - super..
Po vypnutí do nulovej polohy začne blikať na modro a odpočítava sekundy - kým sa vypne ventilátor a dostatočne ochladí výhrevné teleso. a hlavne aj jeho celý kovový obal vystupújúci von... teplota kovovej trubice ostala na cca 40-50°C - dala už udržať v ruke - tiež super, lebo už sa neopáliš so škvarkami kože na povrchu.
Pri vyhulení na plný "výkon" (650°C) špirála už vo vnútri svieti jak "2000 ka halogéna" :lol: a teda má aj "patričný" výkon..aj pri plných otáčkach, tak že tiež podľa mňa super...
Regulácia je určite lepšia ako u "anál - lógových" systémov .. kde ti ostane po vypnutí horúci koniec a bojíš sa ho niekam položiť, aby si nezdudlal..či niečo nepodpálil, alebo aspoň neuškvaril.
Presnosť výstupnej teploty som ani nemeral - je nejako "meraná" na ústí a myslím si že je dostatočne vyhovujúca... lebo tá sa mení každým milimetrom vzdialenosti od ústia aj v súvislosti s okolitou teplotou, prúdiacim vzduchom, použitým nádstavcom... a tiež materíálom, ktorý potrebuješ "zohriať". Regulácia je k dispozíci...aj tak si to musíš "nastaviť" podľa podmienok...
Aj samotné prevedenie "obalu pištole" mi pripadá lepšie... je trochu väčšie a tým pádom aj stabilnejšie pri "odložení výfukom hore", aby sa ochladila
Uvidím koľko vydrží... čo v rámci 2r záruky u HM nie je problém..
Ale syník nech si už kúpi svoju!
Mne táto možno záruku prežije.. nerobím s tým každý deň :lol: a jej vlastnosti sú určite (aj vzhľadom na nepresnosti) určite lepšie ako predchádzajúce typy - či podobné od iných výrobcov... Ale nehrajme sa na profináriadie k niekoľkohodinovému dennému používaniu - takú za 25éčiek nekúpime...
2
Obrázok 2

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 22 Feb 2025, 14:34

Cca pred týždňom ? Batéria Parkside na predajni v akcii za 14,99€ (Lidlshop stále takmer za dvacku - taká súčasná klasika - 20V/2000mAh) ..
Tá moja kúpená v kufríku s rázovým skrutkovačom, nabíjačkou (darček k narodeninám) a nejakým bezvýznamným príslušenstvom pred viac ako 5 rokmi...už evidentne doslúžila (myslím batériu).. 2 články sú v :butthead:
Na novú batériu aj starý motor naskočí :finga: (ako keď si starý chlap novú je_ba_čku nájde :finga: ) Ešte chvíľu aj bez viagry ide :lol: :lol:

Keď sa ju "podarí" TÚ STARÚ" (posledne už len prikŕmením z ext. zdroja po článkoch, aby ju nabíjačka vôbec akceptovala, ako dobrú) nejako oživiť, tak po nabití beží a urobí aj pol hodinu práce.. na "plný výkon" :rolleyes:

Ale čo sa chcem hlavne opýtať - tých čo sa tým zapodievali...
Má nejaký význam poloha prepínača smeru "otáčania" I-0-II na náradí na postupné vybíjanie batérie pri nečinnosti ???
Baterka je v prdeli.. to mi je jasné, ale nemá ten prepínač v nulovej polohe aj "nulový" odber zariadenia??
A v polohe I / II niečo žerie??
Po poslednom nabití - po použití a odložení skrutkovača, som batériu "neodopol" čo mám vo zvyku... a batériu už nabíjačka "nezobrala".. napätia na všetkých článkoch boli pod 0,7V !! Čiže v rici...
0

janosik1111
Nový člen
Nový člen
Dátum registrácie: 13 Nov 2018, 18:59
Vek: 47

Príspevok od používateľa janosik1111 » 22 Feb 2025, 17:28

Myslím že poloha prepínača asi nemá moc veľký vplyv na batériu. V mojej práci mám asi 15ks náradia ( dewalt) a niekedy sú batérie aj dva mesiace v náradi a fungujú. Naviac aspoň u dewaltu je smer otáčania až za regulátorom otáčok.

Ak nie si si istý stačí dať na zdroj a zmerať odber.
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 01 Mar 2025, 11:02

:evil: :evil: Zistil som závadu, prečo sa baterka tak hlboko vybila... chyba je v elektronike v skrutkovači.... má stály odber 25mA Poloha prepínača na to nemá žiadny vplyv...
Baterku som oživil lab zdrojom - potom ju nabíjačka nabila.. skrutkovač normálne funguje...
Na tom plošáčiku, kde sa pripája akumulátor (označenie DPS je LY758AX) je niekde zvod...
Polovodiče sú ok, keramiky vyzerajú tiež ok... ale riadiaci šváb je bez označenia - tak že nepomôže ani :cry:
Dá sa to niekde kúpiť ? Googel neponúkol takmer nič (len z UA a RU ) ... ani na alíku som zatiaľ nič nenašiel
Prílohy
obrázok_2025-03-01_110237335.png
0

jezevec
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 22 Aug 2008, 00:00

Príspevok od používateľa jezevec » 01 Mar 2025, 11:15

To je "green deal" v praxi. Opravit to nemůžeš a náhradní nikdo nedodává. Hodíš to do červeného kontejneru a koupíš nové. Ať žije ekologie!!!
3
Obrázok 1 Obrázok 2

Napísať odpoveď