Uhádni, čo je na foto II
Moderátori: Merak, Moderátori
Re: Uhádni, čo je na foto II
Eee.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Trolejový vodič ?
0
Pochopený omyl je cennejší, ako vlastná pravda vedúca do slepej uličky.........
Eeé, ten má dve drážky,
Nie je to vodič,aj keď vodivý materiál.
Dokonca dva druhy.
Nie je to vodič,aj keď vodivý materiál.
Dokonca dva druhy.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
- taphome
- Stály člen

- Dátum registrácie: 27 Feb 2023, 12:05
- Vek: 65
... a je to určené na vedenie (teplého) kvapalného média v pozdĺžne nerozrezanom stave?
0
vyzerá to na čistú meď vnútri, a zvonku mosadz, alebo hliník ?
netuším veľkosť, neviem čo za sklo to máš, žeby solárny panel ?
žeby rozobratá bleskoistka ?
netuším veľkosť, neviem čo za sklo to máš, žeby solárny panel ?
žeby rozobratá bleskoistka ?
0
- mr.dred
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
Vyzerá to, že vrchný obal bol/je "plastový"... jeho rozrezaním po dĺžke došlo k "odskočeniu" následkom jeho pnutia a čiastočnému "rozvinutiu"... "Zapílením hlbšie" došlo vplyvom k vzniknutého prúdu "ozváranie" vnútorného jadra ... čiže mohla by to byť aj nejaké batéria..

0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
Ten podklad fotky je trochu zavádzajúci,lebo som to naozaj fotil položené na ohrievači do bazénu ,ktorý som si vyložil na kozy,lebo ho potrebujem opraviť,kedže ho v zime rozpárala zle vyliata voda .
Dredy,ty koťuha ,máš postreh hodný machra,ktoremu už prešlo rukami kadečo.
Naozaj je to vykuchaný článoķ
18650,ktorý som rozrezal flexou
po dlžke a odrezal aj konce,aby sa dal rozpytvať.
Trochu som tŕpol,či nebudem volať 155,ale dovolil som si to len preto,že bol vybitý na nulu .
Neodporúčam to robiť,ak má ešte nejaké napätie,ak nemáte poruke vedro s vodou .Už mi raz ukázal,čo dokáže vypáliť do polmetroveho snehu.
Zaujímalo ma však zistiť ,čo je v ňom také horlavé,že ak začne horieť batéria z týchto článkov,ktoré sú v podstate vo všetkých akupackov rôznych ručných náradí a kolobežiek,či elektromobilov.
V podstate je to zvitok tenkých Al a Cu fólií s dielektrikom z plastu a uhlíkového prášku a kvapalinou páchnucou po nejakom riedidle.
Pri pokuse zapáliť jednotlivé komponenty, horáčiku s 1200°C odolaval hlinik, meď, ale plastové dielektrikum malo snahu vzplanúť a horieť, no nie tak dramaticky,ako na videách s požiarov zariadení,v ktorých sa nachádzali a spôsobili fatálne požiare.
Neviem teda čím to je,ale asi pri poškodení v nabitom stave dochádza k iným chemickým reakciám a následne aj inému procesu vzplanutia s efektom výbuchu.
Možno nám to niekto vysvetlí,ale neverim že by to bola AI, alebo výrobcovia elektromobilov.
Dredy,ty koťuha ,máš postreh hodný machra,ktoremu už prešlo rukami kadečo.
Naozaj je to vykuchaný článoķ
18650,ktorý som rozrezal flexou
po dlžke a odrezal aj konce,aby sa dal rozpytvať.
Trochu som tŕpol,či nebudem volať 155,ale dovolil som si to len preto,že bol vybitý na nulu .
Neodporúčam to robiť,ak má ešte nejaké napätie,ak nemáte poruke vedro s vodou .Už mi raz ukázal,čo dokáže vypáliť do polmetroveho snehu.
Zaujímalo ma však zistiť ,čo je v ňom také horlavé,že ak začne horieť batéria z týchto článkov,ktoré sú v podstate vo všetkých akupackov rôznych ručných náradí a kolobežiek,či elektromobilov.
V podstate je to zvitok tenkých Al a Cu fólií s dielektrikom z plastu a uhlíkového prášku a kvapalinou páchnucou po nejakom riedidle.
Pri pokuse zapáliť jednotlivé komponenty, horáčiku s 1200°C odolaval hlinik, meď, ale plastové dielektrikum malo snahu vzplanúť a horieť, no nie tak dramaticky,ako na videách s požiarov zariadení,v ktorých sa nachádzali a spôsobili fatálne požiare.
Neviem teda čím to je,ale asi pri poškodení v nabitom stave dochádza k iným chemickým reakciám a následne aj inému procesu vzplanutia s efektom výbuchu.
Možno nám to niekto vysvetlí,ale neverim že by to bola AI, alebo výrobcovia elektromobilov.
0
ked som to prvykrat zbadal ta med s ciernymi mi bola velmi povedoma, nedavno som tiez taky clanok rozobral ale olupaval som to postupne foliu za foliou, pomylila ma ta ryha, zarez myslel som ze je to povodny stav dielu.
a tiez som skusal zapalit jednotlive folie, a nic, iba smrad z plastu.
tie lipol ked prepichnes vybity tak sa asi nic nestane, musi byt nabity aby nastal skrat a tam su ine teploty., to iste lion v ktorom by malo byt dielektrikum cosi na baze acetonu a nejaky chlorid litia ci co
a tiez som skusal zapalit jednotlive folie, a nic, iba smrad z plastu.
tie lipol ked prepichnes vybity tak sa asi nic nestane, musi byt nabity aby nastal skrat a tam su ine teploty., to iste lion v ktorom by malo byt dielektrikum cosi na baze acetonu a nejaky chlorid litia ci co
0
Tiež som to lúskal ako cibulu
0